FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FOOD TRUCK/PRZYCZEPA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FOOD TRUCK/PRZYCZEPA

Autor: Andy


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2019-08-29 o godzinie 20:14:30.
Witam pytanie chce otworzyć działalność gastronomiczna,a konkretnie catering,czy mozliwa jest produkcja takiego typu w przyczepie gastronomicznej?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 474
Post 2 napisany 2019-10-17 o godzinie 10:19:40.
Przyczepa gastronomiczna może być stosowana jako dodatek do firmy cateringowej. W przyczepie takiej można przygotoywać dania z półproduktów  (warzywa po obróbce wstępnej, mięso oczyszczone kupowane w sklepach lub hutrowniach) dlatego nie przygotujemy w przyczepie:
- zup
- pierogów
- bigosu
Nie możemy papnierować kotletów ani ich formować: dlatego odpadają nam kotlety schabowe i mielone.
Jezeli dzierżawimy lub posiadamy zaplecze kuchenne, w którym możemy przygotowywać dania to wtedy food track lub przyczepa gastronomiczna może nam się sprawdzić jako mobilny punkt wydawczy dla przygotowywanych w zewnętrznej kuchni dań.
HACPASZ Hanna Półtorak: poltorak@haccp-gmp.home.pl
- dokumentacja HACCP dla samochodów i przyczep
- dokumentacja HACCP i projekty technologiczne lokali gastronomicznych
- szkolenia BHP
- wyposażenie lokali i samochodów gastronomicznych
 
Autor: basiap


Wypowiedzi: 9
Post 3 napisany 2019-11-25 o godzinie 15:55:52.
Andy napisał(a) w dniu 2019-08-29 o godzinie 20:14:30:
Witam pytanie chce otworzyć działalność gastronomiczna,a konkretnie catering,czy mozliwa jest produkcja takiego typu w przyczepie gastronomicznej?


Przyczepa gastronomiczna służy tylko do przygotowania ostatniego etapu, przed wydaniem. Dla cateringu jest to ok rozwiązanie, ale jednak półprodukty musisz mieć gdzie przygotować. Poszukaj na rynku jest masa przyczep gastronomicznych, które sprawdzały do tej pory i posiadają już odpowiednie uprawnienia i przeszły wszelkie testy związane z sanepidem i hccap. Warto zwrócić uwagę w jakim stanie jest zabudowa nadwozia- https://www.ostrowski.eu/kategoria/classic-therm-wypelnienia-drzwiowe/
 
Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 73
Post 4 napisany 2020-01-23 o godzinie 11:01:23.
W food trucku przygotowujesz dania z gotowych półproduktów, a wczesniejsze przygotowania musisz zrobić w lokalu.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.214.184.250
Data: 2020-01-28
Czas: 23:49:48
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FOOD TRUCK/PRZYCZEPA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "food truck/przyczepa" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Pierwsza pizzeria - prośba o sugestie    Prąd w food trucku   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.