![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: JAKICH PRODUKTóW SPOżYWCZYCH UżYWACIE I JAKIE Są NAJLEPSZE ??? |
|||||||
![]() Autor: -Grzegorz- Wypowiedzi: 17 |
Witam chciałbym poruszyć temat produktów spożywczych jakie marki najlepsze dodatków (keczup,majonez itd)jakie sery,hamburgery,parówki,z kąt brać najlepiej kurczaki i jak je przyprawiać by były wyjątkowo smaczne i dodam że handel w moim przypadku z przyczepy gastronomicznej.
Jeśli możecie podzielcie się doświadczeniem. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: VANAVAN ![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 46 |
Produkujemy przyczepy gastronomiczne i mamy kontakt z naszymi klientami, więc i mamy co nieco wiedzy w zakresie, o który zapytujesz.
Generalnie przyprawa, to rzecz gustu...Większość przyprawia na ostro i w efekcie klient po pierwsze myśli, że ostrość ma zabić niedoskonałość produktu, a po drugie zjada to, bo wszędzie w większości przyprawiają na ostro. Warto postawić na przyprawy o innych smakach. Kurczak bardzo dobrze się ma na słodko-ostro, czy ze smakami miodowo-musztardowymi. Najlepiej znaleźć lokalnego dostawcę drobiu i umówić się z nim indywidualnie. Ludzie mają coraz bardziej dość taniego, byle jakiego jedzenia... Piszesz, że handlujesz z przyczepy - popatrz na food truck'owców - oferują porcje po 20-25zł i sprzedają z powodzeniem, ale dlatego, że produkt jest dobry i broni się jakością. Dlatego, skądkolwiek by się nie miało kupować, ważne jest, aby być pewnym jakości. Kupowanie w dyskontach po obniżkach, czy przecenach, albo w dużych hurtowniach, mrożenie i potem obróbka partiami w przyczepie to złe praktyki, które są już dobrze rozpoznawane przez klientów i z czasem będą miały coraz poważniejsze negatywne skutki. Majonez warto robić samemu :)Serio. Przepis jest prosty Przyprawiać można na różne sposoby i zawsze będzie świeży a przygotowanie własnego majonezu to kilkanaście minut. Ketchupy i sosy są już bardziej wymagające, też można przygotowywać je samemu, ale będą bardzie czasochłonne. Ja bym postawił na mniejszy wybór sosów, ale lepszych smakowo... Nie chodzi o to, żeby wszyscy kopiowali stacje benzynowe, prawda? Bo na stacjach są zawsze te same sosy i niemal zawsze mamy taki sam wybór.
Vanavan Sp. z o. o.
Męczenników Oświęcimskich 113, 43-229 Ćwiklice 32 307 30 31 office@vanavan.com www.vanavan.com Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach. Nasza specjalność to zabudowy sprzedażowe, sklepowe i gastronomiczne, a zwłaszcza food trucki. |
||||||
![]() Autor: -Grzegorz- Wypowiedzi: 17 |
Najlepiej jak bym w takiej przyczepie spędził dzień u kogoś i zobaczył jak to wygląda,a może znasz kogoś takiego ???
|
||||||
![]() Autor: VANAVAN ![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 46 |
To, o co pytasz, to już bardzo koleżeńska pomoc...
Prosisz o to, żeby ktoś pokazał Ci "kuchnię" biznesu, do którego chcesz wejść i potem konkurować na tym rynku. My niestety nie możemy czegoś takiego zaproponować, zwłaszcza po internotowo-forumowej znajomości. Jedyna szansa, moim zdaniem, jest taka, że ktoś z twojego najbliższego otoczenia ma takie możliwości, żeby zapewnić Ci dostęp do pracy w takiej przyczepie i podpatrywanie jak to się robi... Zawsze też możesz się zatrudnić jako pracownik u kogoś. Nabierzesz doświadczenia i sam zobaczysz z bliska ten biznes.
Vanavan Sp. z o. o.
Męczenników Oświęcimskich 113, 43-229 Ćwiklice 32 307 30 31 office@vanavan.com www.vanavan.com Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach. Nasza specjalność to zabudowy sprzedażowe, sklepowe i gastronomiczne, a zwłaszcza food trucki. |
||||||
![]() Autor: -Grzegorz- Wypowiedzi: 17 |
Myślałem właśnie o kimś z daleka żeby nie było że konkurencje robię .
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:45:27 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|