FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PółPRODUKTY DO PIZZERI - CZY TO POMOżE OMINąć NIEKTóRE WYMOGI SANEPIDU ITP.
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PółPRODUKTY DO PIZZERI - CZY TO POMOżE OMINąć NIEKTóRE WYMOGI SANEPIDU ITP.

Autor: htomek


Tematy: 2
Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2017-10-11 o godzinie 14:05:01.
Chodzi mi dokladnie o to czy jak bede zaopatrywal sie w "gotowe" ciasto np z piekarni itp. i np. poszatkowana pakowana wedline, ser paczkowany to czy tym sposobme moge obejsc kilka wymogow sanepisu co do np miejsca przygotowywania ciasta, drugiej lazienki itp ?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: smakoszek
forum

Wypowiedzi: 49
Post 2 napisany 2017-12-12 o godzinie 11:53:32.
Dopóki kontrola nie zapuka do Twych drzwi, teoretycznie na zapleczu odpowiadasz jedynie przed klientami i samym sobą ;)
 
Autor: kuchcik1


Wypowiedzi: 1
Post 3 napisany 2018-02-27 o godzinie 11:03:24.
Warto jeszcze rozważyć zakup pudełek na pizze z nadrukiem
https://e-hurtownia-opakowan.pl/
 
Autor: qbass


Tematy: 3
Wypowiedzi: 24
Post 4 napisany 2018-04-06 o godzinie 13:07:39.
Szczerze mówiąc to dziwne pytanie, ale mi na przykład z wymogami sanepidu pomogła firma Roma z Krakowa. Kupowałem od nich sprzęt i dzięki temu mogliśmy porozmawiać na wszelkie tematy.
 
Autor: basiap


Wypowiedzi: 4
Post 5 napisany 2018-04-10 o godzinie 12:02:20.
szatkowana szynka i paczkowany ser brzmią trochu strasznie mimo wszystko : P
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 6
Wypowiedzi: 428
Post 6 napisany 2018-06-05 o godzinie 10:41:31.
Witam jak najbadziej  ciasto z piekarnii oraz wędlina kupowana  w sklepach i hurtowniach spozywczych to rozwiązanie, na które Sanepid na pweno się zgodzi. Jednak stosowanie pólproduktów nie rozwiąze twojego problemu z toaletą dla personelu, którą po prostu musisz posiadać i tyle. jezeli masz tylko jedną toaletę a twój Sanepid wymaga oddzielnej tylko dla gosci rozwiazaniem  jest zgoszenie w sprzedaży wyłącznie na wynos (stoliki tylko dla ossób oczekujących na zrealizowanie zamówienia). I jeszcze jedno : cytując wpis poprzedniej wypowiedzi: "Dopóki kontrola nie zapuka do Twych drzwi, teoretycznie na zapleczu odpowiadasz jedynie przed klientami i samym sobą" muszę wetknąć szpile: 31.05.2018 na warszawskich bulwarach w znanej sieci kawiarnii doszło do zatrucia salmonellą (ciastka z kremem przechowywane były nie w warunkach chłodniczych). Sanepid zapukał.... razem z policją bo giście kawiarnii trafili do szpitala.  Moja złota myśl nie ogladajmy się na Sanepid kiedy i w jakich okolicznościach się pojawi zachowajmy zdrowy rozsądek i minimum sanitarne tak aby uniknąć problemów  i złej sławy pozdrawiam HACPASZ Hanna Półtorak (dokumentacja HACCP,  szkolenia BHP, projekty technologiczne lokali i gastronomii mobilnej)


P.S 13.06.2018 w Warszawie odbywć się będzie szkolenie  dla osób ropozczynających swoją przygodę z gastronomią. nasze szkolenia to nie nudne ględzenie o przepisach ale  sprawdzone w praktyce informacje i porady jak prawidłowo prowadzić działalność gastronomiczną zapraszamy kontakt poltorak@haccp.gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.158.208.189
Data: 2018-10-23
Czas: 09:15:42
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PółPRODUKTY DO PIZZERI - CZY TO POMOżE OMINąć NIEKTóRE WYMOGI SANEPIDU ITP.
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "półprodukty do pizzeri - czy to pomoże ominąć niektóre wymogi sanepidu itp." w grupie "produkty dla gastronomii"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Fiskalizacja;)    Bułki hamburgery zapiekanki   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.