![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIZZERIA TYLKO NA WYNOS(DOWóZ) W STARYM BOISKU (STAJNI) |
|||||||
|
Autor:
SashimoKarczma Tematy: 3 Wypowiedzi: 6 |
Witam
Opisze w skrócie moją : - 4lata pracowałem w restauracji u rodziców na każdym stanowisku głównie jako pizzer moja matka w obecnej sytuacji zamyka swoją działalność z powodów zdrowotnych jak i finansowych bo niestety lokal który dzierżawiła wymaga wielu poprawek (szacunkowo 70tyś zł + remont 30tyś zł ) a niestety biznes zaczął wychodzić jedynie na 0 więc inwestycja jest tu nie opłacalna. I zmierzając do celu naszła mnie taka myśl czy otworzenie jedynie pizzerii na wynos ma sens i czy wymaga to takich samych przepisów sanitarnych jak restauracja z klientami. Za lokal do przyrządzania dań miała by mi posłużyć stare zabudowania gospodarcze a mianowicie boisko o powierzchni ponad 50m2. Wiem że musiał bym tam podciągnąć wodę oraz kanalizację no i oczywiście toaleta dla pracowników. Czynsz zerowy gdyż jest to moja własność. Sprzęt oczywiście wykorzystał bym ze starej restauracji czyli: - piec do pizzy 2 komorowy (1komora na 4x50cm pizza) -maszyna do ciasta x1 -bemary x1 -lodówki x4 -zamrażarki x4 -stoły ze stali nierdzewnej -samochód do rozwózki x2 -kasa online Pytanie kieruję do osób które już posiadają taki lokal i co mogą powiedzieć na temat prowadzenia takiego lokalu |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
W każdym budynku można przygotować lokal gastronomiczny musi on jednak spełnić podstawowe warunki. Wysokość lokalu musi wynoscić 3,30m (minimalna wysokość od której można uzyskać odstępstwo to 2,5 m), do lokalu musi byc doprowdzona woda i kanalizacja. W lokalu nalezy zapewnić toaletę dla personelu oraz pomieszcenie socjalne dla pracowników. Dobrze jest również upewnić się w Sanepidzie czy nie będą wymagać zmiany przeznaczenia budynków. Konieczne będzie również opracowanie projektu technologicznego kuchni i zaplecza gastronomicznego. Chetnie pomogę zapraszam do współpracy poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:15:01 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|