FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIZZA NA MIEJSCU. MAłY LOKAL BEZ ZMYWALNI NACZYń STOłOWYCH. SANEPID POWIEDZIAł NIE...
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIZZA NA MIEJSCU. MAłY LOKAL BEZ ZMYWALNI NACZYń STOłOWYCH. SANEPID POWIEDZIAł NIE...

Autor: misiek_mati


Tematy: 4
Wypowiedzi: 5
Post 1 napisany 2018-07-30 o godzinie 00:19:41.
Witam, konsultowalem się z sanepidem lokalnym w Radomiu z zapytaniem czy czy mogę serwować pizze na drewnianej parze wyłożonej papierem pergaminowym na miejscu dla gości. Lokal będzie miał charakter "na wynos, dowozy", ale będzie kilka stolików to serwowania na miejscu. Generalnie nie będzie zmywalni naczyń... 
Sanepid powiedział, że muszą to być tacki jednorazowe a nie drewniane wyłożone papierem pergaminowym. Pytam bo widziałem kilka miejsc gdzie tak serwowano pizze. A co sanepid to inny obyczaj... 

Jak to z tym jest albo jak to ugryźć? 

Pozdrawiam serdecznie.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: SylwiaJanik


Wypowiedzi: 6
Post 2 napisany 2018-08-02 o godzinie 10:21:12.
Jesteś pewien, że te miejsca z drewnianymi parami nie mają zmywalni naczyń?
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 428
Post 3 napisany 2018-09-14 o godzinie 10:21:07.
Zgodnie z wytycznymi sanepidu nie możesz stosować drewnianych pater bo jest to materiał nie do umycia i zdezynfekowania. Zgadza się w lokalach  dania są serwowane na naczyniach drewnianych ale  lokale te nie dostały  na to zgody Sanepidu.......

Zapraszamy na szkolenie  Otwieram lokal gastronomiczny od czego zaczać, które odedzie  sie w Warszawie 02.10.2018 na szkoleniu przedstawie wytyczne dotyczące organizacji pracy w lokalu.  Jako wieloletni konsultant przygotowujący projekty technologiczne lokali i uczestniczacy w odbiorach lokali chętnie podzielę się pozyskaną wiedzą z innymi. Szczegóły dotyczące szkolenia udzielane sa mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: zembaty


Wypowiedzi: 8
Post 4 napisany 2018-09-26 o godzinie 14:06:38.
Nazwanie wymogów sanepidowskich debilizmem to i tak bardzo delikatne określenie. To czysty socjalizm i nieważne czy starego chowu peerelowski czy nowego EUrokołchozowy. Przepisy wymyślają osoby ociężałe umysłowo, które nigdy żadnej działalności nie prowadziły, bo są za głupie po prostu. Wiem co mówię, bo jestem po odbiorze przyczepy gastro a aktualnie w trakcie odbioru lokalu stałego.
Wieloma ich "pomysłami" nie ma się co przejmować, na ich odbiór tak ma być a potem tak jak Tobie się widzi, ja na Twoim miejscu podałbym gościom pizzę na tekturowej tacce/pudełku (jesteś kryty bo Ty podałeś "jak trzeba"), a gościom na stół podałbym te patery z pergaminem puste (oni SAMI sobie przełożą na to pizzę z pudełka). Ważne, by przy tłumaczeniu się inspektorowi trzymać się twardo wersji SERWOWANIA na jednorazówce i pilnować wpisania tego w protokół kontroli. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w słusznej walce z idiotami ;)
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.158.208.189
Data: 2018-10-23
Czas: 09:15:05
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PIZZA NA MIEJSCU. MAłY LOKAL BEZ ZMYWALNI NACZYń STOłOWYCH. SANEPID POWIEDZIAł NIE...
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pizza na miejscu. mały lokal bez zmywalni naczyń stołowych. sanepid powiedział nie... " w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Fiskalizacja;)    Bułki hamburgery zapiekanki   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.