![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: MA³Y MAGAZYN MRO¿ONEK - JAKIE WYMAGANIA |
|||||||
|
Autor:
jaroslaw Wypowiedzi: 1 |
Witam,
Planuje otworzyæ w³asny biznes, ma³± dystrybucjê mro¿onych ryb oraz owoców morza (wymagana temperatura przechowywania -18'C, towar pakowany w szczelnie zamkniête foliowe worki, oraz kartony zbiorze). Na wiêkszo¶æ towaru planuje wynaj±æ miejsce na niezale¿nej ch³odni sk³adowej posiadaj±cej wszystkie pozwolenia itp do przetrzymywania takiego towaru. Potrzebowa³bym jednak ma³ego "magazynku" na najbardziej potrzebny towar. Planuje zakupiæ komorê mro¼nicz± (co¶ takiego: [color=#1155cc]https://www.xxlgastro.pl/pl/saro-komora-chlodnicza-mroznicza-z-podloga-cr10-0.html?channel_code=1501&s2m_product_id=447-1045&utm_source=SI-GoogleShopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=2019-08&utm_content=447-1045#nclid=e51ba43020957e49ea7d497fec377911) oraz umie¶ciæ j± w budynku gospodarczym za domem, kiedy¶ by³a tam pieczarkarnia, aktualnie pomieszczenie s³u¿y do przetrzymywania "gratów". Pytanie jak nale¿a³oby dane pomieszczenie dostosowaæ zgodnie z wymaganiami sanepidu? Podejrzewam, ¿e nie wystarczy tylko posprz±taæ, wymalowaæ itp.. W tych kwestiach jestem zupe³nie zielony. Z góry dziêkuje za odpowiedzi i porady. [/color] |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Pó³torak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Przede wszystkim musisz upeniæ siê czy status budynku gospodarczego nie bêdzie budziæ zastrze¿eñ Sanepidu ( czy nie bêd± chcieli zmiany przeznaczenia bo to jest niestety k³opotliwa sprawa). jezeli status budynku nie bêdzie budzi³ zastrze¿eñ to wtedy nale¿y odnowiæ wnêtrze zgodnie z wymaganiami higienicznymi:zmywalne ¶ciany, pod³ogi i zg³osiæ siê do Sanepidu. Jezlei nie chcesz robiæ w budynku toalety i pomieszczenia socjalnego zg³o¶ magazynek jako magazynek prze³adunkowy do przechowywania produktów przez 24 godziny.
|
||||||
|
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:15:19 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|