![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SPRZEDAż WATY CUKROWEJ |
|||||||
![]() Autor: Wata Cukrowa Tematy: 2 Wypowiedzi: 2 |
Hejka!
Jestem świeży w tym temacie... Mam aparaty do wyrobów waty cukrowej oraz stragan mobilny na którym wszystkie urządzenia umieszczam, więc chcę założyć firmę po sprzedaży. Czy lepiej otworzyć to w CEIDG? Czy wystarczy prowadzić księgowość nie mając zaróbków więcej 20 tys.? I jaką formą opadatkowania muszę wybrać? Muszę coś załatwić w sanepidzie ? I gdzie mogę dowiedzieć sie o wynajmie stoiska gdzieś niedaleko parku (centrum...) ze zródłem elektrycznym??! Dziękuję serdecznie za odpowiedzi...
///...Dziękuję za odpowiedzi...\
|
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 23 Wypowiedzi: 551 |
Sprawy księgowe zostawiam innym forowiczom.
Kwestie organizacyjne dotyczące sprzedazy waty cukrowej Obowiązkowo musisz mieć założoną firmę Obowiązkowo musisz zgłosić się do Sanepidu i uzyskać zgodę do prowadzenia działalności na stoisku mobilnym. Bardzo ważne żeby stoisko było wyposażone w dwa punkty mycia umywalkę i zlew (rozmiary są dowolne) zasilane w ciepłą i zimną wodę. Wymóg jest stary jak świat, ale w czasie koronawirusa będzie bezwzględnie wymagany. Stoisko powinno być osłonięte z trzech stron. Konieczna jest również umowa uzyczenia na korzystanie z toalety przeznaczonej dla sektora spozywczego (jeżeli będziesz działać w strefie przeznaczonej pod gastronomie najemca powinien ci taką toaletę zapewnić) na dzień odbioru musisz dysponować dokumentacją DObrej Praktyki produkcyjnej i Higienicznej lub pełną dokumentacją HACCP (wymóg zmienia się w zalezności od powiatu na terenie którego bedziesz rejestrować działalność ) Musisz uzyskać zgodę zarządcy terenu na obszarze którego chcesz prowadzić działalność Pomożemy w rozpoczęciu działalności zgłoś sie do nas HACPASZ Hanna Półtorak zamowienia@hacpasz.com.pl |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.84 Data: 2025-06-15 Czas: 01:31:25 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|