![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PARę PYTAń PRZED STARTEM FOOD TRUCKA |
|||||||
|
Autor:
Czarny94 Wypowiedzi: 1 |
Witam,
Mam zamiar otworzyć food truckową pizze , czytam artykuły z tym związane , lecz nie mogę trafić na szczegółowe informację odnośnie : śmieci - mam mieć podpisaną umowę na wywóz , no ale skąd ? jeśli jest to gastronomia mobilna - mogę nią poruszać się wszędzie. kuchnia - w samym samochodzie mogę jedzenie poddać jedynie obróbce termicznej, tutaj też mam pytanie odnośnie zaplecza - czy kuchnia w domu - spełnia warunki sanitarne ? tam też można spodziewać się kontroli ? miejsce postojowe - rozumiem ,że w przeciągu trwania handlu - muszę mieć stałe miejsce w którym będę stał.A co jeśli mam ochotę zmienić lokalizację ? mam wykupywać kilka miejsc ,aby sprzedawać jadło ? Czy mogę stać i handlować na parkinach - przy zakupionym jedynie bilecie na strefę ? Wiem , pytania dość absurdalne - lecz , na prawdę mam dużą zagwozdkę. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
kajadi Wypowiedzi: 2 |
Witam serdecznie! Udostępnimy za darmo miejsce na Twojego food truck'a w Szczyrku ul. Leszczynowa 10. Szczegóły na biuro@dimbo.pl lub pod nr tel. 512 431 460. Zapraszamy.
|
||||||
|
Autor:
kajadi Wypowiedzi: 2 |
Witam serdecznie! Udostępnimy za darmo miejsce na Twojego food truck'a w Szczyrku ul. Leszczynowa 10. Szczegóły na biuro@dimbo.pl lub pod nr tel. 512 431 460. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do kontaktu.
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam postaram się pomóc:
śmieci z foodtracka: można podpisac umowę, że smieci z foodtracka odbierane są z miejsca jego postoju po zakończeniu pracy kuchnia w domu: Zgodnie z obowiązującymi przepisami jest możliwość zgłoszenia produkcji domowej (produkcj w małym zakresie) w domu mieszkalnym. Warunkiem uzyskania zgody Sanepidu jest spełnienie wymagań Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS) znajdujących sie w zakładce produkcja domowa na stronie www. instytucji. Można również zlecić uformowanie ciasta lokalowi gastronomicznemu lub firmie cateringowej lub bazować na dostepnym w sklepach i hurtowniach gotowym, surowym cieście do pizzy. Formowanie pizzy i układanie na niej dodatków może odbywać się w przyczepie (nie obieramy warzyw, bazujemy na warzywach po obróce wstepnej) Miejsce postojowe: najlepiej dodagać się z właśccielem/zarzadcą miejsca na którym chcesz stać wtedy unikniesz ścigania się ze strażą miejską , ale tą kwestie zostawiam do twojej decyzji HACPASZ Hanna Półtorak - dokumentacja HACCP dla food tracków/przyczep gastronomicznych, lokali gastronomicznych -projekty technologiczne lokali - szkolenia BHP - wyposażenie i sprzęt dla gastronomii mobilnej i lokali gastronomicznych |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Food Track i przyczepy gastronomiczne to idealne rozwiązanie na biznes w czasie koronawirusa :
- sprzedaż dań na wynos - baza do organizacji ogródka piwnego Należy pamiętać o tym,że w obecnych czasach food track i przyczepy podlegają podobnie jak pozostał lokale gastronomiczne reżimowy sanitarnego. Dlatego warto jest pamiętać o zakupie do food tracka środków do mycia i dezynfekcji o odpowiedniej jakości w przystęnej cenie. Podstawą w działaniach w branży gastronomicznej jest posuadania dokumenatcji HACCP, którą szczególnie w tych trudnych czasach nalezy opracować sumniennie z naciskiem na postepowanie w sytuacji stwierdzenia koronawirusa u pracownika oraz prace porządkowe i ich dokumentowanie Zapraszamy do współpracy w zakresie - opracowywania dokumentacji HACCP - zaopatrzenia w środki do mycia i dezynfekcji Wszystkich informacji udzielimy po kontakcie mailowym na adres zamowienia@hacpasz.com.pl |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Jeśli szukasz dobrej jakości drobiu do swojego food trucka to sprawdź ofertę firmy http://hurtowniaeureka.pl/ z Łomianek gdzie na życzenie dostarczają produkt albo w całości albo w kawałkach, w zależności od potrzeb. Wysoka jakość.
|
||||||
|
Autor:
Kalinowska54 Wypowiedzi: 10 |
Moim marzeniem to zakup takiego auta typu FOOD TRUCKA. Może kiedyś taki kupimy.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 05:47:00 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|