![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIERWSZA PIZZERIA - PROśBA O SUGESTIE |
|||||||
|
Autor:
RafałR Wypowiedzi: 2 |
Witam Państwa. W tym roku planuję otworzyć pizzerię w małej miejscowości, bo widzę tutaj szansę dla siebie. Dotychczas prowadziłem działaność w innych branżach i nie mam doświadczenia w gastronomii. Dlatego chciałbym prosić o pomoc bardziej doświadczonych restauratorów (zwłaszcza właścicieli pizzerii). Co byście mogli doradzić, w jaki sprzęt warto się zaopatrzyć, czy inne rady? Wolę posłuchać mądrzejszych od siebie niż popełniać błędy od początku.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam mogę pomóc w otwarciu pizzerii. Moja pomoc polega na
- przygotowaniu projketu technologicznego kuchni lokalu: ustawienie urzadzeń w ciągi technologiczne, wyznazenie punktów mycia, przygotowanie technologii kuchni. Rekojmą potwierdzajacą poprawnośc wykonania mojej pracy jest podpis rzeczoznawcy ds Sanepid - dobór i pomoc w zakupie z duzym rabatem sprzetu fabrycznie nowego firmy Stalgast i Hendi - przygotowaniu dokumentacji HACCP dla lokalu (dokumentacja wymagana na odbiór przez Sanepid) - przeprowadzenie szkolenia BHP dla właścicela lokalu uprawniającego do późniejszego szkolenia personelu Zapraszam do kontaktu poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Znajdź sobie doświadczonego pizza eksperta, na którym nie będziesz oszczędzać, a sam Ci powie z jakim sprzętem najlepiej pracowac.
|
||||||
|
Autor:
RafałR Wypowiedzi: 2 |
smakoszek napisał(a) w dniu 2020-01-23 o godzinie 11:00:09: Znajdź sobie doświadczonego pizza eksperta, na którym nie będziesz oszczędzać, a sam Ci powie z jakim sprzętem najlepiej pracowac. Rozmawiam ze znajomymi restauratorami i znajomymi pracownikami pizzerii i wskazują może nieskładnie o ogóle. Pomyślałem jednak, że ktoś doświadczony nakierowałby mnie, żebym nie błądził po omacku. Ja jestem na przykład marketerem i jeśli ktoś mnie zapyta o czym czytać/dowiedzieć się na temat reklamy to go kieruję, żeby zaczął od analizy grupy docelowej, o czym by nie wiedział, gdybym wprost nie wskazał takiego pojęcia. Chodziło mi właśnie o takie wskazanie w stylu "poczytaj o uprawie pszenicy, bo od tego zaczyna się dobra mąka" ;) |
||||||
|
Autor:
truestorybro Wypowiedzi: 1 |
Ja jestem zdania, ze aktualnie ludzie są coraz bardziej świadomi i szukają typowo Włoskich smaków, co oznacza, że naprawdę dużą popularnością cieszą się miejsca z ceglanym piecem opalanym drewnem - taki piec tworzy klimat. Do takich pizzerii ludzie specjalnie jeżdżą i można próbować tym przekonać klienta (szczególnie, jeżeli nie ma takiej klimatycznej pizzerii w pobliżu). Dodatkowo, tak z marketingowego punktu widzenia, warto mieć taki "swój" produkt - np. można mieć jakąś wielką pizzę Gigant, Kwadratową, albo np. typowo włoską pizzę neapolitańską - to ciekawy keirunek - warto o niej poczytać: https://damarco.pl/pizza/.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:14:44 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|