![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: LOKAL POD KAWIARNIE Z PRACOWNIą TORTóW ARTYSTYCZNYCH |
|||||||
|
Autor:
Mamaupiecze Wypowiedzi: 1 |
Byłam obejrzec lokale w moim mieście (województwo śląskie, 16km od Katowic) no i mam pare pytan. Znalazlam lokal, po dawnym pubie. Jest tam duza kuchnia. Lazienki, tylne wyjscie itp. Ogólnie wydaje się pod względem przystosowania mało roboty. Natomiast lokal wymaga remontu. Polozenia kafelek, gładzi, malowania itp. Czynsz jest dosc wysoki ale chyba pod kawiarnie to w granicach normy 2.600+vat. Jesli zdecyduje sie na lokal, wlasciciel jest otwarty na propozycję ustalenia innej kwoty czynszu. Drugi lokal 2.500 netto 70m. Ale kuchnie musialabym zrobic sama i przystosować caly lokal. Czy jest sens zabierać się za jedno lub drugie? No i czy czynsz jest wysoki czy przy prowadzeniu kawiarni jestem w stanie to oplacic? Jesli chodzi o sam pomysl. To bylabym jedyna w miescie i okolicy.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
szymonc Wypowiedzi: 3 |
Dzień dobry Pani.
Jako firma QSM SP. Z O.O. jesteśmy w stanie Pani pomóc wykonując dokumentacje Projektu Technologicznego, HACCP, GHP/GMP zgodnie z wymogami Sanepidu. W razie chęci współpracy zapraszam do kontaktu. Tel: 504 712 995 E-Mail: info@qsm.net.pl Strona internetowa: www.qsm.net.pl Pozdrawiam, Joanna Chociłowska - Chołuj.
Projekty Technologiczne-Doradztwo Sanitarne-HACCP-GMP/GHP
Joanna Chociłowska - Chołuj Tel. 504-712-995 Zapraszam na stronę: www.qsm.net.pl |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Nie ma lokali uniwersalnych z regłuly zawsze trzeba załozyć modernizacje lub remont. Jezeli ma to być kawiarnia z pracownią tortów to nalezało by wygospodarować pomieszczenie, w którym torty były by przygotowywane. Bardzo istotną sprawą do wyjasnienia byłoby to czy Sanepid zgadza się na stosowanie jak naświetlanych promieniami UV czy będzie wymagał stanowiska/ pomieszczenia do ich naświetlania. Na pewno na pierwszy rzut oka lokal, w którym wczesniej był pub wydaje sie lepszym rozwiązaniem ale trzebaby było również zastanowić się nad tym czy spełnia twoje wymagania. Remont można zrobić w miarę niskim nakładem. Ne zawsze konieczna jest glazura, terakota i nowy sprzet aby sprostać wymogom Sanepidu. Zapraszamy do współpracy, pomagamy w zakresie:
- przygotowywanie projektów technologiczny zatwierdzonych przez rzeczoznawcę - opracowywanie dokumentacji HACCP - szkolenia BHP dla kadry kierowniczej i pracowników lokali i zakładów gastronomicznych Zapraszamy do współprcy HACPASZ Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 10:59:04 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|