FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ROZPORZąDZENIA HACCP
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ROZPORZąDZENIA HACCP

Autor: Stokrotka

Tematy: 4
Wypowiedzi: 9
Post 1 napisany 2017-02-07 o godzinie 19:07:02.
Jakie są przepisy/ustawy, rozporządzenia/ dotyczące HACCP. Chodzi ściśle o akty prawne bo "co widzi mi się" sanepidu to znam.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Rozporządzenia HACCP
Autor: -Grzegorz-

Wypowiedzi: 17
Post 2 napisany 2017-02-27 o godzinie 07:51:44.
co oprócz książeczki sanepidu jest jeszcze potrzebne do prowadzenia przyczepy gastro jakieś szkolenia czy co będę otwierał pierwszy raz coś takiego ???

Rozporządzenia HACCP
Autor: -Grzegorz-

Wypowiedzi: 17
Post 3 napisany 2017-02-28 o godzinie 07:54:05.
Mam jeszcze jedno pytanie,czy mogę zrobić odbiór przyczepy w innym mieście niż moje ???

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 4 napisany 2017-06-27 o godzinie 11:16:13.
Stokrotka napisał(a) w dniu 2017-02-07 o godzinie 19:07:02:
Jakie są przepisy/ustawy, rozporządzenia/ dotyczące HACCP. Chodzi ściśle o akty prawne bo "co widzi mi się" sanepidu to znam.

Post 5 napisany 2017-06-27 o godzinie 11:21:45.
Witam odpowiadam (lepiej później niż wcale) wymóg wdrożenie HACCP Ustawa o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (uwaga aktualizacja ustawy rok 2017). Ustawa nakłada obowiązek wdrożenia Systemu HACCP przez wszystkich producentów i dystrybutorów żywności. Niektóre  Stacje Sanitarno-EPidemiologiczne na dzień odbioru wymagają tylko księgi GMP/GHP (księga HACCP do opracowania w trakcie prowadzenia działalności), inne stacje wymagają pełnej dokumentacji HACCP zarówno dla małych jak i dużych lokali gastronomicznych (warto zasiągnąć języka jakie są wymagania stacji sanepidu, który będzie przeprowadzał odbiór twojego lokalu, lub pojazdu gastronomicznego)
Hacpasz Hanna Póltorak: projekty technologiczne lokali i zakładów, dokumentacja HACCP
kontakt poltorak@haccp-gmp.home.pl

Post 6 napisany 2017-06-27 o godzinie 11:22:20.
-Grzegorz- napisał(a) w dniu 2017-02-28 o godzinie 07:54:05:
Mam jeszcze jedno pytanie,czy mogę zrobić odbiór przyczepy w innym mieście niż moje ???

Post 7 napisany 2017-06-27 o godzinie 11:27:35.
Odbiór przyczepy gastronomicznej powinien odbywać się w stacji powiatowej na terenie której prowadzona jest działalność gospodarcza.  Jeżeli masz umowę na dzierżawę gruntu w innej miejscowości niż jest zarejestrowana twoja firma możesz do  danych rejestrecyjnych firmy dopisać dodatkowe miejsce wykonywanej działalności, wtedy  możesz przyczepę odebrać  w innej miejscowości niż ta, w której masz zarejestrowaną działalność. Innym rozwiązaniek=m jest rejestracja firmy pod adresem wirytualnym w miejscowości na terenie której chcesz odebrać przyczepę
Hacpasz Hanna Póltorak: projekty technologiczne lokali i zakładów, dokumentacja HACCP

Post 8 napisany 2017-06-27 o godzinie 11:33:32.
-Grzegorz- napisał(a) w dniu 2017-02-27 o godzinie 07:51:44:
co oprócz książeczki sanepidu jest jeszcze potrzebne do prowadzenia przyczepy gastro jakieś szkolenia czy co będę otwierał pierwszy raz coś takiego ???

Musisz wystąpić do Sanepidu o  rejestracje twojej działalnośći w zakresie przygotowywania i sprzedaży żywności. Osoby pracujące w przyczepie muszą dysponować  aktualną książeczką zdrowia lub zaświadczeniem wystawionym do celów sanitarno-epidemiologicznych .  Dobrze jest pomyśleć o ukończeniu szkolenia BHP dla kadry kierowniczej i przeprowadzać szkolenie wstepne  z BHP dla twoich pracowników ( w razie wypadku nie masz problemów z inspekcją pracy). Musisz opracować dokumentację HACCP lub księgę GMP/GHP (w zależności od wymagń  stacji sanitarnej, która będzie przeprowadzała odbiór twojej przyczepy)  w zakresie obejmującym twoją działalność (przygotowywanie i dystrybucja dań i napojówi) i to wszystko na początek - powodzenia

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.174
Data: 2025-04-18
Czas: 07:59:41
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ROZPORZąDZENIA HACCP
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "rozporządzenia haccp" w grupie "haccp gmp ghp"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Papier do pakowania żywności z własnym nadrukiem, torby papierowe, serwetki i kubki    Ogródek piwny   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.