FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PRZECIęTNY KEBAB
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PRZECIęTNY KEBAB

Autor: Bukajos

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2017-05-12 o godzinie 19:32:55.
Witam serdecznie.
Planuję otworzyć przyczepę gastronomiczną głównie na sezon letni w nadmorskiej miejscowości. Chciałbym zadać kilka pytań osobom doświadczonym i zorientowanym w temacie, gdyż uważam, że moje założenia mogą odbiegać od realiów w niektórych kwestiach. A więc:

1. Jaki jest przybliżony udział wagowy składników PRZECIĘTNEGO kebaba w gramach?
(ja założyłem np. po 150g pomidora,ogórka i surówki z kapusty, 100g cebuli i sosu, 150g mięsa i po ok 10g dodatków typu cebulka prażona czy oliwki - opcjonalnie)

2. Jakiej (w bardzo dużym przybliżeniu, gdyż wiem, że zależy to od wielu czynników) dziennej sprzedaży można się spodziewać w naprawdę atrakcyjnym punkcie, w miejscowości 15 tys mieszkańców + ok 10 tys turystów?

3. Jaki jest przybliżony koszt prądu, gazu i innych tego typu materiałów zużywany np. dziennie, czy w przeliczeniu na sztukę sprzedanej bułki?

4. Jak wygląda sprawa z wodą, tzn. w przyczepie nie ma dostępu do wody z wodociągu, a sanepid wymaga badania wody, czy używając wody np. w butelkach 5l z dyskontu spożywczego, lub takiej w baniakach 18,9l od specjalnej firmy da się ten wymóg obejść?

dziękuję za ewentualne odpowiedzi i podpowiedzi.
Pozdrawiam.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 2 napisany 2017-05-13 o godzinie 11:44:37.
ad. 1 Z tego co piszesz twój kebab będzie ważył około 700g bez sosów i bułki. Polacy kochają cebule i soso czosnkowy jednak nie przesadzał bym z nią aż tak bardzo 100g to  mała główka cebuli. Najprostszy sposób zrób to w domu ważąc całość na wadze i dodając.

ad. 2 Jeśli lokalizacja jest dobra a produkt będzie smaczny 350-950 paragonów dziennie.

ad.3 Zależnie od technologi to powinno wynikać z projektu.

ad. 4 Zapytaj ludzi od mobilnej gastronomi inny dział forum.

Autor: Bukajos

Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2017-05-21 o godzinie 13:39:44.
Dziękuję za odpowiedź.
Faktycznie, później zorientowałem się, że w tamtym dziale lepiej by ten temat pasował.
Można go jakoś przenieść?

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 4 napisany 2017-05-25 o godzinie 10:41:34.
Witam postaram się pomóc w sprawach technicznych związanych z pracą przyczepy  gastronomicznej
- zaopatrzenie w wodę z butli: w przypadku przyczepy może być problem (to rozwiązaniu w 100% sprawdzone w food trackach bo to typowa gastronomia mobilna) w przypadku przyczep większość Stacji  Sanitarnych w powiatach nadmorskich  wymaga stałego podłączenia do wody wodociągowej i tutaj rodzi się problem.......... , chyba, że udowodnisz Sanepidowi mobilność swojej przyczepy i zadeklarujesz, że w ciągu tygodnia roboczego będziesz się przemieszczać a czas twojego pobytu w jednym miejscu nie przekracza 24 godzin. (Ewentualnie, że twoja przyczepa na noc wyjeża z miejsca postoju).  Na pocieszenie ogę tylko dodać, że wiele Stacji Sanitarnych zaczyna wyrażac zgodę na pracę przyczep na baniakach mam nadzieje, że Inspektorzy z Pomorza zmiękną w tym temacie.
Korzystając  z mojej obecności w tym miejscu chciałabym zaprosić na szkolenie organizowane w Warszawie 06.06.2017 poświęcone zagadnieniom związanym z rozpoczęciem pracy w gastronomii a biorąc pod uwagę fakt, że wiosna i lato to królestwo food tracków, przyczep i ogródków  będziemy chcieli dedykować tą edycjie szkolenia właśnie im. Zapraszam serdecznie. Szczegóły dotyczące organizacji i kosztów szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp.gmp-home.pl

Autor: nelcia

Wypowiedzi: 3
Post 5 napisany 2017-06-04 o godzinie 21:52:12.
co do przyczepy gastronomicznej i jej wyposazenia, zobacz sobie meble ze stali nierdzewnej i chłodziarki z Gort, najlepiej ci to wyjdzie http://gort.pl/

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:46:03
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PRZECIęTNY KEBAB
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "przeciętny kebab" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.