FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / LOKAL LUBLIN
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

LOKAL LUBLIN

Autor: fr3s4


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2018-07-15 o godzinie 00:14:36.
Witam
Nazywam się Dominika i piszę post w celu uzyskania pomocy.
Razem z narzeczonym myślimy nad otwarciem lokalu gastronomicznego. Mieszkamy w takiej części miasta, w której nie ma żadnych pizzerii, kebabów ani lokali gdzie można przyjść zjeść, usiąść wypić piwko.
Narzeczony ma wykształcenie gastronomiczne, pracuje ok. 7 lat w pizzeriach. Natomiast ja pracowałam 5 lat w jednej z sieciówek z pizzą, także prowadziłam lokal na stanowisku managerskim.

Tak więc pytania co do otwarcia lokalu. Sanepid? HCCP? Jakie sprzęty?
Głównie chcemy, aby lokal wydawał pizze, ale także myślimy o np. 2 rodzajach kebaba, burgera, może jakiś kanapkach na ciepło. Oczywiście bułki, pity, tortille - wszystko sami byśmy piekli.
Wiem, że mieszane lokale to ryzyko, ale chcielibysmy zorientować się dokładniej co by się sprzedawało w naszym rejonie miasta.

Czy znajdą się tutaj jacyś ludzie, którzy mogliby mi podpowiedzieć gdzie najlepiej starać się o jakieś pieniążki z miasta/państwa? I oczywiście o wymogi Sanepidu i innych paru istotnych rzeczy?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: qbass


Tematy: 3
Wypowiedzi: 23
Post 2 napisany 2018-08-07 o godzinie 10:26:34.
Co do otwarcia lokalu - na pytania dotyczące sprzętu i zapotrzebowania HACCP na pewno odpowie Pani gość, który pomagał mi w doborze sprzętu przy otwieraniu pizzerii. Co prawda u mnie była to franczyza, ale jestem pewien, że wszystko z nim uzgodnicie. Proszę się skontaktować przez michal.szyszka@romagastro.pl lub 531-031-632.


Mieszane lokale to może i ryzyko, ale jeżeli chcą Państwo samodzielnie wypiekać bułki itd. - to może być hit w okolicy! 



Dotacje bardzo często są oferowane np. w urzędach pracy, ale tam dofinansowanie to najczęściej ok. 20 tys.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.80.93.19
Data: 2018-08-17
Czas: 16:58:11
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: LOKAL LUBLIN
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "lokal lublin" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: mam food trucka - gdzie najlepiej się zaparkować żeby straż miejska dała mi spokój    środki czystości   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.