![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIEROGI W MALEJ BUDCE NA WYNOS |
|||||||
|
Autor:
Joasia Wypowiedzi: 1 |
Witam. Od jakiegoś czasu sprzedaje pierogi i krokiety. Robie to dodatkowo w domu. Chciałabym niewielkim kosztem otworzyć małą budke z moimi wyrobami zeby sprawdzić na początek czy biznes wogole mi pójdzie. Czy mogę otworzyć taki interes w budce po frytkach belgijskich? Na miejscu bym tylko sprzedawała gotową porcję na wynos A produkowała bym w domu. Mogę ominąć jakoś przepisy sanepidu dotyczące produkcji załatwiając np. Dokument stwierdzajacy ze produkcja odbywa się w odpowiednio wyposazonej do tego kuchni w jakiejś restauracji?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Budka wydaje się przystosowana do obsługi gastronomicznej więc zmiana baneru i profilu powinny wystarczyć.
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Ze wzgledu na ustawę o produkcji domowej przygotowywanie pierogów w domu jest zgodne z prawem. Na stronie GIS (Główny Inspektor Sanitarny) znajdziesz wytyczne odnośnie zorganizowania takiej produkcji. Zgadzam się ze smakoszkiem budka, w której był prowadzona działalnść powinna być dostosowana do wytycznych Sanpepidu ale zanim ją kupisz/wydzierżawisz upewnij się czy:
w miejscu gdzie stoi lub będziesz chcieć postawić budkę musi być zapewniona woda bieżąca i kanalizacja Toaleta dla personelu musisz zapewnić toaletę dla osoby, która w budce będzie pracować (najdalej 80 m. od budki umowa z sklepem spożywczym/lokalem gastronomicznym o użyczenie toalety dla personelu). Mimo,że budka miała zgodę sanepidu i tak musisz wystapić o rejestracje swojej działalności w lokalnej Stacji Sanepid. Mozemy pomóc w uruchomieniu biznesu Hanna Półtorak HACPASZ - projekty technologiczne lokali -dokumentacja HACCP - szkolenia BHP - sprzedaż mebli i sprzetu dla gastronomii |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:15:03 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|