FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PRODUKCJA - SPRZEDAż (PORADY) W GARMAżERCE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PRODUKCJA - SPRZEDAż (PORADY) W GARMAżERCE

Autor: Mat-kol


Tematy: 2
Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2019-03-25 o godzinie 21:07:34.
Witam,
Mam pytanie związane z produkcją i sprzedażą pierogów, czy jeżeli sanepid odbierze mi produkcje małej gastronomi w domu, to czy bede musiał pakować pierogi do plastikowych pojemników z etyketą które zostaną zgrzane?
Jeżeli tak to czy bede mógł poźniej w lokalu w którym mam sprzedaż je rozpakować i wysypać na tace w witrynie chłodniczej?, bo według mnie sprzedaż w paczkach nie ma sensu, bo wyglądają jak sklepowe a nie z domowej produkcji, i czy ew jest na to jakieś obejście prawne
Pozdrawiam Mateusz
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 63
Post 2 napisany 2019-04-12 o godzinie 13:39:26.
Bez spełnienia oficjalnych wymogów raczej się nie obędzie jeśli wchodzisz w legalny biznes :(
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 3 napisany 2019-05-02 o godzinie 07:29:24.
Jeżeli Sanepid wyrazi zgodę na produkcję domową to i tak musisz spełnić wszystkie wymogi dotyczące produkcji i obrotu  żywnścia w tym oznakowanie opakowań z wyrobami  odpowiednio przygotowaną etykietą.  Inna sytuacja jest w przypadku sprzedaży pierogów na miejscu w lokalu jako dania (konsumpcja na miejscu lub na wynos) w taki wypadku informacja o składzie i alergenach musi znajdować się na miejscu w lokalu.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.226.251.81
Data: 2019-08-18
Czas: 08:44:00
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PRODUKCJA - SPRZEDAż (PORADY) W GARMAżERCE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "produkcja - sprzedaż (porady) w garmażerce" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Piec do blanszowania orzechów    Środki do czyszczenia tac   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.