FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SPRZEDAż WATY CUKROWEJ
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SPRZEDAż WATY CUKROWEJ

Sprzedaż waty cukrowej
Autor: Wata Cukrowa


Tematy: 2
Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2020-04-13 o godzinie 13:17:52.
Hejka!
Jestem świeży w tym temacie... Mam aparaty do wyrobów waty cukrowej oraz stragan mobilny na którym wszystkie urządzenia umieszczam, więc chcę założyć firmę po sprzedaży. 
Czy lepiej otworzyć to w CEIDG? 
Czy wystarczy prowadzić księgowość nie mając zaróbków więcej 20 tys.?
I jaką formą opadatkowania muszę wybrać? Muszę coś załatwić w sanepidzie ?
I gdzie mogę dowiedzieć sie o wynajmie stoiska gdzieś niedaleko parku (centrum...) ze zródłem elektrycznym??!
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi...
///...Dziękuję za odpowiedzi...\
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 10
Wypowiedzi: 497
Post 2 napisany 2020-06-03 o godzinie 14:54:44.
Sprawy księgowe zostawiam innym forowiczom.
Kwestie organizacyjne dotyczące sprzedazy waty cukrowej
Obowiązkowo  musisz mieć założoną firmę
Obowiązkowo musisz zgłosić się do Sanepidu i uzyskać zgodę do prowadzenia działalności  na stoisku mobilnym. Bardzo ważne żeby stoisko było wyposażone w dwa punkty mycia umywalkę i zlew (rozmiary są dowolne) zasilane w ciepłą i zimną wodę. Wymóg jest stary jak świat, ale w czasie koronawirusa będzie bezwzględnie wymagany.
Stoisko powinno być osłonięte z trzech stron.
Konieczna jest również umowa uzyczenia na korzystanie z toalety przeznaczonej dla sektora spozywczego (jeżeli będziesz działać w  strefie przeznaczonej pod gastronomie najemca powinien ci taką toaletę zapewnić)
na dzień odbioru musisz dysponować dokumentacją DObrej Praktyki produkcyjnej i Higienicznej lub  pełną dokumentacją HACCP (wymóg zmienia się w zalezności od powiatu na terenie którego bedziesz rejestrować działalność )
Musisz uzyskać zgodę zarządcy terenu na obszarze którego chcesz prowadzić działalność
Pomożemy w rozpoczęciu działalności zgłoś sie do nas
HACPASZ Hanna Półtorak zamowienia@hacpasz.com.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.237.94.109
Data: 2020-09-19
Czas: 14:18:20
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SPRZEDAż WATY CUKROWEJ
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "sprzedaż waty cukrowej" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Produkcja kanapek a podatki    Mrożenie ciasta francuskiego   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.