![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: GRILL BAR PRZY DRODZE |
|||||||
|
Autor:
Beata2109 Wypowiedzi: 1 |
Planuję otworzyć mały grill bar przy głównej ruchliwej trasie, na swojej działce. Narazie koncepcja jest taka żeby grill, obsługa i stoliki dla klientów znajdowały się pod namiotem ogrodowym takiego typu https://dascompany.com/konfigurator/18630/solidny-namiot-ogrodowy-6m-12m-2m - oczywiście z odpowiednio przygotowaną wentylacją.
Chcemy sprzedawać jedynie kiełbaski, karkówkę, golonkę, szaszłyki, kaszankę do tego pieczywo, ogórki kiszone, chrzan, musztarda, ketchup. Jakie formalności muszę załatwić? W szczególności jeżeli chodzi o sanepid. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Miszczpatelni Wypowiedzi: 6 |
Ja miałem te (nie)przyjemnośći z sanepidem jakies 3 lata temu. Generalnie oni są bardzo pomocni, jesli chodzi o udzielanie informacji. Z tego co pamiętam to przez telefon miła pani wymieniła mi co należy zrobić, także polecam dowiedzieć się u źródła :)
|
||||||
![]() Autor: VANAVAN ![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 46 |
...i to u swojego źródła, czyli w delegaturze sanepidu, pod którą się podpada z racji regionalizacji, bo niestety placówki sanepidowskie różnią się podejściem i interpretacją przepisów między sobą.
Vanavan Sp. z o. o.
Męczenników Oświęcimskich 113, 43-229 Ćwiklice 32 307 30 31 office@vanavan.com www.vanavan.com Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach. Nasza specjalność to zabudowy sprzedażowe, sklepowe i gastronomiczne, a zwłaszcza food trucki. |
||||||
|
Autor:
Foodsoft - POS dla gastronomii
Tematy: 2 Wypowiedzi: 12 |
Witam,
Być może przydatny będzie system obsługi sprzedaży. Tablet z drukarką fiskalną plus program do sprzedaży. Służę wyceną - oferta od producenta (bez pośredników i dealerów). Zapewniamy oprogramowanie, sprzęt, wdrożenie i szkolenia. Proszę napisać maila - podeślę materiały. FoodSoft Pozdrawiam, zzdanowicz@foodsoft.pl
Foodsoft
Ziemowit Zdanowicz Konsultant handlowy zzdanowicz@foodsoft.pl Kom. : 534 009 040 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam grill, sprzedaż zywności pod namiotem to wbrew pozorom nie jest łatwa sprawa. Namiot, pod którym znajduje się grill musi być obudowany z minimum 3 stron - idealnie jeżeli jest możliwość zabezpieczenia go również ze wszystkich stron (podnoszone/podciągana płachta z przodu (zabezpieczenie przed ewentualnymi uwagami odnośnie zanieczyszczenia podczas deszczu, wiatru itp)
- wentylacja mechaniczna (wyciąg nad grillem) - bieżąca woda (umywalka + zlewozmywak minimum jednokomorowy)_ - lodówka (przetrzymywanie produktów przeznaczonych na grilla) - toaleta (użyczenie tolalety/ toy-toy - co raz rzadziej sanepid niestety zgadza się na toy-toye) Wyprzedzając pytania: warunki, które wymieniłam to wytyczne Sanepidu, które nalezy spełnić żeby taką działalność rozpocząć. Oczywiście każdy z nas zobaczy namioty w wersji uboższej, nie posiadające wymienionych elementów wyposażenia. Nestety z posiadanej prze ze mnie wiedzy nie wszyscy właściciele tego typu gastronomii posiadają zezwolenie Sanepidu na prowadzenie działalności............. Serdecznie zapraszam na szkolenie 17.05.2017 organizowane w Warszawie, na ktorym poruszane będą zagadnienia związane z rozpoczęciem działalności gastronomicznej, myśle, że będzie ono bardzo przydatne w rozpoczęciu prowadzenia działalności Hanna Półtorak HACPASZpoltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 11:02:44 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|