![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ROZPORZąDZENIA HACCP |
|||||||
Autor:
Stokrotka Tematy: 4 Wypowiedzi: 9 |
Jakie są przepisy/ustawy, rozporządzenia/ dotyczące HACCP. Chodzi ściśle o akty prawne bo "co widzi mi się" sanepidu to znam.
|
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: -Grzegorz- Wypowiedzi: 17 |
co oprócz książeczki sanepidu jest jeszcze potrzebne do prowadzenia przyczepy gastro jakieś szkolenia czy co będę otwierał pierwszy raz coś takiego ???
|
||||||
![]() Autor: -Grzegorz- Wypowiedzi: 17 |
Mam jeszcze jedno pytanie,czy mogę zrobić odbiór przyczepy w innym mieście niż moje ???
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 23 Wypowiedzi: 551 |
Stokrotka napisał(a) w dniu 2017-02-07 o godzinie 19:07:02: Jakie są przepisy/ustawy, rozporządzenia/ dotyczące HACCP. Chodzi ściśle o akty prawne bo "co widzi mi się" sanepidu to znam. |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Witam odpowiadam (lepiej później niż wcale) wymóg wdrożenie HACCP Ustawa o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (uwaga aktualizacja ustawy rok 2017). Ustawa nakłada obowiązek wdrożenia Systemu HACCP przez wszystkich producentów i dystrybutorów żywności. Niektóre Stacje Sanitarno-EPidemiologiczne na dzień odbioru wymagają tylko księgi GMP/GHP (księga HACCP do opracowania w trakcie prowadzenia działalności), inne stacje wymagają pełnej dokumentacji HACCP zarówno dla małych jak i dużych lokali gastronomicznych (warto zasiągnąć języka jakie są wymagania stacji sanepidu, który będzie przeprowadzał odbiór twojego lokalu, lub pojazdu gastronomicznego)
Hacpasz Hanna Póltorak: projekty technologiczne lokali i zakładów, dokumentacja HACCP kontakt poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
-Grzegorz- napisał(a) w dniu 2017-02-28 o godzinie 07:54:05: Mam jeszcze jedno pytanie,czy mogę zrobić odbiór przyczepy w innym mieście niż moje ??? |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Odbiór przyczepy gastronomicznej powinien odbywać się w stacji powiatowej na terenie której prowadzona jest działalność gospodarcza. Jeżeli masz umowę na dzierżawę gruntu w innej miejscowości niż jest zarejestrowana twoja firma możesz do danych rejestrecyjnych firmy dopisać dodatkowe miejsce wykonywanej działalności, wtedy możesz przyczepę odebrać w innej miejscowości niż ta, w której masz zarejestrowaną działalność. Innym rozwiązaniek=m jest rejestracja firmy pod adresem wirytualnym w miejscowości na terenie której chcesz odebrać przyczepę
Hacpasz Hanna Póltorak: projekty technologiczne lokali i zakładów, dokumentacja HACCP kontakt poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
-Grzegorz- napisał(a) w dniu 2017-02-27 o godzinie 07:51:44: co oprócz książeczki sanepidu jest jeszcze potrzebne do prowadzenia przyczepy gastro jakieś szkolenia czy co będę otwierał pierwszy raz coś takiego ??? Musisz wystąpić do Sanepidu o rejestracje twojej działalnośći w zakresie przygotowywania i sprzedaży żywności. Osoby pracujące w przyczepie muszą dysponować aktualną książeczką zdrowia lub zaświadczeniem wystawionym do celów sanitarno-epidemiologicznych . Dobrze jest pomyśleć o ukończeniu szkolenia BHP dla kadry kierowniczej i przeprowadzać szkolenie wstepne z BHP dla twoich pracowników ( w razie wypadku nie masz problemów z inspekcją pracy). Musisz opracować dokumentację HACCP lub księgę GMP/GHP (w zależności od wymagń stacji sanitarnej, która będzie przeprowadzała odbiór twojej przyczepy) w zakresie obejmującym twoją działalność (przygotowywanie i dystrybucja dań i napojówi) i to wszystko na początek - powodzenia Hacpasz Hanna Póltorak: projekty technologiczne lokali i zakładów, dokumentacja HACCP kontakt poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.174 Data: 2025-04-18 Czas: 07:59:41 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|