FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SAMOCHóD GASTRONOMICZNY JAKO SEROWARNIA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SAMOCHóD GASTRONOMICZNY JAKO SEROWARNIA

Autor: rozan502

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2017-09-14 o godzinie 10:36:41.
Witam,chciałbym legalnie sprzedawać sery własnoręcznie robione,nie mam możliwości by zaadoptować do tego celu kuchnię,czy jest możliwość zarejestrowania takiej działalności na takim pojeździe?

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2017-09-18 o godzinie 15:30:13.
Niestety nie da rady. W samochodach i pojazdach gastronomicznych nie można produkować dań ani  żywności. HACPASZ dokumentacja HACCP, szkolenia i dokumentacja BHP, projekty technologiczne lokali i zakładów produkcyjnych

Autor: rozan502

Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2017-11-30 o godzinie 21:09:53.
A może mała podpowiedź,mam też działkę budowlaną myślałem żeby tam postawić coś w nie dużym nakładem finansowym np kontener i go przerobić tylko nie mam tam medii tylko prąd jest,czy idzie jakoś to inaczej zorganizować żeby było zaakceptowane przez sanepid?

Post 4 napisany 2017-12-01 o godzinie 10:10:18.
Problemem będzie woda (brak stałego podłączenia).  Zamiast kontenera proponuje przyczepę gastronomiczną (uwaga musi posiadać numer rejestracyjny, samoróbki odpadają) wtedy woda w baniakach nie  powinna być problemem.  10.01 2018 w Warszawie odbywać się będzie szkolenie poswięcone zagadnieniom związanym z rozpoczęciem dzialalności gastronomicznej, na które serdecznie zapraszam. Szczegóły dotyczące organizacji szkolenia i jego ceny udzielane są mailowo pod adresem poltorak@haccp.gmp.home.pl pozdrawiam Hanna Półtorak

samochód gastronomiczny jako serowarnia
Autor: oferty

Wypowiedzi: 24
Post 5 napisany 2017-12-02 o godzinie 20:24:41.
rozan502 napisał(a) w dniu 2017-11-30 o godzinie 21:09:53:
A może mała podpowiedź,mam też działkę budowlaną myślałem żeby tam postawić coś w nie dużym nakładem finansowym np kontener i go przerobić tylko nie mam tam medii tylko prąd jest,czy idzie jakoś to inaczej zorganizować żeby było zaakceptowane przez sanepid?

Proponuję produkować sery w całkiem osobnym pomieszczeniu /a na oscypki musi byc certyfikat :)/, do tego przeznaczonym i odebranym przez Sanepid.
Sprzedaż serów -  poszerzyć o inny asortyment aby była opłacalna działalność; a sprzedawać w przystosowanym do tego celu samochodzie lub w tzw. "budzie".
Ostatnio napisałem dokumentację HACCP pod taką działalność - sprzedaż z samochodu /woda w pojemnikach, atesty, odbiór odpadków, szkodniki itd. - wszystko musi byc dokładnie opisane/. 

Służę pomocą:HACCP, BHP
Kontakt: bhpoferty@op.pl
Usługi: haccp,bhp, p.poż.
Kontakt prospekt-bhp.pl

Post 6 napisany 2017-12-04 o godzinie 10:05:48.
Ja również zapraszam do współpracy. Od 2012 roku przygotowujemy dokuemntację HACCP dla mobilnej gastronomii.  Uzyskana podczas odbiorów samochodów i przyczep wiedza była inspiracją do stworzenia cyklu szkoleń Moja gastronomia....... Jesteśmy autorami dokumentacji HACCP dla kilkudziesięciu pojazdów, które pracują na terenie całego kraku są to
- kawiarnie mobilne
- burgerownie
- sushi bary
- lodziarnie
- sklepy mobilne
Z naszych usług korzystali nie tylko  posiadacze pojedyńczych samochodów ale właściciele  dużych sieci gastronomicznych znanych w całym kraju. Mieliśmy również przyjemność tworzyć dokumentację dla jednego ze znanych  Vipów branży gastronomicznej. Zapraszamy serdecznie do współpracy przy tworzeniu dokumentacji HACCP w zakresie wymaganym przez Sanepid, szkoleniach BHP oraz tworzenia projektów technologicznych pojazdów. Pomagamy również w doborze sprzętu do nich, zapraszamy do kontaktu HACPASZ poltorak@haccp-gmp.home.pl

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:51:28
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SAMOCHóD GASTRONOMICZNY JAKO SEROWARNIA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "samochód gastronomiczny jako serowarnia" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.