FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / GRILL BAR PRZY DRODZE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

GRILL BAR PRZY DRODZE

Autor: Beata2109


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2017-03-01 o godzinie 18:31:57.
Planuję otworzyć mały grill bar przy głównej ruchliwej trasie, na swojej działce. Narazie koncepcja jest taka żeby grill, obsługa i stoliki dla klientów znajdowały się pod namiotem ogrodowym takiego typu https://dascompany.com/konfigurator/18630/solidny-namiot-ogrodowy-6m-12m-2m - oczywiście z odpowiednio przygotowaną wentylacją.
Chcemy sprzedawać jedynie kiełbaski, karkówkę, golonkę, szaszłyki, kaszankę do tego pieczywo, ogórki kiszone, chrzan, musztarda, ketchup.

Jakie formalności muszę załatwić? W szczególności jeżeli chodzi o sanepid.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Miszczpatelni


Wypowiedzi: 6
Post 2 napisany 2017-03-02 o godzinie 21:15:02.
Ja miałem te (nie)przyjemnośći z sanepidem jakies 3 lata temu. Generalnie oni są bardzo pomocni, jesli chodzi o udzielanie informacji. Z tego co pamiętam to przez telefon miła pani wymieniła mi co należy zrobić, także polecam dowiedzieć się u źródła :)
 
Grill Bar przy drodze
Autor: VANAVAN
forum

Tematy: 3
Wypowiedzi: 46
Post 3 napisany 2017-03-15 o godzinie 10:47:19.
...i to u swojego źródła, czyli w delegaturze sanepidu, pod którą się podpada z racji regionalizacji, bo niestety placówki sanepidowskie różnią się podejściem i interpretacją przepisów między sobą.
Vanavan Sp. z o. o.
Męczenników Oświęcimskich 113, 43-229 Ćwiklice
32 307 30 31 office@vanavan.com
www.vanavan.com

Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach.
Nasza specjalność to zabudowy sprzedażowe, sklepowe i gastronomiczne, a zwłaszcza food trucki.
 
Autor: Foodsoft - POS dla gastronomii


Tematy: 2
Wypowiedzi: 12
Post 4 napisany 2017-05-04 o godzinie 09:50:51.
Witam,
Być może przydatny będzie system obsługi sprzedaży. Tablet z drukarką fiskalną plus program do sprzedaży. Służę wyceną - oferta od producenta (bez pośredników i dealerów). Zapewniamy oprogramowanie, sprzęt, wdrożenie i szkolenia.
Proszę napisać maila - podeślę materiały.
FoodSoft


Pozdrawiam,
zzdanowicz@foodsoft.pl
Foodsoft
Ziemowit Zdanowicz
Konsultant handlowy

zzdanowicz@foodsoft.pl
Kom. : 534 009 040

 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 5 napisany 2017-05-04 o godzinie 12:06:20.
Witam  grill, sprzedaż zywności pod namiotem to wbrew pozorom nie jest łatwa sprawa. Namiot, pod którym znajduje się grill musi być obudowany z minimum 3 stron - idealnie jeżeli jest możliwość zabezpieczenia go również ze wszystkich stron (podnoszone/podciągana płachta z przodu (zabezpieczenie przed ewentualnymi uwagami odnośnie zanieczyszczenia podczas deszczu, wiatru itp)
- wentylacja mechaniczna (wyciąg nad grillem)
- bieżąca woda (umywalka + zlewozmywak minimum jednokomorowy)_
- lodówka  (przetrzymywanie produktów przeznaczonych na grilla)
- toaleta (użyczenie tolalety/ toy-toy - co raz rzadziej sanepid niestety zgadza się na toy-toye)

Wyprzedzając pytania: warunki, które wymieniłam to wytyczne Sanepidu,  które nalezy spełnić żeby taką działalność rozpocząć. Oczywiście każdy z nas zobaczy namioty w wersji uboższej, nie posiadające wymienionych elementów wyposażenia. Nestety z posiadanej prze ze mnie wiedzy nie wszyscy właściciele tego typu gastronomii posiadają zezwolenie Sanepidu na prowadzenie działalności.............
Serdecznie zapraszam na szkolenie 17.05.2017 organizowane w  Warszawie, na ktorym poruszane będą zagadnienia związane z rozpoczęciem działalności gastronomicznej, myśle, że będzie ono bardzo przydatne w rozpoczęciu prowadzenia działalności Hanna Półtorak HACPASZpoltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 11:02:44
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: GRILL BAR PRZY DRODZE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "grill bar przy drodze" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.