FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / BITA śMIETANA DO GOFRóW ORAZ CIASTO
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

BITA śMIETANA DO GOFRóW ORAZ CIASTO

Autor: Brydziawka


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2019-02-25 o godzinie 23:04:32.
Witam,
Chcę otworzyć mały punkt gastronomiczny w którym będę sprzedawać również gofry. Rozglądam się za sprzętem do robienia bitej śmietany. Jaką firmę polecacie? Jak dobrać wielkość urządzenia (np. wydajność na godzinę?). Nie orientuję się jakie parametry mam brać pod uwagę.
Druga sprawa to pieczenie samych gofrów, czy jest jakiś sposób na przygotowanie ich wcześniej, aby nie straciły "walorów", ciepła itp. W niektórych punktach gofry wydawane są na prawdę szybko (ok. 30-45 sekund) gdzie z tego co czytałam to czas upieczenia 1szt wynosi około 3 minut. Czy można je wcześniej przygotować i potem podgrzewać? Bo przecież piec na zapas to będą po jakimś czasie zimne....  proszę o podpowiedź, pozdrawiam :)
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 2 napisany 2019-03-14 o godzinie 13:52:37.
Ciasto  na gofry. Wszystkie dania przygotowane  w gastronomi musisz  wydać klientom w ciągu 24 godzin (od godziny ich przygotowania). Możesz przygotwywać gorfy na bieząco, możesz je przygotować wczesniej i tylko odgrzewać twoja wola pamietaj jednak oich 24 godzinnej przydatności do spożycia. Bita śmietana najlepiej korzystać z  urządzeń  profesjonalnych przeznaczonych dla gastronomiii są bardziej wydajne i trwałe. Mozemy pomóc w zakupie sprzętu gastronomicznego firmy Stalgast  w fajnej ofercie cenowej. POzdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ (poltorak@haccp-gmp.home.pl).
 
Autor: Jersek


Wypowiedzi: 5
Post 3 napisany 2019-04-16 o godzinie 09:40:50.
Akurat jeżeli chodzi o gofry to jednak najlepiej robić to na świeżo.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.226.251.81
Data: 2019-08-18
Czas: 08:44:20
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: BITA śMIETANA DO GOFRóW ORAZ CIASTO
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "bita śmietana do gofrów oraz ciasto" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Piec do blanszowania orzechów    Środki do czyszczenia tac   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.