![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZECIęTNY KEBAB |
|||||||
|
Autor:
Bukajos Wypowiedzi: 2 |
Witam serdecznie.
Planuję otworzyć przyczepę gastronomiczną głównie na sezon letni w nadmorskiej miejscowości. Chciałbym zadać kilka pytań osobom doświadczonym i zorientowanym w temacie, gdyż uważam, że moje założenia mogą odbiegać od realiów w niektórych kwestiach. A więc: 1. Jaki jest przybliżony udział wagowy składników PRZECIĘTNEGO kebaba w gramach? (ja założyłem np. po 150g pomidora,ogórka i surówki z kapusty, 100g cebuli i sosu, 150g mięsa i po ok 10g dodatków typu cebulka prażona czy oliwki - opcjonalnie) 2. Jakiej (w bardzo dużym przybliżeniu, gdyż wiem, że zależy to od wielu czynników) dziennej sprzedaży można się spodziewać w naprawdę atrakcyjnym punkcie, w miejscowości 15 tys mieszkańców + ok 10 tys turystów? 3. Jaki jest przybliżony koszt prądu, gazu i innych tego typu materiałów zużywany np. dziennie, czy w przeliczeniu na sztukę sprzedanej bułki? 4. Jak wygląda sprawa z wodą, tzn. w przyczepie nie ma dostępu do wody z wodociągu, a sanepid wymaga badania wody, czy używając wody np. w butelkach 5l z dyskontu spożywczego, lub takiej w baniakach 18,9l od specjalnej firmy da się ten wymóg obejść? dziękuję za ewentualne odpowiedzi i podpowiedzi. Pozdrawiam. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
ad. 1 Z tego co piszesz twój kebab będzie ważył około 700g bez sosów i bułki. Polacy kochają cebule i soso czosnkowy jednak nie przesadzał bym z nią aż tak bardzo 100g to mała główka cebuli. Najprostszy sposób zrób to w domu ważąc całość na wadze i dodając.
ad. 2 Jeśli lokalizacja jest dobra a produkt będzie smaczny 350-950 paragonów dziennie. ad.3 Zależnie od technologi to powinno wynikać z projektu. ad. 4 Zapytaj ludzi od mobilnej gastronomi inny dział forum. |
||||||
|
Autor:
Bukajos Wypowiedzi: 2 |
Dziękuję za odpowiedź.
Faktycznie, później zorientowałem się, że w tamtym dziale lepiej by ten temat pasował. Można go jakoś przenieść? |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam postaram się pomóc w sprawach technicznych związanych z pracą przyczepy gastronomicznej
- zaopatrzenie w wodę z butli: w przypadku przyczepy może być problem (to rozwiązaniu w 100% sprawdzone w food trackach bo to typowa gastronomia mobilna) w przypadku przyczep większość Stacji Sanitarnych w powiatach nadmorskich wymaga stałego podłączenia do wody wodociągowej i tutaj rodzi się problem.......... , chyba, że udowodnisz Sanepidowi mobilność swojej przyczepy i zadeklarujesz, że w ciągu tygodnia roboczego będziesz się przemieszczać a czas twojego pobytu w jednym miejscu nie przekracza 24 godzin. (Ewentualnie, że twoja przyczepa na noc wyjeża z miejsca postoju). Na pocieszenie ogę tylko dodać, że wiele Stacji Sanitarnych zaczyna wyrażac zgodę na pracę przyczep na baniakach mam nadzieje, że Inspektorzy z Pomorza zmiękną w tym temacie. Korzystając z mojej obecności w tym miejscu chciałabym zaprosić na szkolenie organizowane w Warszawie 06.06.2017 poświęcone zagadnieniom związanym z rozpoczęciem pracy w gastronomii a biorąc pod uwagę fakt, że wiosna i lato to królestwo food tracków, przyczep i ogródków będziemy chcieli dedykować tą edycjie szkolenia właśnie im. Zapraszam serdecznie. Szczegóły dotyczące organizacji i kosztów szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp.gmp-home.pl |
||||||
|
Autor:
nelcia Wypowiedzi: 3 |
co do przyczepy gastronomicznej i jej wyposazenia, zobacz sobie meble ze stali nierdzewnej i chłodziarki z Gort, najlepiej ci to wyjdzie http://gort.pl/
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:46:03 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|