FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA KEBAB- ZAPIEKANKI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA KEBAB- ZAPIEKANKI

Autor: izoo

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2020-07-23 o godzinie 15:06:26.
Witam wszystkich ;)

Nie dawno kupiłam używaną przyczepę gastronomiczną, częściowo wyposażoną w sprzęty do robienia kebabów i zapiekanek. 
Mam jednak parę pytań, może ktoś będzie znał odpowiedzi ;). 
Mianowicie:
  •  w przyczepie mam jedna baterię do zlewu i zlew jedno komorowy. Pani w sanepidzie poinformowała mnie że jeśli będę kroić np. pomidory to muszę mieć osobny zlew do warzyw ( co jest logiczne), osobny zlew do mycia rąk ( co też jest logiczne) oraz trzeci zlew do mycia sprzętu ( i tu pojawia się pytanie: czy muszę mieć tą trzecią komorę? Patrząc logicznie- opiekacza do kebaba ani żadnego sprzętu w zlewie nie umyje, jedynie jakieś szczypce czy nóż. Pytanie brzmi- czy mogę takie szczypce oraz nóż zabierać do domu i myć to w domu który jest oddalony od przyczepy o ok. 30m? Albo może kroić pomidory i cebulę w domu a w przyczepie trzymać je w opisanym pojemniku w lodówce?) Przyczepa jest mała (2mx3m wymiary zewnętrzne) i nie ukrywam że jest problematyczne "upchanie" tam 3 zlewów 
  • Jak z bateriami do zlewu? Przypuśćmy że mam ten zlew 3 komorowy to muszę mieć osobną baterię do każdej komory? Czy może być jedna bateria do zlewu 2 komorowego i osobna bateria do mycia rąk?
  • HACCAP - Czy Sanepid wymaga pełną dokumentację HACCAP dla przyczep gastronomicznych czy wymagane są tylko GHP, GMP?

Dodam tylko że woda jest podłączona wężem, z domu w którym mieszkam ( jestem już umówiona na badanie wody), prąd również będę mieć z domu no i z łazienki będę korzystać również domowej ( jedyny warunek jaki postawiła Pani z sanepidu to że każdy mieszkaniec musi mieć orzeczenie/ książeczke sanepidowską)

Z niecierpliwością czekam na jakieś odpowiedzi ;) Link do dysku google ( dodaj https://)drive.google.com/drive/folders/10F70dqtsIGyPCoR7QfXcXaOCk8yUyxqr?usp=sharing

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.82
Data: 2025-03-15
Czas: 11:39:43
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA KEBAB- ZAPIEKANKI
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "przyczepa gastronomiczna kebab- zapiekanki" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Ogródek piwny    Dodatkowa praca   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.