FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROWADZENIE MAŁEGO LOKALU GASTRONOMICZNEGO
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROWADZENIE MAŁEGO LOKALU GASTRONOMICZNEGO

Autor: JackVonThor


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2018-05-21 o godzinie 15:38:49.
Witam serdecznie
Mam pytanie odnosnie prowadzenia małego lokalu gastronomicznego.

Czy konieczne jest posiadanie kursu zawodowego kucharza jeśli chciałbym samemu prowadzić mały lokal gastronomiczny w którym bym gotował i wydawał posiłki? Lub jak wygląda sytuacja w przypadku foodtruck / stoiska z jedzeniem na róznego typu festynach czy eventach?

Będe wdzięczny za udzielenie informacji, pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 416
Post 2 napisany 2018-05-24 o godzinie 14:21:40.
Witam obecnie wykształcenie gastronomiczne nie jest wymagane w prowadzeniu biznesu w gastronomii. lIczy sie pomysłowość i zdolności w przyrzadzaniu smakowitych potraw. Nie nalezy zapominac jednak o  podstawowych zagadnieniach związanych z  przechowywaniem produktów spożywczych i przygotowywaniu dań ( warunki pracy urzadzen chłodniczych, temperatura dań gotowych i deserów, wytyczne odnośnie ubioru pracowników, badania w kierunku nosicielstwa, higieny wydawania possiłków). Niestety jako klient barków i lokali gastronomicznych często widzę  błędy w przygotowywaniu i dystrybucji posiłków, które nie wynikają z e złej woli a z niewiedzy o podstawowych zagadnieniach potrzebnych w prawidłowym prowadzeniu działalności. Dlatego polecam udział w szkoleniach lub kursach z minimum sanitarnego i wytycznych systemu HACCP  dla lokali gastronomicznych Pozdrawiam Hanna Półtorak firma doradczo- szkoleniowa HACPASZ.

Z mojej strony zapraszam na szkolenie Moja gastronomia od czego zacząć  13.06.2018  w Warszawie (szczegóły dotyczące szkolenia poltorak@haccp-gmp.home.pl)
 
Autor: ress


Wypowiedzi: 3
Post 3 napisany 2018-06-14 o godzinie 13:26:59.
Nawet w takich małych gastronomiach nie należy zapominać o odpowiedniej wizytówce firmy, czyli menu. ;) Jeśli was temat interesuje i chcecie wiedzieć więcej, to polecam poczytać:
Menu w gastronomii (systemy POS) 
https://gastro.pl/menu-w-gastronomii/
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 416
Post 4 napisany 2018-06-15 o godzinie 10:08:37.
Jeżeli o menu mówimy nie zapominajmy o  wykazie alergenów w daniach zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014, w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych
 
Autor: sylwia s


Wypowiedzi: 4
Post 5 napisany 2018-06-22 o godzinie 15:01:28.
Najważniejsze są umiejętności i dobre wyposażenie. Ja prowadzę cukiernie a sprzęt mam od firmy Bolarus, gdybyś potrzebował sprzętu chłodniczego- polecam.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.81.197.24
Data: 2018-06-22
Czas: 22:31:22
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PROWADZENIE MAŁEGO LOKALU GASTRONOMICZNEGO
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "prowadzenie maŁego lokalu gastronomicznego" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Otwierasz lokal w Warszawie?    Serwis urządzeń gastronomicznych - lubuskie   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.