FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIEROGI W MALEJ BUDCE NA WYNOS
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIEROGI W MALEJ BUDCE NA WYNOS

Autor: Joasia


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2019-03-31 o godzinie 22:37:30.
Witam. Od jakiegoś czasu sprzedaje pierogi i krokiety. Robie to dodatkowo w domu. Chciałabym niewielkim kosztem otworzyć małą budke z moimi wyrobami zeby sprawdzić na początek czy biznes wogole mi pójdzie. Czy mogę otworzyć taki interes w budce po frytkach belgijskich? Na miejscu bym tylko sprzedawała gotową porcję na wynos A produkowała bym w domu. Mogę ominąć jakoś przepisy sanepidu dotyczące produkcji załatwiając np. Dokument stwierdzajacy ze produkcja odbywa się w odpowiednio wyposazonej do tego kuchni w jakiejś restauracji?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 63
Post 2 napisany 2019-04-12 o godzinie 13:40:02.
Budka wydaje się przystosowana do obsługi gastronomicznej więc zmiana baneru i profilu powinny wystarczyć.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 3 napisany 2019-05-02 o godzinie 07:22:27.
Ze wzgledu na ustawę o produkcji domowej przygotowywanie pierogów w domu jest zgodne z prawem.  Na stronie GIS (Główny Inspektor Sanitarny) znajdziesz wytyczne odnośnie zorganizowania takiej produkcji. Zgadzam się ze smakoszkiem budka, w której był prowadzona działalnść powinna być dostosowana do wytycznych Sanpepidu ale zanim ją kupisz/wydzierżawisz upewnij się czy:
w miejscu gdzie stoi lub  będziesz chcieć postawić budkę musi być zapewniona woda bieżąca i kanalizacja
Toaleta dla personelu musisz zapewnić toaletę dla osoby, która w budce będzie pracować (najdalej 80 m. od budki umowa z  sklepem spożywczym/lokalem gastronomicznym o  użyczenie toalety dla personelu). Mimo,że budka miała zgodę sanepidu i tak musisz wystapić o rejestracje swojej działalności w lokalnej Stacji Sanepid.  Mozemy pomóc w uruchomieniu biznesu Hanna Półtorak HACPASZ
- projekty technologiczne lokali
-dokumentacja HACCP
- szkolenia BHP
- sprzedaż mebli i sprzetu dla gastronomii
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.226.251.81
Data: 2019-08-18
Czas: 08:42:51
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PIEROGI W MALEJ BUDCE NA WYNOS
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pierogi w malej budce na wynos" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Piec do blanszowania orzechów    Środki do czyszczenia tac   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.