FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SPRZEDAZ POSILKOW DOMOWYCH
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SPRZEDAZ POSILKOW DOMOWYCH

Autor: Harv1993


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2018-08-26 o godzinie 12:19:22.
Witam,

Jestem zainteresowany rozpoczeciem sprzedazy posilkow wyprodukowanych w domu, za posrednictwem np. aplikacji Quertes. Chcialbym sie dowiedziec jakie wymogi musze spelniac, czy taka dzialalnosc musi byc zarejestrowana(przeczytalem gdzies, ze niekoniecznie i nie jestem pewien), jak wyglada kontrola sanepidu i sprawy podatkowe? Bylbym rowniez wdzieczny za wszelkie cenne informacje.
Z gory dziekuje za wszelka pomoc.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 433
Post 2 napisany 2018-09-14 o godzinie 10:44:56.
Witam  na stonie Głównego Inspektora Sanitarnego GIS znajdziesz wytycze notyczace produkcji zywności w warunkach domowych. Kuchnie musisz wyremintować zgodnie z wytycznymi ustawy o Bezpieczeństwie żywności i żywienia: powierzchnie w kuchni łatwozmywalne, brak elementów drewnianych w wyposażeniu, musisz posiadac opracowaną dokumentację HACCP (czyli tak naprawdę spelniasz wszystkie wymogi, które są stworzone dla lokalu gastronomicznego). jaki haczyki niesie za sobą to ułatwienie przepisów
- produkcja w domu dopuszczona jest wyłącznie dla produkcji marginalnej (wielkośc sprzedaży uzgodniona z Sanepidem)
i to co najbadrdzej mnie martwii:
- Inspektor  podejmujący decyzje o wydaniu zgody na prowadzenie tego typu diałalności przeprowadza analizę ryzyka  dla bezpieczeństwa produkowanych produktów tzn czyli ocenia czy stworzone przez ciebie warunki pracy oraz otoczenie  ( wspólna klatka schodowa, zwierzaki sąsiadów i sami sąsiedzi) mają wpływ na jakośc wytworzonych przez ciebie posiłków. Decyzja ydana na podstawie widzimi się żadnych paragrafów, artykułow itp czyli INWESTYCJA BARDZO RYZYKOWNA lepiej
poszukaj dla siebie lokalu użytkowego, w którym takie posiłki będziesz przygotowywać
02.10.2018 w Warszawie odbywć się będzie szkolenie na temat wytycznych Sanepidu dotyczących rozpoczęcia prcy w lokalu gastronomicznym, na które serdecznie zapraszam. szczegóły dotyczące udziału w szkoleniu udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
Suszone grzyby podgrzybki Suszone grzyby podgrzybki
dodane: 2018-11-16
Regał chłodniczy 65/18/2 Regał chłodniczy 65/18/2
dodane: 2018-11-15
Szafa mroźnicza 70/18/1 Szafa mroźnicza 70/18/1
dodane: 2018-11-13
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.144.100.123
Data: 2018-11-17
Czas: 18:07:32
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SPRZEDAZ POSILKOW DOMOWYCH
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "sprzedaz posilkow domowych " w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Szukam dobrego sprzętu chłodniczego    biogazownia mobilna w restauracji   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.