![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FOOD TRUCK/PRZYCZEPA |
|||||||
|
Autor:
Andy Wypowiedzi: 1 |
Witam pytanie chce otworzyć działalność gastronomiczna,a konkretnie catering,czy mozliwa jest produkcja takiego typu w przyczepie gastronomicznej?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Przyczepa gastronomiczna może być stosowana jako dodatek do firmy cateringowej. W przyczepie takiej można przygotoywać dania z półproduktów (warzywa po obróbce wstępnej, mięso oczyszczone kupowane w sklepach lub hutrowniach) dlatego nie przygotujemy w przyczepie:
- zup - pierogów - bigosu Nie możemy papnierować kotletów ani ich formować: dlatego odpadają nam kotlety schabowe i mielone. Jezeli dzierżawimy lub posiadamy zaplecze kuchenne, w którym możemy przygotowywać dania to wtedy food track lub przyczepa gastronomiczna może nam się sprawdzić jako mobilny punkt wydawczy dla przygotowywanych w zewnętrznej kuchni dań. HACPASZ Hanna Półtorak: poltorak@haccp-gmp.home.pl - dokumentacja HACCP dla samochodów i przyczep - dokumentacja HACCP i projekty technologiczne lokali gastronomicznych - szkolenia BHP - wyposażenie lokali i samochodów gastronomicznych |
||||||
|
Autor:
basiap Wypowiedzi: 12 |
Andy napisał(a) w dniu 2019-08-29 o godzinie 20:14:30: Witam pytanie chce otworzyć działalność gastronomiczna,a konkretnie catering,czy mozliwa jest produkcja takiego typu w przyczepie gastronomicznej? Przyczepa gastronomiczna służy tylko do przygotowania ostatniego etapu, przed wydaniem. Dla cateringu jest to ok rozwiązanie, ale jednak półprodukty musisz mieć gdzie przygotować. Poszukaj na rynku jest masa przyczep gastronomicznych, które sprawdzały do tej pory i posiadają już odpowiednie uprawnienia i przeszły wszelkie testy związane z sanepidem i hccap. Warto zwrócić uwagę w jakim stanie jest zabudowa nadwozia- https://www.ostrowski.eu/kategoria/classic-therm-wypelnienia-drzwiowe/ |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
W food trucku przygotowujesz dania z gotowych półproduktów, a wczesniejsze przygotowania musisz zrobić w lokalu.
|
||||||
|
Autor:
siny88 Wypowiedzi: 1 |
czy w tym wypadku przygotowywanie ciasta do pizzy jest przygotowaniem półproduktu, czy musi być przygotowywane w kuchni?
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:15:16 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|