![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIZZA NA MIEJSCU. MAłY LOKAL BEZ ZMYWALNI NACZYń STOłOWYCH. SANEPID POWIEDZIAł NIE... |
|||||||
|
Autor:
misiek_mati Tematy: 4 Wypowiedzi: 5 |
Witam, konsultowalem się z sanepidem lokalnym w Radomiu z zapytaniem czy czy mogę serwować pizze na drewnianej parze wyłożonej papierem pergaminowym na miejscu dla gości. Lokal będzie miał charakter "na wynos, dowozy", ale będzie kilka stolików to serwowania na miejscu. Generalnie nie będzie zmywalni naczyń...
Sanepid powiedział, że muszą to być tacki jednorazowe a nie drewniane wyłożone papierem pergaminowym. Pytam bo widziałem kilka miejsc gdzie tak serwowano pizze. A co sanepid to inny obyczaj... Jak to z tym jest albo jak to ugryźć? Pozdrawiam serdecznie. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
SylwiaJanik Wypowiedzi: 7 |
Jesteś pewien, że te miejsca z drewnianymi parami nie mają zmywalni naczyń?
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Zgodnie z wytycznymi sanepidu nie możesz stosować drewnianych pater bo jest to materiał nie do umycia i zdezynfekowania. Zgadza się w lokalach dania są serwowane na naczyniach drewnianych ale lokale te nie dostały na to zgody Sanepidu.......
Zapraszamy na szkolenie Otwieram lokal gastronomiczny od czego zaczać, które odedzie sie w Warszawie 02.10.2018 na szkoleniu przedstawie wytyczne dotyczące organizacji pracy w lokalu. Jako wieloletni konsultant przygotowujący projekty technologiczne lokali i uczestniczacy w odbiorach lokali chętnie podzielę się pozyskaną wiedzą z innymi. Szczegóły dotyczące szkolenia udzielane sa mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
Autor:
zembaty Wypowiedzi: 9 |
Nazwanie wymogów sanepidowskich debilizmem to i tak bardzo delikatne określenie. To czysty socjalizm i nieważne czy starego chowu peerelowski czy nowego EUrokołchozowy. Przepisy wymyślają osoby ociężałe umysłowo, które nigdy żadnej działalności nie prowadziły, bo są za głupie po prostu. Wiem co mówię, bo jestem po odbiorze przyczepy gastro a aktualnie w trakcie odbioru lokalu stałego.
Wieloma ich "pomysłami" nie ma się co przejmować, na ich odbiór tak ma być a potem tak jak Tobie się widzi, ja na Twoim miejscu podałbym gościom pizzę na tekturowej tacce/pudełku (jesteś kryty bo Ty podałeś "jak trzeba"), a gościom na stół podałbym te patery z pergaminem puste (oni SAMI sobie przełożą na to pizzę z pudełka). Ważne, by przy tłumaczeniu się inspektorowi trzymać się twardo wersji SERWOWANIA na jednorazówce i pilnować wpisania tego w protokół kontroli. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w słusznej walce z idiotami ;) |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:46:46 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|