![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROJEKTY TECHNOLOGICZNE-DORADZTWO SANITARNE-HACCP-GMP/GHP |
|||||||
|
Autor:
szymonc Wypowiedzi: 3 |
QSM SP. Z O.O.
PROJEKTY TECHNOLOGICZNE W BRANŻY SPOŻYWCZEJ Opracowanie Projektu Technologicznego Zakładu / Lokalu lub zmian do projektu w zakresie dokumentacji opisowej i graficznej zgodnego z Rozporządzeniem MRiRW z dnia 18 marca 2013 r. (Dz. U. z 2013 r. poz. 434) i Rozporządzeniem (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. Cel: uzyskanie decyzji zatwierdzającej od Inspekcji Weterynaryjnej lub opinii sanitarnej od Sanepidu. Dokumentacja obejmuje: 1) Projekt graficzny 2) Projekt opisowy, który zawiera: - Wymogi prawne, - Wskazanie lokalizacji, - Rodzaj działalności, surowców i produktów gotowych, - Opis procesów technologicznych, - Wykaz i układ funkcjonalny pomieszczeń, - Opis i układ dróg przemieszczania personelu, - Wykaz i lokalizację wyposażenia technologicznego, - Określenie systemu dostawy wody i lokalizacji punktów poboru wody, - Opis sposobu przechowywania odpadów i ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego. DORADZTWO SANITARNE Doradzanie i wspieranie zakładów w zakresie skutecznego komunikowania się z instytucją sanitarną. Sporządzanie pism i komunikacja personalna z instytucjami w imieniu naszych Klientów. SYSTEM HACCP Wdrożenie systemu HACCP, od momentu otrzymania surowców, aż do chwili umieszczenia produktu na rynku. Przygotowanie niezbędnej dokumentacji HACCP, wniosków i zaleceń. DOBRE PRAKTYKI Wdrożenie Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP): monitoring i ocena środowiska, infrastruktury, bieżącej dokumentacji. Wnioski, zalecenia, wdrożenie. ETYKIETY Opracowanie napisów na opakowania jednostkowe zgodnych z aktualnym prawem UE: ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004. Joanna Chociłowska-Chołuj tel. 504 712 995
Projekty Technologiczne-Doradztwo Sanitarne-HACCP-GMP/GHP
Joanna Chociłowska - Chołuj Tel. 504-712-995 Zapraszam na stronę: www.qsm.net.pl |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Jestesmy firmą, która pomaga uczestnikom forum od roku 2012 w zakresie doradztwa oraz rozpoczęcia działalności. Naszym kientom oferujemy pomoc w zakresie
- Przygotowania projektów technologicznych lokali gastronomicznych. - Opracowywaniem dokumentacji HACCP:nie oferujemy gotowców, nasza dokumentacja dostosowana jest do potrzeb lokalu. - Przygotowywania food tracków i przyczep gastronomicznych do odbioru przez Sanepid: projekty technologuczne pojazdów, dokumentacja HACCP (współpracujemy z czołowymi producentami food tracków w Polskce) - Organizacji szkoleń z zakresu BHP dla pracowników lokali gastronomicznych, zakładów oraz przedszkoli i szkoł Wiedza, którą oferujemy państwu podczas współpracy wynika nie tylko z naszego branżowego wykształcenia ale równiez wiedzy pozyskanej podczas kontaktów z pracownikami Inspekcji Sanitarnej (podczas odbiorów inwestycji, omawiania wytycznych dokumentacji HACCP opracowywanej dla indywidualnych klientów). Zapraszamy do współpracy nowych uczestników formum. HACPASZ Hanna Półtorak mail: poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 05:48:10 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|