FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROJEKTY TECHNOLOGICZNE-DORADZTWO SANITARNE-HACCP-GMP/GHP
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROJEKTY TECHNOLOGICZNE-DORADZTWO SANITARNE-HACCP-GMP/GHP

Autor: szymonc


Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2018-03-13 o godzinie 13:11:11.
QSM SP. Z O.O.

PROJEKTY TECHNOLOGICZNE W BRANŻY SPOŻYWCZEJ
Opracowanie Projektu Technologicznego Zakładu / Lokalu lub zmian do projektu w zakresie dokumentacji opisowej i graficznej zgodnego z Rozporządzeniem MRiRW z dnia 18 marca 2013 r. (Dz. U. z 2013 r. poz. 434) i Rozporządzeniem (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.
Cel: uzyskanie decyzji zatwierdzającej od Inspekcji Weterynaryjnej lub opinii sanitarnej od Sanepidu.

Dokumentacja obejmuje:
1) Projekt graficzny
2) Projekt opisowy, który zawiera:
- Wymogi prawne,
- Wskazanie lokalizacji,
- Rodzaj działalności, surowców i produktów gotowych,
- Opis procesów technologicznych,
- Wykaz i układ funkcjonalny pomieszczeń,
- Opis i układ dróg przemieszczania personelu,
- Wykaz i lokalizację wyposażenia technologicznego,
- Określenie systemu dostawy wody i lokalizacji punktów poboru wody,
- Opis sposobu przechowywania odpadów i ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego.

DORADZTWO SANITARNE
Doradzanie i wspieranie zakładów w zakresie skutecznego komunikowania się z instytucją sanitarną. Sporządzanie pism i komunikacja personalna z instytucjami w imieniu naszych Klientów.

SYSTEM HACCP
Wdrożenie systemu HACCP, od momentu otrzymania surowców, aż do chwili umieszczenia produktu na rynku. Przygotowanie niezbędnej dokumentacji HACCP, wniosków i zaleceń.

DOBRE PRAKTYKI
Wdrożenie Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP): monitoring i ocena środowiska, infrastruktury, bieżącej dokumentacji. Wnioski, zalecenia, wdrożenie.

ETYKIETY
Opracowanie napisów na opakowania jednostkowe zgodnych z aktualnym prawem UE: ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

Joanna Chociłowska-Chołuj tel. 504 712 995
Projekty Technologiczne-Doradztwo Sanitarne-HACCP-GMP/GHP

Joanna Chociłowska - Chołuj
Tel. 504-712-995
Zapraszam na stronę: www.qsm.net.pl
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 419
Post 2 napisany 2018-05-07 o godzinie 15:08:20.
Jestesmy firmą, która pomaga uczestnikom forum od  roku 2012 w zakresie doradztwa oraz rozpoczęcia działalności.  Naszym kientom oferujemy pomoc w zakresie 

- Przygotowania projektów technologicznych lokali gastronomicznych.
- Opracowywaniem dokumentacji HACCP:nie oferujemy gotowców, nasza dokumentacja dostosowana jest do potrzeb lokalu.
- Przygotowywania food tracków i przyczep gastronomicznych do odbioru przez Sanepid: projekty technologuczne pojazdów, dokumentacja HACCP (współpracujemy z czołowymi producentami food tracków w Polskce)
-  Organizacji szkoleń z zakresu BHP dla pracowników lokali gastronomicznych, zakładów oraz przedszkoli i szkoł

Wiedza, którą oferujemy państwu podczas współpracy wynika nie tylko z naszego branżowego wykształcenia ale równiez wiedzy pozyskanej podczas kontaktów z pracownikami Inspekcji Sanitarnej (podczas odbiorów inwestycji,  omawiania wytycznych dokumentacji HACCP opracowywanej dla indywidualnych klientów). Zapraszamy do współpracy nowych uczestników formum. HACPASZ Hanna Półtorak mail: poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.225.32.164
Data: 2018-07-17
Czas: 15:43:23
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PROJEKTY TECHNOLOGICZNE-DORADZTWO SANITARNE-HACCP-GMP/GHP
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "projekty technologiczne-doradztwo sanitarne-haccp-gmp/ghp" w grupie "haccp gmp ghp"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Lokal Lublin    Serwis wieży z napojami   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.