FORUM     OG£OSZENIA    
 
STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / MA³Y MAGAZYN MRO¿ONEK - JAKIE WYMAGANIA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

MA³Y MAGAZYN MRO¿ONEK - JAKIE WYMAGANIA

Autor: jaroslaw


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2019-08-09 o godzinie 14:29:25.
Witam, 

Planuje otworzyæ w³asny biznes, ma³± dystrybucjê mro¿onych ryb oraz owoców morza (wymagana temperatura przechowywania -18'C, towar pakowany w szczelnie zamkniête foliowe worki, oraz kartony zbiorze). Na wiêkszo¶æ towaru planuje wynaj±æ miejsce na niezale¿nej ch³odni sk³adowej posiadaj±cej wszystkie pozwolenia itp do przetrzymywania takiego towaru. Potrzebowa³bym jednak ma³ego "magazynku" na najbardziej potrzebny towar. Planuje zakupiæ komorê mro¼nicz± (co¶ takiego: [color=#1155cc]https://www.xxlgastro.pl/pl/saro-komora-chlodnicza-mroznicza-z-podloga-cr10-0.html?channel_code=1501&s2m_product_id=447-1045&utm_source=SI-GoogleShopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=2019-08&utm_content=447-1045#nclid=e51ba43020957e49ea7d497fec377911) oraz umie¶ciæ j± w budynku gospodarczym za domem, kiedy¶ by³a tam pieczarkarnia, aktualnie pomieszczenie s³u¿y do przetrzymywania "gratów". Pytanie jak nale¿a³oby dane pomieszczenie dostosowaæ zgodnie z wymaganiami sanepidu? Podejrzewam, ¿e nie wystarczy tylko posprz±taæ, wymalowaæ itp.. W tych kwestiach jestem zupe³nie zielony. Z góry dziêkuje za odpowiedzi i porady. [/color]
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Pó³torak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2019-10-17 o godzinie 10:47:56.
Przede wszystkim  musisz upeniæ siê  czy  status budynku gospodarczego nie bêdzie budziæ zastrze¿eñ Sanepidu ( czy nie bêd± chcieli zmiany przeznaczenia bo to jest niestety k³opotliwa sprawa). jezeli status budynku nie bêdzie budzi³ zastrze¿eñ to wtedy nale¿y  odnowiæ wnêtrze zgodnie z wymaganiami higienicznymi:zmywalne ¶ciany, pod³ogi i zg³osiæ siê do Sanepidu. Jezlei nie chcesz robiæ w budynku toalety i pomieszczenia socjalnego zg³o¶ magazynek jako  magazynek prze³adunkowy do przechowywania produktów przez 24 godziny.
 
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:15:19
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: MA³Y MAGAZYN MRO¿ONEK - JAKIE WYMAGANIA
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat " ma³y magazyn mro¿onek - jakie wymagania" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiêksz zamówienia online i widoczno¶æ swojej restauracji – do³±cz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.