![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FOOD TRUCK - CZY MOżE STAć W JEDNYM MIEJSCU? |
|||||||
|
Autor:
adrianhel Wypowiedzi: 2 |
Witam, posiadam food trucka i chciałbym postawić go w jednym miejscu czy jest to możliwe? Jeśli tak to jakie wymogi muszą zostać spełnione?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: oferty Wypowiedzi: 24 |
Jest to możliwe jeśli będzie zgodne z kodeksem drogowym;
a pamiętaj miejsce parkingowe musi być opłacone bo będzie deptała Ci po piętach Straż Miejska.
Usługi: haccp,bhp, p.poż.
Kontakt prospekt-bhp.pl |
||||||
|
Autor:
adrianhel Wypowiedzi: 2 |
Słusznie ;) Ale chodzi mi bardziej o wymogi sanepidu. W zeszłym roku na odbiorze auta przez sanepid Pani jak usłyszała że chcę stać autem cały lipiec i sierpień w jednym miejscu to zaczęła kręcić nosem że jak to, to przecież samochód, że najwyżej parę dni w jednym miejscu może stać. A jak zapytałem czy w takim razie mogę codziennie wyjeżdżać i przyjeżdżać na to samo miejsce to zrobiła kwaśną minę i powiedziała "no ale przecież nie będziesz tak robił" I przez to ledwo odbiór zrobiła pod warunkiem że nie cię stało w jednym miejscu. Widziałem już parę przyczep gastronomicznych które stoją stoją w jednym miejscu i są otwarte cały rok Stąd moje pytanie czy muszą być spełnione jakieś specjalne wymagania.
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam tak naprawdę to niepotrzebnie Sanepid informowałeś o ty,że zamierzasz strać tylko w jednym miejscu, dobrze że Pani Inspektor nie wymagała stałego podłączenia wody do pojazdu. Food tracki podobnie jak przyczepy gastronomiczne mogą korzystać z pojemników na wodę czystą i brudną ze względu na ich mobilność. Sanepid nie wnika gdzie stoisz pod warunkiem zapewnienia dostępu osoby sprzedającej w food tracku do toalety przeznaczonej dla osób z zaświadczeniem ds higieniczno-sanitarnych/ książeczki pracowników sektora spożywczego :sieci handlowe, restauracje, sklepy spożywcze w odległości do 85 m od miejsca postoju (jeden podstawowy warunkek do spełnienia)
25.05.1018 w Warszawie odbywać się będzie szkolenie dla osób zainteresowanych działalnością gastronomiczną w tym mobilną zapraszam serdecznie ( info poltorak@haccp-gmp.home.pl) |
||||||
|
Autor:
zembaty Wypowiedzi: 9 |
To co opisałeś to typowe zachowanie sanepidzielskiej bladzi. G... ma do tego i ona i cały jej sanepid gdzie stoisz i czy zmieniasz miejsce. Możesz stać w jednym i sto lat, możesz się ustawić na lewarach a koła i szoferkę zakryć maskownicą, tak że będziesz wyglądał jak stała budka, ale zawsze zgodnie z prawdą i dowodem rejestracyjnym będziesz foodtrackiem albo przyczepą.
Ogólnie tam do sanepidu się nalazło takiego tałatajstwa bezmózgiego, które lubi się doktoryzować na tematy, o których nie ma pojęcia. Jestem w trakcie odbioru lokalu i dziś byłem w sanepidzie, "moja" kierowniczka wymyślała jeszcze śmieszniejsze pierdoły niż ta od foodtracka. Nie chce mi się nawet powtarzać, punktowałem za każdym razem a ona brnęła w jeszcze większe głupoty. Trzeba żądać podstawy prawnej pod każdy taki kwiatek i oni się gubią jak pijane dzieci we mgle. Czasem się zastanawiam czy to debile wierzący w to co mówią czy po prostu banda chamów obdarzonych złą wolą... |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:51:39 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|