FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / GRILL PRZED PUBEM
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

GRILL PRZED PUBEM

Autor: Pub Meta


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2019-02-27 o godzinie 12:43:06.
Witam. Chciałbym wysłuchać waszych porad wskazówek oraz doświadczeń. Jestem właścicielem 4 miesięcznego Pub, który ma taką zaletę iż posiada taras ok 80m2 z widokiem na jezioro. Chciałbym na sezon serwować tam jedzenie, głównie z grilla. Steki wołowe, wieprzowe , burgery, ryby, nuggetsy, pieczone ziemniaki, frytki , świeże warzywa, Wata cukrowa i lody. Mam pomysł by zrobić to w takim namiocie, ewentualnie jakaś mała drewniana altana. I teraz pytania:
Jaki grill ? Gazowy czy węglowy ?
Czy to wszystko podpiąć pod handel obwoźny?
Jakie warunki sanitarne muszę spełnić?
Czy lodówki na mięso inne produkty mogą być na zewnątrz ?
Czy muszę grilowac z tzw gotowych produktów, czy będę mógł sam porcjowac , przyprawiać mięso i warzywa ?
Czy moglibyście polecić dostawców takich produktów ? Chciałbym by było to miesoprodukty najwyższej Polskiej jakości, ponieważ będę chciał po sezonie, o il się sprawdzi, zbudować kuchnie w środku loklu. Będę wdzięczny za wszystkie rady i porady :)
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: chief765


Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2019-03-09 o godzinie 19:44:23.
Zdecydowanie doradziłbym Ci grill gazowy. Dobre sprzęty ma firma aaatech i stamtąd zazwyczaj zamawiam. Ceny też nie są z kosmosu. Radziłbym Ci polowac na ich promocję np takie http://aaatech.pl/grill-kontaktowy-gazowy-opiekacz-gaz-lpg-kontakt-toster-ryflowany-gril-p-509.html :-)
 
Autor: lucky


Wypowiedzi: 3
Post 3 napisany 2019-03-11 o godzinie 12:05:33.
Ja też polecam gazowy. W moim odczuciu bezpieczniejszy, łatwiej utrzymać czystość.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 448
Post 4 napisany 2019-03-14 o godzinie 13:46:27.
Jeżeli  jako właścicel pubu  masz zgodę na sprzedaż dań to  prosta sprawa  przygotowujesz takiego grilla  w zabudowie (altana lub namiot) i zapewniasz minumum sanitarne  jakie musi w takim miejscu się znaleśc tzn  umywalkę do mycia rą i zlew jednokomorowy (do obmywania sztucców kuchennych na miejscu  bez noszenia do pubu) Pamietaj, że musisz doprowadzić do takiego stanowiska wodę bieżacą (obiekty, które stoją w jednym miejscu dłużej niz 24 godziny już takie rozwiązanie muszą mieć, wyjątkiem są  samochody gastronomiczne i niekiedy przyczepy).  Jeżeli w pabie masz pomieszczenie  do obróbki wstępnej to  dania na grilla możesz przygotowywać w  tym pomieszczeniu. Jezeli w pubie jest tylko bar to wtedy twoje stanowisko do grilowania musi działać na półproduktach. Kwestia lodówek: lodówki muszą znajdować się na obszarze stanowiska. Stawianie urządzeń na zewnątrz stoiska nie wchodzi w grę. Zaplecze socjalne pracowników stoika grilowego  wspólne dla pracowników od grila i pracowników pubu. Jeżeli  Sanepid wyraził zgodę wyłącznie na sprzedaz napojów i przekąsek w pubie to musisz wystąpić o odbiór sprzedazy dań z grila . Ja bym nie oddzielała stoika od pubu tylko rozszerzałabym działalność. Jezeli będziesz chcieć uzyskac pomoc w rozgryzieniu problemu (projekt technologiczny stoiska, dokumentacja HACCP) zgłoś się do nas chętnie pomożemy. Hanna Półtorak HACPASZ poltorak@haccp-gmp.home.pl
P.S. 25.03.2019 w Warszawie organizowane bedzie szkolenia dotyczące rozpoczęcia działalności związanej z gastronomią, na które serdecznie zapraszamy. Szczegóły dotyczące szkolenia w zakładce ogłoszenia oraz  pod mailem poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.242.115.55
Data: 2019-03-21
Czas: 16:47:03
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: GRILL PRZED PUBEM
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "grill przed pubem" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Syfon do bitej śmietany    Foodtruck w pobliżu lokal z ogródkami letnimi   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.