FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SANEPID - ODDANIE LOKALU
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SANEPID - ODDANIE LOKALU

Autor: kowalcm6


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2020-03-27 o godzinie 12:54:30.
witam,
czy ktoś z Państwa orientuje się jak teraz, w czasach koronawirusa, można złożyć wniosek do sanepidu o odbiór lokalu gastronomicznego i jak długo może to potrwać? Czy wniosek można wysłać poczta?
z góry dziękuje za odp.

Pozdrawiam,
M.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Sajber


Tematy: 3
Wypowiedzi: 5
Post 2 napisany 2020-04-06 o godzinie 18:39:54.
Popijam się pod temar mam ten sam problem mam lokal bez odbioru a czynsz trzeba płacić
 
Autor: Sajber


Tematy: 3
Wypowiedzi: 5
Post 3 napisany 2020-04-29 o godzinie 18:19:22.
Od 20 kwietnia znów przyjmują wnioski
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 10
Wypowiedzi: 492
Post 4 napisany 2020-05-02 o godzinie 12:19:33.
Praca sanepidu   w zakresie odbiorów jest wstrzymana do odwołania, niemniej pierwsze jaskółki mówią nam o odmrożeniu działań również w tym zakresie. Nalezy na bieżąco śledzić strony swoich stacji powiatowych i pozostać z nimi w kontakcie. Moim zdaniem pełne odmrożenie gastronomii wpołowie maja bedzie się wiazało również z wznowieniem pracy  Sanepidu w pełnym zakresie.   Musimy pamiętać jednak o tym, że praca inspekcji   w czasie  epidemii będzie inna niż ta, z którą spotykaliśmy się do tej pory. Na co musimy  zwracać uwagę przy przygotowywaniu się do
odbioru
Przed wznowieniem pracy lokali gastronomicznym w pełnym zakresie ukażą się wytyczne Glównego Inspektora Sanitarnego, z którymi dokładnie nalezy się zapoznać
Podczas organizacji pracy w lokalu nalezy pamietać że
- musimy zapewnić  wyłącznie profesjonalne środki ochrony osobistej : mydła, środki do dezynfekcji rąk, srodki do mycia i dezynfekcji powierzchni i  blatów  roboczych. Ludwik i Domestos nie przejdzie:::
- koniec z ręcznikami wielokrotnego użytku i  ściereczkami w kuchni muszą być wyłącznie  ręczniki jednorazowe....
- dokumentacja HACCP musi  szczególny nacisk kłaść na proces mycia i dezynfekcji sprzetów i pomieszczeń (gotowce z internetu nie przejda)
- nalezy zadbać o odpowiednie instrukcje stanowiskowe w zakresie mycia rąk najlepiej dostosowane do  pracy w gastronomii
Ważne jest zeby pracownicy byli świadomi zasad higieny na stanowisku pracy dlatego tak istotne jest żeby  opracować i wdrożyć instrukcje higieny osobistej uwzględniające proces mycia i dezynfekcji rąk oraz  przypadki w ktorych ręce bezwzględnie trzeba umyć (przyjęcie pieniedzy od klienta, zmiana wykonywania czynności)
Zapraszamy do wspópracy w zakresie
- opracowywania dokumentacji HACCP dostosowanej do danego lokalu
- zakup środków do mycia i dezynfekcji i środków ochrony osobistej (maseczki, rękawiczki)
- szkolenia w zakresie świadomości pracownikó gastronomi
czekamy na kontakt zamówienia@hacpasz.com.pl
zapraszamy do współpracy
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 10
Wypowiedzi: 492
Post 5 napisany 2020-05-14 o godzinie 06:38:31.
Państwowa Inspekcja  Sanitarna wzonowiła odbiory lokali. Konieczne jest jednak przeanalizowanie przygotowania lokalu do odbioru pod kontem wytycznych stawinych lokalom w trakcie epidemii.  Możemy pomóć w spełnieiu wymagań Sanepidu zapraszamy do kontaktu HACPASZ kontakt zamowienia@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 10
Wypowiedzi: 492
Post 6 napisany 2020-05-14 o godzinie 06:38:33.
Państwowa Inspekcja  Sanitarna wzonowiła odbiory lokali. Konieczne jest jednak przeanalizowanie przygotowania lokalu do odbioru pod kontem wytycznych stawinych lokalom w trakcie epidemii.  Możemy pomóć w spełnieiu wymagań Sanepidu zapraszamy do kontaktu HACPASZ kontakt zamowienia@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 10
Wypowiedzi: 492
Post 7 napisany 2020-05-14 o godzinie 06:40:34.
Kontakt do firmy przepraszam wdarł się błąd zamowienia@hacpasz.com.pl  lub poltork@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.231.226.13
Data: 2020-06-1
Czas: 22:03:29
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SANEPID - ODDANIE LOKALU
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "sanepid - oddanie lokalu" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Wycena wentylacji    Pakowarka próżniowa   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.