FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / DOWóZ śNIADAń
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

DOWóZ śNIADAń

Autor: macwisnia


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2018-11-07 o godzinie 17:38:08.
Witam,
Planuje dowozić zestawy śniadaniowe lecz nie wiem czy w tego rodzaju działalności wymagania są takie same jak w zwykłym lokalu czy też cateringu posiłków.
Chodzi mi o pakowanie gotowych produktów takich jak wędliny, pieczywo, masełka, dżemy itp. do jednego pudełka i dowóz do klienta. Czy potrzebuje wynajmować specjalnie przystosowany lokal czy też mogę to robić w domu?
Bardzo proszę o pomoc
pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 433
Post 2 napisany 2018-11-12 o godzinie 11:12:51.
Wariant I: Na stronie  Głównego Inspektora Sanitarnego  znajduje się publikacja  Produkcja żywności w warunkach domowych,  która daje nam zielone światło na produkcje żywności w marginalnym zakresie (początek działalności firmy) w domu. Pomieszczenie kuchni musi być  wyremontowane zgodnie z wytycznymi Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej
- łatwo zmywalne ściany i podłoga ( terakota, wykładzina- podłoga, płytki, panele łatwozmywalne - ściany)
-   szafki z gładkimi, łatwymi  do umycia frontami
Taką kuchnie musissz zgłosić do Sanepidu  oracować dokumentację HACCP i  uzyskać zatwierdzenie Sanepidu. Uwaga jezeli twoja firma się rozrośnie musisz produkcje przenieść do lokalu 
Wariant II: wynajmujesz lokal i  remontujesz go zgodnie z wytycznymi znajdującymi się wyżej. pamietaj o tym, ze 

- wysokość lokalu nie mze być niższa niż 3 m: jeżeli planujesz obróbkę termiczną składników: pieczenie mięsa, smażenie pólproduktów
- wysokosc lokalu 2,5 m tylko przygotowywanie kanapek z gotowych półproduktów i produktów spożywczych (bez pieczenia, smażenia, gotowania)
- w lokalu musi być toaleta dla pracowników.

Sanepid  bardzo często wymaga również przygotowania projektu technologicznego (warunek złozenia wniosku o odbiór). Na dzień odbioru musisz posiadac opracowaną dokumentację HACCP.
W przypadku pracy w lokalu nie masz ograniczenia wielkości produkcji i odbiór masz  "raz na całe życie". 
Wybór nalezy do Ciebie

HACPASZ Hanna Półtorak: poltorak@haccp-gmp.home.pl
- projekty technologiczne lokali i pojazdów
- dokumentacja HACCP
- szkolenia BHP

w lokalu musisz zapewnić toaletę dla pracownika
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
Suszone grzyby podgrzybki Suszone grzyby podgrzybki
dodane: 2018-11-16
Regał chłodniczy 65/18/2 Regał chłodniczy 65/18/2
dodane: 2018-11-15
Szafa mroźnicza 70/18/1 Szafa mroźnicza 70/18/1
dodane: 2018-11-13
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.144.100.123
Data: 2018-11-17
Czas: 18:08:09
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: DOWóZ śNIADAń
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "dowóz śniadań" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Szukam dobrego sprzętu chłodniczego    biogazownia mobilna w restauracji   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.