FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / OTWIERAM PIZZERIę- SPRZęT, PROCES TECHNOLOGICZNY- POMOCY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

OTWIERAM PIZZERIę- SPRZęT, PROCES TECHNOLOGICZNY- POMOCY

Autor: Pudding


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2018-05-07 o godzinie 11:02:06.
Dzień dobry wszystkim forumowiczom jestem tutaj nowy, nazywam się Robert i to mój pierwszy post.
Piszę z prośbą pomocy, chcę otworzyć pizzerię i nurtuje mnie parę pytań.
Pierwszy problem to sprzęt, tutaj prośba jest też kierowana do producentów o ewentualny kontakt, chodzi o to jakiego sprzętu potrzebuję podejrzewam że mikser spirany, jakąś chłodziarkę (w celu przechowywania ciasta, przygotowanego dzień wcześniej?), oczywiście piec. Mam też problem z procesem technologicznym samego ciasta. Wyobrażam sobie to tak że ciasto przygotowuję po zamknięciu pizzeri a gotowe ciasto (kulki) wkładam do pudełek plastikowych i do chłodni? To najbardziej nurtujące mnie pytania, bardzo dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 428
Post 2 napisany 2018-05-07 o godzinie 11:36:59.
Witam służe z pomocą ciasto musi zostać wykorzystane do przygotowania pizzy w ciągu 24 godzin od daty jego przygotowania  czyli czy ciasto przygotujesz wieczorem czy rano przed otwarciem lokalu nie ma znaczenia wazne żeby móc zachować termin jego wazności. 
Służę pomocą:
-  w przygotowaniu projektu technologicznego kuchni  (opis technologii, ustawienie ciągów technologicznych, organizacja pracy w pizzeri), do projektu dołączamy ofertę na produkowany sprzet.
- opracowaniu dokumentacji HACCP dostosowanej do potrzeb lokalu 
- szkoleniu BHP dla właściceli i kierowników lokali gastronomicznych zapraszamy do współpracy
Hanna Półtorak HACPASZ
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 428
Post 3 napisany 2018-05-07 o godzinie 11:38:13.
Bedzie mi miło nawiązać współpracę: dane do kontaktu poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: qbass


Tematy: 3
Wypowiedzi: 24
Post 4 napisany 2018-05-11 o godzinie 15:48:52.
Pudding napisał(a) w dniu 2018-05-07 o godzinie 11:02:06:
Dzień dobry wszystkim forumowiczom jestem tutaj nowy, nazywam się Robert i to mój pierwszy post.
Piszę z prośbą pomocy, chcę otworzyć pizzerię i nurtuje mnie parę pytań.
Pierwszy problem to sprzęt, tutaj prośba jest też kierowana do producentów o ewentualny kontakt, chodzi o to jakiego sprzętu potrzebuję podejrzewam że mikser spirany, jakąś chłodziarkę (w celu przechowywania ciasta, przygotowanego dzień wcześniej?), oczywiście piec. Mam też problem z procesem technologicznym samego ciasta. Wyobrażam sobie to tak że ciasto przygotowuję po zamknięciu pizzeri a gotowe ciasto (kulki) wkładam do pudełek plastikowych i do chłodni? To najbardziej nurtujące mnie pytania, bardzo dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam


Chyba najlepiej będzie Ci to załatwić kompleksowo. Zadzwoń sobie do Pana Michała z Romagastro - 531-031-632
 
Autor: Pudding


Wypowiedzi: 2
Post 5 napisany 2018-05-11 o godzinie 16:32:47.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, czy znajdzie się jakaś firma, pizzeria która zaprosiła by mnie odpłatnie oczywiście w formie mini kursu może być z innego województwa, ja mieszkam jak i zamierzam otworzyć pizzerie na terenie górnego Śląska okolice Katowic.
 
Autor: qbass


Tematy: 3
Wypowiedzi: 24
Post 6 napisany 2018-05-14 o godzinie 10:07:26.
Z tego, co się orientuję to w Romie oprócz sprzedaży, zajmują się również szkoleniami. Proszę dzwonić na podany wcześniej numer .
 
Autor: Marioono


Wypowiedzi: 4
Post 7 napisany 2018-05-22 o godzinie 13:05:16.
Wygugluj sobie szkolenia z prowadzenia pizzerii, które organizowane są w Twojej okolicy. Poczytaj, porównaj, poproś o program i informacje o tym, kto je prowadzi. Jeśli chcesz otworzyć pizzerię a brakuje Ci doświadczenia, możesz tez zainteresować się franczyzą, wtedy korzystasz z know how franczyzodawcy. Co do sprzętu: od Twoich możliwości, budżetu i biznesplanu zależy, czy będziesz kupować nowy sprzęt czy używany. Czasami wybór sprzętu używanego (szczególnie przy "ciasnym" budżecie) jest dobrą ideą. Warto być na bieżąco z ofertami sprzętu powindykacyjnego lub poleasingowego. Oferty możesz przejrzeć np. na EFL, aukcjach Getin czy Idei.
 
Autor: Michał Tomkiewicz


Wypowiedzi: 4
Post 8 napisany 2018-06-21 o godzinie 16:41:38.
Pomogę w doborze sprzętu fiskalnego oraz oprogramowania sprzedażowego.
Proszę o kontakt 
690-011-154
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.158.208.189
Data: 2018-10-23
Czas: 09:14:32
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: OTWIERAM PIZZERIę- SPRZęT, PROCES TECHNOLOGICZNY- POMOCY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "otwieram pizzerię- sprzęt, proces technologiczny- pomocy" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Fiskalizacja;)    Bułki hamburgery zapiekanki   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.