![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PółPRODUKTY DO PIZZERI - CZY TO POMOżE OMINąć NIEKTóRE WYMOGI SANEPIDU ITP. |
|||||||
|
Autor:
htomek Tematy: 2 Wypowiedzi: 2 |
Chodzi mi dokladnie o to czy jak bede zaopatrywal sie w "gotowe" ciasto np z piekarni itp. i np. poszatkowana pakowana wedline, ser paczkowany to czy tym sposobme moge obejsc kilka wymogow sanepisu co do np miejsca przygotowywania ciasta, drugiej lazienki itp ?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Dopóki kontrola nie zapuka do Twych drzwi, teoretycznie na zapleczu odpowiadasz jedynie przed klientami i samym sobą ;)
|
||||||
|
Autor:
kuchcik1 Wypowiedzi: 1 |
Warto jeszcze rozważyć zakup pudełek na pizze z nadrukiem
https://e-hurtownia-opakowan.pl/
|
||||||
Autor:
qbass![]() Tematy: 4 Wypowiedzi: 27 |
Szczerze mówiąc to dziwne pytanie, ale mi na przykład z wymogami sanepidu pomogła firma Roma z Krakowa. Kupowałem od nich sprzęt i dzięki temu mogliśmy porozmawiać na wszelkie tematy.
|
||||||
|
Autor:
basiap Wypowiedzi: 12 |
szatkowana szynka i paczkowany ser brzmią trochu strasznie mimo wszystko : P
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam jak najbadziej ciasto z piekarnii oraz wędlina kupowana w sklepach i hurtowniach spozywczych to rozwiązanie, na które Sanepid na pweno się zgodzi. Jednak stosowanie pólproduktów nie rozwiąze twojego problemu z toaletą dla personelu, którą po prostu musisz posiadać i tyle. jezeli masz tylko jedną toaletę a twój Sanepid wymaga oddzielnej tylko dla gosci rozwiazaniem jest zgoszenie w sprzedaży wyłącznie na wynos (stoliki tylko dla ossób oczekujących na zrealizowanie zamówienia). I jeszcze jedno : cytując wpis poprzedniej wypowiedzi: "Dopóki kontrola nie zapuka do Twych drzwi, teoretycznie na zapleczu odpowiadasz jedynie przed klientami i samym sobą" muszę wetknąć szpile: 31.05.2018 na warszawskich bulwarach w znanej sieci kawiarnii doszło do zatrucia salmonellą (ciastka z kremem przechowywane były nie w warunkach chłodniczych). Sanepid zapukał.... razem z policją bo giście kawiarnii trafili do szpitala. Moja złota myśl nie ogladajmy się na Sanepid kiedy i w jakich okolicznościach się pojawi zachowajmy zdrowy rozsądek i minimum sanitarne tak aby uniknąć problemów i złej sławy pozdrawiam HACPASZ Hanna Półtorak (dokumentacja HACCP, szkolenia BHP, projekty technologiczne lokali i gastronomii mobilnej)
P.S 13.06.2018 w Warszawie odbywć się będzie szkolenie dla osób ropozczynających swoją przygodę z gastronomią. nasze szkolenia to nie nudne ględzenie o przepisach ale sprawdzone w praktyce informacje i porady jak prawidłowo prowadzić działalność gastronomiczną zapraszamy kontakt poltorak@haccp.gmp.home.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:22:42 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|