![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: LOKAL LUBLIN |
|||||||
|
Autor:
fr3s4 Wypowiedzi: 1 |
Witam
Nazywam się Dominika i piszę post w celu uzyskania pomocy. Razem z narzeczonym myślimy nad otwarciem lokalu gastronomicznego. Mieszkamy w takiej części miasta, w której nie ma żadnych pizzerii, kebabów ani lokali gdzie można przyjść zjeść, usiąść wypić piwko. Narzeczony ma wykształcenie gastronomiczne, pracuje ok. 7 lat w pizzeriach. Natomiast ja pracowałam 5 lat w jednej z sieciówek z pizzą, także prowadziłam lokal na stanowisku managerskim. Tak więc pytania co do otwarcia lokalu. Sanepid? HCCP? Jakie sprzęty? Głównie chcemy, aby lokal wydawał pizze, ale także myślimy o np. 2 rodzajach kebaba, burgera, może jakiś kanapkach na ciepło. Oczywiście bułki, pity, tortille - wszystko sami byśmy piekli. Wiem, że mieszane lokale to ryzyko, ale chcielibysmy zorientować się dokładniej co by się sprzedawało w naszym rejonie miasta. Czy znajdą się tutaj jacyś ludzie, którzy mogliby mi podpowiedzieć gdzie najlepiej starać się o jakieś pieniążki z miasta/państwa? I oczywiście o wymogi Sanepidu i innych paru istotnych rzeczy? |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
qbass![]() Tematy: 4 Wypowiedzi: 27 |
Co do otwarcia lokalu - na pytania dotyczące sprzętu i zapotrzebowania HACCP na pewno odpowie Pani gość, który pomagał mi w doborze sprzętu przy otwieraniu pizzerii. Co prawda u mnie była to franczyza, ale jestem pewien, że wszystko z nim uzgodnicie. Proszę się skontaktować przez michal.szyszka@romagastro.pl lub 531-031-632.
Mieszane lokale to może i ryzyko, ale jeżeli chcą Państwo samodzielnie wypiekać bułki itd. - to może być hit w okolicy! Dotacje bardzo często są oferowane np. w urzędach pracy, ale tam dofinansowanie to najczęściej ok. 20 tys. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 10:58:23 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|