FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROJEKT TECHNOLOGICZNY A WENTYLACJA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROJEKT TECHNOLOGICZNY A WENTYLACJA

Autor: Artur16


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2018-02-27 o godzinie 14:18:50.
Witam serdecznie,

U mnie sytuacja wygląda tak, że mam na oku pewien lokal. Czytałem już mnóstwo artykułów i odwiedziłem kilka razy sanepid w celach informacyjnych. Jednak nie do końca uzyskałem konkretną odpowiedź. Chodzi o to, czy przed wynajmem lokalu i przed wypełnieniem wniosku do sanepidu o jego sprawdzenie mogę skorzystać z rzeczoznawców którzy wykonają projekt ( od razu czy tam będzie uwzględniona  wentylacja) i czy on później może stanowić dokument dla sanepidu że w 100% lokal nadaje się pod małą gastronimię ?

Nie chciałbym wynajmować lokalu nie wiedząc że na pewną będzie się nadawał. Dodam że jest to lokal w nowym budownictwie, dopiero wybudowany, i deweloper podaje go za lokal gastronomiczny, handlowy oraz usługowy jednakże taka informacja to chyba żadne potwierdzenie...

proszę o pomoc 
Jestem z Krakowa
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Artur16


Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2018-02-27 o godzinie 14:27:48.
Nasuwają mi się jeszcze 2 pytania:

1) Czy lokal musi mieć dwa wejścia? Np. jedno dla gości a drugie od strony zaplecza na zaopatrzenie? Co jeśli ma tylko jedno?

2) Obecnie kuchnia w lokalu jest mała i aby pomieścić tam wszystkie potrzebne urządzenia (nie interesują mnie pół produkty) to czy moja wizja zawarta w projekcie technologicznym musi zgadzać się z projektem który złoże w sanepidzie? (podczas przebudowy mogą wyskoczyć jakieś zmiany...i co wtedy następny projekt)?
 
Autor: szymonc


Wypowiedzi: 3
Post 3 napisany 2018-03-13 o godzinie 13:32:02.
Dzień dobry Panie Arturze.
Jako firma QSM SP. Z O.O. jesteśmy w stanie Panu pomóc wykonując dokumentacje Projektu Technologicznego, HACCP, GHP/GMP przystosowując się do wymogów prawnych Sanepidu, zgodnie z działalnością Pana lokalu.
W razie chęci współpracy zapraszam do kontaktu.

Tel: 504 712 995
E-Mail: info@qsm.net.pl
Strona internetowa: www.qsm.net.pl


Pozdrawiam,
Joanna Chociłowska - Chołuj.
Projekty Technologiczne-Doradztwo Sanitarne-HACCP-GMP/GHP

Joanna Chociłowska - Chołuj
Tel. 504-712-995
Zapraszam na stronę: www.qsm.net.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 416
Post 4 napisany 2018-05-07 o godzinie 12:06:22.
Witam  ja również spieszę z pomocą ale przedewszystkim chciałabym odpowiedzieć na pytania (bo przecież po to tu się spotykamy):

1. Projekt technologiczny - jego przygotowanie:Jak najbardziej projekt technologiczny to pomoc w prawidłowym przygotowaniu się do prowadzonej działalności a projekt zatwierdzony przez rzeczoznawcę to gwarancja odbioru lokalu.  Niektórzy technologowie przygotowujacy projekty udzielają wstępnej informacji odnośnie mozliwości adaptacji lokalu pod gastronomię.
2. Projekt technologiczny  nie zawiera w sobie projektu wentylacji ewentualnie wytyczne do jego przygotowania.  Czyli projekt technologiczny i wentylacji to nie to samo, ale napewno projekt technologiczny  to pomoc w prawidłowym przygotowaniu wentylacji w lokalu
3. Ilość wejśc do lokalu: to warto zaciągnąć opini Sanepidu, który  lokal bedzie odbierał ponieważ w tej materii mamy rozbieżności (cześc inspekcji zgadza się na jedno wejście do lokalu i zastosowanie rozdzielności czasowych w zakresie dostaw inne wymagają wejścia od zaplecza).
4. Wizja związana z przygotowaniem potraw przedewszystkim musi być zgodna z wielkością zaplecza gastronomicznego  w przeciwnym razie grozi ci optrzymanie mandatu lub decyzja zamknięcia lokalu dlatego warto przedyskutować albo modernizacje lokalu albo produkcjie na półproduktach. UWAGA DOBRZE PRZYGOTOWANA TECHNOLOGIA NIE OGRANICZY TWOICH DAŃ, MIMO ZASTOSOWANIA PÓŁPRODUKTÓW.
Zapraszam gorąco do kontaktu  pomożemy w zakresie
- przygotowania projektu technologicznego: uwzględniamy uwagi klientów, nie narzucamy swojej woli podczas jego tworzenia
- opracowywaniu dokumentcji HACCP dostosowanej do twojego lokalu (nie stosujemy gotowych rozwiązań, nie  wdrażamy na siłę  haccapu stwonego dla zakładu produkcyjnego  do lokalu gastronomicznego bo to pomyłka,  z którą niestety czesto sie spotykam.).
-szkoleń BHP dla kierowników i właściceli lokali gastronomicznych

Zapraszamy do współpracy HACPASZ Hanna Póltorak: poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.81.197.24
Data: 2018-06-22
Czas: 22:34:39
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PROJEKT TECHNOLOGICZNY A WENTYLACJA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "projekt technologiczny a wentylacja" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Otwierasz lokal w Warszawie?    Serwis urządzeń gastronomicznych - lubuskie   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.