FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / STRATY W RESTAURACJI.
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

STRATY W RESTAURACJI.

Autor: Pychotka1993


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2017-06-23 o godzinie 14:43:14.
Witam,
w restauracji gdzie pracuję właściciel regularnie co tydzień podlicza straty w towarze typu coś się zepsuło, coś nie zeszło i zostało wyrzucone oraz dania z karty, które wracały do kuchni, bo coś było z nimi nie tak. O ile za te drugie faktycznie można obwinić kucharzy, to co z tymi pierwszymi. Osobiście uważam, że za te kucharze nie powinni finansowo odpowiadać, bo chyba w każdej restauracji tak się zdarza. Nasz szef pojawia się w restauracji dopiero wieczorami i wtedy po prostu czeka na kartke z kuchni jakie są straty i wszystko podlicza i obcina chłopakom z wypłat, liczy każdego zepsutwego pomidora itp. Czy tak to powinno wyglądać?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 2 napisany 2017-06-24 o godzinie 18:54:13.
Doskonale rozumiem właściciela. Jeśli szef kuchni potrafi nią zarządzać i ma kontakt z Managerem Sali straty na produktach ultra świeżych nie powinny przekraczać 2-3%. Pytania:

A) Kto robi zamówienia
B) Kto układa menu
C) Kto planuje zakupy i wybiera produkty oraz dostawców

Jeśli za wszytko odpowiedzialna jest kuchnia wraz z szefem kuchni to i oni powinni być odpowiedziani za straty. Jeżeli w kuchni nikt nie odpowiadała za straty wtedy możemy zapomnieć o zasadach FiFo a straty są bliższe 15%
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:45:28
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: STRATY W RESTAURACJI.
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "straty w restauracji." w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.