FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIERWSZA PIZZERIA - PROśBA O SUGESTIE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIERWSZA PIZZERIA - PROśBA O SUGESTIE

Autor: RafałR


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2020-01-05 o godzinie 21:54:46.
Witam Państwa. W tym roku planuję otworzyć pizzerię w małej miejscowości, bo widzę tutaj szansę dla siebie. Dotychczas prowadziłem działaność w innych branżach i nie mam doświadczenia w gastronomii. Dlatego chciałbym prosić o pomoc bardziej doświadczonych restauratorów (zwłaszcza właścicieli pizzerii). Co byście mogli doradzić, w jaki sprzęt warto się zaopatrzyć, czy inne rady? Wolę posłuchać mądrzejszych od siebie niż popełniać błędy od początku.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 474
Post 2 napisany 2020-01-07 o godzinie 16:15:07.
Witam mogę pomóc w otwarciu pizzerii. Moja pomoc polega na
- przygotowaniu projketu technologicznego kuchni lokalu: ustawienie urzadzeń w ciągi technologiczne, wyznazenie punktów mycia, przygotowanie technologii kuchni. Rekojmą potwierdzajacą poprawnośc wykonania mojej pracy jest podpis rzeczoznawcy ds Sanepid
- dobór i pomoc w zakupie z duzym rabatem sprzetu fabrycznie nowego firmy Stalgast i Hendi
- przygotowaniu dokumentacji HACCP dla lokalu (dokumentacja wymagana na odbiór przez Sanepid)
- przeprowadzenie szkolenia BHP dla właścicela lokalu uprawniającego do późniejszego szkolenia personelu
Zapraszam do kontaktu poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 84
Post 3 napisany 2020-01-23 o godzinie 11:00:09.
Znajdź sobie doświadczonego pizza eksperta, na którym nie będziesz oszczędzać, a sam Ci powie z jakim sprzętem najlepiej pracowac.
 
Autor: RafałR


Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2020-01-27 o godzinie 13:09:48.
smakoszek napisał(a) w dniu 2020-01-23 o godzinie 11:00:09:
Znajdź sobie doświadczonego pizza eksperta, na którym nie będziesz oszczędzać, a sam Ci powie z jakim sprzętem najlepiej pracowac.


Rozmawiam ze znajomymi restauratorami i znajomymi pracownikami pizzerii i wskazują może nieskładnie o ogóle. Pomyślałem jednak, że ktoś doświadczony nakierowałby mnie, żebym nie błądził po omacku. Ja jestem na przykład marketerem i jeśli ktoś mnie zapyta o czym czytać/dowiedzieć się na temat reklamy to go kieruję, żeby zaczął od analizy grupy docelowej, o czym by nie wiedział, gdybym wprost nie wskazał takiego pojęcia. Chodziło mi właśnie o takie wskazanie w stylu "poczytaj o uprawie pszenicy, bo od tego zaczyna się dobra mąka" ;)
 
Autor: truestorybro


Wypowiedzi: 1
Post 5 napisany 2020-02-10 o godzinie 14:45:08.
Ja jestem zdania, ze aktualnie ludzie są coraz bardziej świadomi i szukają typowo Włoskich smaków, co oznacza, że naprawdę dużą popularnością cieszą się miejsca z ceglanym piecem opalanym drewnem - taki piec tworzy klimat. Do takich pizzerii ludzie specjalnie jeżdżą i można próbować tym przekonać klienta (szczególnie, jeżeli nie ma takiej klimatycznej pizzerii w pobliżu). Dodatkowo, tak z marketingowego punktu widzenia, warto mieć taki "swój" produkt - np. można mieć jakąś wielką pizzę Gigant, Kwadratową, albo np. typowo włoską pizzę neapolitańską - to ciekawy keirunek - warto o niej poczytać: https://damarco.pl/pizza/.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.232.51.69
Data: 2020-03-31
Czas: 04:24:03
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PIERWSZA PIZZERIA - PROśBA O SUGESTIE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pierwsza pizzeria - prośba o sugestie" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Sanepid - oddanie lokalu    Frytkownica Gazowa   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.