![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRODUKCJA - SPRZEDAż (PORADY) W GARMAżERCE |
|||||||
|
Autor:
Mat-kol Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
Witam,
Mam pytanie związane z produkcją i sprzedażą pierogów, czy jeżeli sanepid odbierze mi produkcje małej gastronomi w domu, to czy bede musiał pakować pierogi do plastikowych pojemników z etyketą które zostaną zgrzane? Jeżeli tak to czy bede mógł poźniej w lokalu w którym mam sprzedaż je rozpakować i wysypać na tace w witrynie chłodniczej?, bo według mnie sprzedaż w paczkach nie ma sensu, bo wyglądają jak sklepowe a nie z domowej produkcji, i czy ew jest na to jakieś obejście prawne Pozdrawiam Mateusz |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Bez spełnienia oficjalnych wymogów raczej się nie obędzie jeśli wchodzisz w legalny biznes :(
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Jeżeli Sanepid wyrazi zgodę na produkcję domową to i tak musisz spełnić wszystkie wymogi dotyczące produkcji i obrotu żywnścia w tym oznakowanie opakowań z wyrobami odpowiednio przygotowaną etykietą. Inna sytuacja jest w przypadku sprzedaży pierogów na miejscu w lokalu jako dania (konsumpcja na miejscu lub na wynos) w taki wypadku informacja o składzie i alergenach musi znajdować się na miejscu w lokalu.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:46:45 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|