![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: BLAT DO BARU SUSHI |
|||||||
|
Autor:
Sajber Tematy: 3 Wypowiedzi: 5 |
Witam wszystkich
Czy mogę użyć drewnianego blatu w barze sushi ?? Dokładnie chodzi mi pod deski do krojenia sushi czy może być blat drewniany a nie nierdzewka ?? I jaki blat/drewno polecacie... bar ma mieć ponad 4 metry i zależy mi na tym żeby się nie odkształcił po miesiącu. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
TomaszW Wypowiedzi: 7 |
Temat powtórzony to odpowiem drugi raz :)
Blatu drewnianego raczej nie polecam, po pierwsze masz rację będzie się odkształcał po dłuższym użytkowaniu i wchłaniał wilgoć. Po drugie bezpośrednio z nim będzie miała kontakt żywność, a w przypadku sushi nie rzadko będzie to surowe mięso, niesie to za sobą duże ryzyko mnożenia się mikroorganizmów i skażenia potraw. Stal nierdzewna jest zdecydowanie lepszym wyborem. Dla pewności warto blat wzmocnić kształtownikami. Pod linkiem ciekawa realizacja z blatem nierdzewnym w barze sushi: http://www.plastmet.pl/kyoto-sushi-bar---wroclaw---2009 |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:25:23 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|