![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SANEPID - ODDANIE LOKALU |
|||||||
|
Autor:
kowalcm6 Wypowiedzi: 1 |
witam,
czy ktoś z Państwa orientuje się jak teraz, w czasach koronawirusa, można złożyć wniosek do sanepidu o odbiór lokalu gastronomicznego i jak długo może to potrwać? Czy wniosek można wysłać poczta? z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam, M. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Sajber Tematy: 3 Wypowiedzi: 5 |
Popijam się pod temar mam ten sam problem mam lokal bez odbioru a czynsz trzeba płacić
|
||||||
|
Autor:
Sajber Tematy: 3 Wypowiedzi: 5 |
Od 20 kwietnia znów przyjmują wnioski
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Praca sanepidu w zakresie odbiorów jest wstrzymana do odwołania, niemniej pierwsze jaskółki mówią nam o odmrożeniu działań również w tym zakresie. Nalezy na bieżąco śledzić strony swoich stacji powiatowych i pozostać z nimi w kontakcie. Moim zdaniem pełne odmrożenie gastronomii wpołowie maja bedzie się wiazało również z wznowieniem pracy Sanepidu w pełnym zakresie. Musimy pamiętać jednak o tym, że praca inspekcji w czasie epidemii będzie inna niż ta, z którą spotykaliśmy się do tej pory. Na co musimy zwracać uwagę przy przygotowywaniu się do
odbioru Przed wznowieniem pracy lokali gastronomicznym w pełnym zakresie ukażą się wytyczne Glównego Inspektora Sanitarnego, z którymi dokładnie nalezy się zapoznać Podczas organizacji pracy w lokalu nalezy pamietać że - musimy zapewnić wyłącznie profesjonalne środki ochrony osobistej : mydła, środki do dezynfekcji rąk, srodki do mycia i dezynfekcji powierzchni i blatów roboczych. Ludwik i Domestos nie przejdzie::: - koniec z ręcznikami wielokrotnego użytku i ściereczkami w kuchni muszą być wyłącznie ręczniki jednorazowe.... - dokumentacja HACCP musi szczególny nacisk kłaść na proces mycia i dezynfekcji sprzetów i pomieszczeń (gotowce z internetu nie przejda) - nalezy zadbać o odpowiednie instrukcje stanowiskowe w zakresie mycia rąk najlepiej dostosowane do pracy w gastronomii Ważne jest zeby pracownicy byli świadomi zasad higieny na stanowisku pracy dlatego tak istotne jest żeby opracować i wdrożyć instrukcje higieny osobistej uwzględniające proces mycia i dezynfekcji rąk oraz przypadki w ktorych ręce bezwzględnie trzeba umyć (przyjęcie pieniedzy od klienta, zmiana wykonywania czynności) Zapraszamy do wspópracy w zakresie - opracowywania dokumentacji HACCP dostosowanej do danego lokalu - zakup środków do mycia i dezynfekcji i środków ochrony osobistej (maseczki, rękawiczki) - szkolenia w zakresie świadomości pracownikó gastronomi czekamy na kontakt zamówienia@hacpasz.com.pl zapraszamy do współpracy |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Państwowa Inspekcja Sanitarna wzonowiła odbiory lokali. Konieczne jest jednak przeanalizowanie przygotowania lokalu do odbioru pod kontem wytycznych stawinych lokalom w trakcie epidemii. Możemy pomóć w spełnieiu wymagań Sanepidu zapraszamy do kontaktu HACPASZ kontakt zamowienia@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Państwowa Inspekcja Sanitarna wzonowiła odbiory lokali. Konieczne jest jednak przeanalizowanie przygotowania lokalu do odbioru pod kontem wytycznych stawinych lokalom w trakcie epidemii. Możemy pomóć w spełnieiu wymagań Sanepidu zapraszamy do kontaktu HACPASZ kontakt zamowienia@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Kontakt do firmy przepraszam wdarł się błąd zamowienia@hacpasz.com.pl lub poltork@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:14:56 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|