FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / NOWY LOKAL - BAR - POMOC
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

NOWY LOKAL - BAR - POMOC

Autor: Sylwia77


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2018-08-25 o godzinie 14:04:56.
Cześć,
Mam nadzieję, że trochę mi rozjaśnicie pewne kwestie. Chcę otworzyć bar/pub bez kuchni, sam alkohol.
W lokalu znajduje się wentylacja.. Czy w takim wypadku muszę tylko zatrudnić firmę, która mi go sprawdzi i ewentualnie naprawi ?
Na co muszę zwrócić uwagę i o czym pamiętać ?
Wiadomo odbiór sanepidu i koncesja, ale pomijając to jest jeszcze odbiór przeciwpożarowy i BHP. BHP to ingerencja w projekt technologiczny czy sama pieczątka ? jak to wygląda dokładnie. 

Dziękuję bardzo za pomoc,
Pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 424
Post 2 napisany 2018-09-14 o godzinie 10:12:51.
Witam jezeli w lokalu nie będzie obróbki tylko sam alkohol i ewentualnie zimne przekąski wystarczy wentylacja grawitacyjna (uwaga dla sanepidu musi byc przedstawiona ekspertyza kominiarska potwierdzajaca drożnośc wentylacji). W celu uniknięcia problemów z odbiorem (kwestionowania ustawień sprzętów, zlewów itp) warto zlecić przygotowanie projektu technologicznego pod którym podpisuje się rzeczoznawca ds. Sanepid. Na odbiór będziesz potrzebować również dokumentacji  Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP) lub pełnej dokumentacji HACCP (różnie w róznych Sanepidach warto zapytać się jaki zakres dokumentacji musisz opracować dla twojego Sanepidu).
P0zdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ
- projekty technologiczne lokali
- dokumentacja GMP/GHP, dokumentacja HACCP
- szkolenia BHP (stacjonarne, online)
zapraszamy do kontaktu poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.162.159.33
Data: 2018-09-25
Czas: 12:56:16
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: NOWY LOKAL - BAR - POMOC
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "nowy lokal - bar - pomoc" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Ser do zapiekanek ???    System pracy z dostawcami - Jaki?   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.