FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / MAłA GASTRONOMIA - WYMOGI DOTYCZąCE MIęSA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

MAłA GASTRONOMIA - WYMOGI DOTYCZąCE MIęSA

Autor: Duba91


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2018-01-16 o godzinie 11:34:03.
Witam.

Jestem w trakcie otwierania małej gastronomii opartej głownie o mięso (wołowina , kurczak, krewetki) . 
Wiem że nie będę mógł obrabiać surowego mięsa w lokalu, bo nie ma na to miejsce i będzie musiało być one dostarczane przed lub po otwarciu lokalu. Wiem , że musi być po porcjowane i tutaj jest moje pytanie.

Mięso muszę marynować, każde z wyżej wymienionych.  Przepisy są moje stworzone przeze mnie na podstawie doświadczenia z pracy w USA i nie chce wzbogacać innej firmy moimi pomysłami, aby to oni dostarczali mi już zamarynowane mięso. Czy mogę to robić na miejscu w małej gastronomii ?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 92
Post 2 napisany 2018-01-28 o godzinie 12:29:18.
A marynowanie nie podchodzi tutaj już pod przyrządzanie i w tej sytuacji możesz ich olać po prostu?
 
Autor: Duba91


Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2018-01-30 o godzinie 12:19:29.
smakoszek napisał(a) w dniu 2018-01-28 o godzinie 12:29:18:
A marynowanie nie podchodzi tutaj już pod przyrządzanie i w tej sytuacji możesz ich olać po prostu?


No ja tego nie wiem stąd moje pytanie tutaj.
 
Autor: mpire24


Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2021-01-04 o godzinie 22:33:37.
Skoro opierasz się głównie m.in. na wołowinie, no to wydaje mi się, że musisz znaleźć odpowiednią współpracę z najlepszą firmą. Ja wołowinę zamawiam od Meatologia, bo wiem, że tam mogę liczyć na najlepszą jakość mięsa, które pochodzi o sprawdzonych dostawców. Myślę, że powinniście się rozejrzeć, bo współpraca z nimi będzie na pewno możliwa dla Twojego biznesu.
 
Autor: malwina335


Wypowiedzi: 5
Post 5 napisany 2022-02-28 o godzinie 21:38:29.
Polecam zajrzeć na qafp.pl. Ja kupuję tylko mięso z certyfikatem QAFP.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 11:02:45
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: MAłA GASTRONOMIA - WYMOGI DOTYCZąCE MIęSA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "mała gastronomia - wymogi dotyczące mięsa" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.