FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: LOKAL NA GASTRONOMIę |
|||||||
Autor:
Lukinio Wypowiedzi: 1 |
Witam Serdecznie.
Mam pytanie do koleżanek i kolegów z branży. Mianowicie mam zamiar otworzyć lokal gastronomiczny z małą gastronomią i pytanie brzmi- jak to wygląda jeżeli lokal nie był wcześniej lokalem gastronomicznym?, czy zmiana sposobu użytkowania na gastronomiczny jest konieczna czy można to obejść? Wcześniej był tam lokal handlowo użytkowy. Będę wdzięczny za odpowiedzi Pozdrawiam |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
Wypowiedzi: 261 |
prosze napisac na adres mailowy, chetnie pomoge: gastromex@wp.pl
|
||||||
Autor:
smakoszek
Wypowiedzi: 92 |
Musisz spełnić wymogi sanitarne to przede wszystkim, pewnie bez małych modyfikacji się nie obejrze.
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Kwestia zmiany przeznaczenia lokalu zależy od podejścia do tych spraw twojego lokalnego Sanepidu, dlatego warto ustalić to z nimi przed podpisaniem umowy dzierzawy lokalu (np pomorskie, kujawsko-pomorskie wymaga zmiany przeznaczenia, mazowieckie, małopolskie - takiej zmiany nie wymaga). Jeszcze inna kwestią jest od kogo lokal sie dzierzawi w przypadku lokali znajdujących się w zarządze miast lub gmin zmiana przeznaczenia lokalu jest przez nich wymagana w przypadku prywatnych lokali użytkowych mozna tego działania uniknąć (jeżeli Sanepid nie wymaga zmiany przeznaczenia )
Pozdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ (poltorak@haccp-gmp.home.pl) - projekty technologiczne - dokumentacja HACCP - szkolenia BHP |
||||||
Autor:
rafalmychowski1 Wypowiedzi: 3 |
Hejka :)
Widzę, że bardzo dużo pytań i niewiadomych macie, ostatnio trafiłem na świetną firmę: Falkowski-edu.pl, która uczy indywidualnie wszystkiego o tym jak stworzyć własną kawiarnie :) Uczą na prawdę wszystkiego, ktoś kto kompletnie nie zna się na tym, po kursie będzie specjalistą, tylko sprawdźcie co piszą oni w reklamie: "- Jak otrzymać dofinansowanie lub najlepszą ofertę pożyczkową na stworzenie firmy - Przedstawimy Ci jaką formę działalności wybrać i jak ją założyć - Dowiesz się wszystkiego na temat wyboru lokalu, przepisów prawnych i tego czego oczekuje sanepid - Poruszamy tematy o negocjacjach, marketingu i współpracy z różnymi firmami, dostawcami i instytucjami - Przedstawimy Ci wszystkie wymagane produkty, jakie są potrzebne w kawiarni od samych sztućców, porcelany aż po sprzęt m.in. Ekspres do kawy, młynek - Podpowiemy Ci jakie wybrać powyższe sprzęty i podamy ich cenę - Wgłębimy się w temat pracowników w firmie - Poznasz jakie są koszta w kawiarni i ile będziesz zarabiać - Pomożemy Ci w ustaleniu wstępnego menu - I dowiesz się, jak niskim kapitałem stworzyć kawiarnię nie tracąc przy tym na jakości! - Dodamy, że kursy są indywidualne, dlatego podchodzimy do każdego kursanta wyjątkowo" A to tylko kilka tematów jakie będą poruszone na szkoleniu. Pełna oferta znajduje się pod adresem: https://www.falkowski-edu.pl/ Sądzisz, że to koniec? Nic z tego! Po kursie zostanie wręczony Ci certyfikat ukończenia kursu oraz do pierwszego dnia otwarcia jesteśmy do Waszej dyspozycji, będziemy z Wami na każdym etapie budowania Waszej wymarzonej kawiarni!" Serdecznie polecam każdemu, kto chciałby stworzyć swoją własną kawiarnię! :) |
||||||
Autor:
MajaKowalczyk25 Wypowiedzi: 3 |
·[font=Times New Roman] [/size]Ooo firma falkowski-edu :) Natrafiłam na nią jakiś czas temu i jestem przeee zadowolona!
Bardzo serdecznie polecam ją każdemu, kto chce stworzyć kawiarnię. Robią na prawdę świetne kursy i wyczerpują temat. Człowiek wychodzi z kursu z obolałą głową, przez ogrom informacji :) Dzięki temu co jest na kursie można na prawdę o wiele szybciej i taniej stworzyć biznes, na prawdę super, super suuupeer! |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.22.249.158 Data: 2024-04-19 Czas: 08:57:49 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|