FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ODBIóR TłUSZCZY, śMIECI, WODY??? SANEPID !!! PROSZę O PODPOWIEDZI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ODBIóR TłUSZCZY, śMIECI, WODY??? SANEPID !!! PROSZę O PODPOWIEDZI

Autor: pola1234

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2017-02-06 o godzinie 17:16:45.
Witam,
mam zamiar otworzyć food trucka z mini pączkami, które też będę w nim produkować. Jestem na etapie biznesplanu i zastanawiam się jak wygląda sprawa z:
- odbiór tłuszczy (którą firmę polecacie???)
- odbiór śmieci...jak to wygląda??? - z kim podpisać umowę...czy mogę spisać umowę z córką albo mężem, że będę tam dostarczać odpady...jak ma się sprawa z opłatami z organizacją, która wywozi te śmieci???
- woda do celów gospodarczych(mycie rąk i sprzętu) - mogę ją brać z domu i w domu też zlewać brudną która powstaje??? - oczywiście po zrobieniu testu wody. Czy woda do celów spożywczych kupowana w butelkach też musi mieć zrobiony test???

Na co zwrócić specjalną uwagę jak chodzi o sanepid (poza idealną czystością)

Doświadczonych proszę o pomoc i z góry dziękuję. Szukałam w innych tematach ale po chwili robiły się one zamiast tematami do dyskusji to tematami z ofertami i nic się nie dowiedziałam z tego co chciałam.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Odbiór tłuszczy, śmieci, wody??? SANEPID !!! Proszę o podpowiedzi
Autor: VANAVAN
forum

Tematy: 3
Wypowiedzi: 46
Post 2 napisany 2017-02-14 o godzinie 13:31:45.
Trochę się z takimi sprawami stykaliśmy :)
Zapraszamy do kontaktu osobistego.

Ogólnie mówiąc, warto wybrać się kiedyś na pogadankę do "swojego" sanepidu, bo niestety "co kraj, to obyczaj" i wymogi nie są jednakowe, czy przynajmniej jednakowo egzekwowane na terenie całego kraju.
Vanavan Sp. z o. o.
Męczenników Oświęcimskich 113, 43-229 Ćwiklice
32 307 30 31 office@vanavan.com
www.vanavan.com

Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach.
Nasza specjalność to zabudowy sprzedażowe, sklepowe i gastronomiczne, a zwłaszcza food trucki.

Odbiór tłuszczy, śmieci, wody??? SANEPID !!! Proszę o podpowiedzi
Autor: Jasta_utylizacja

Wypowiedzi: 12
Post 3 napisany 2017-02-20 o godzinie 08:35:34.
Witam.
Jeśli chodzi o odbiór tłuszczy to niestety musisz mieć umowę z firmą, która posiada wszelkie zezwolenia do odbioru takich odpadów.
Za odbiór tłuszczy z reguły płaci firma odbierająca, a nie Ty. 

Powodzenia w biznesie! :)
e-mail: kamil.bienkowski@jasta.net.pl
tel.: +48 609 194 792
www.jasta.net.pl

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 4 napisany 2017-05-29 o godzinie 15:04:12.
odbiór śmieci...jak to wygląda??? - z kim podpisać umowę...czy mogę spisać umowę z córką albo mężem, że będę tam dostarczać odpady...jak ma się sprawa z opłatami z organizacją, która wywozi te śmieci???

Jeżeli food track garażowany jest na terenie posesji gdzie mieszkasz możesz na odbiór przedstawić swoją domową umowę na odbiór odpadów. Jeżeli samochód garażowany jest na parkingu musisz podpisać umowę ze spółdzielnią lub wspólnotą na  umieszczanie odpadów w śmietniku  terenie osiedla gdzie znajduje się parking.
Jeżeli uczestniczysz wyłącznie w imprezach plenerowych odbiór odpadów powinien być po stronie organizatora imprezy

- woda do celów gospodarczych(mycie rąk i sprzętu) - mogę ją brać z domu i w domu też zlewać brudną która powstaje??? - oczywiście po zrobieniu testu wody. Czy woda do celów spożywczych kupowana w butelkach też musi mieć zrobiony test???

Woda: Uwaga niektóre Sanepidy pozwalają w pojemnikach umieszczać wodę przynoszoną z domu (wtedy musisz mieć wyniki badania wody z domowej instalacji), ale większośc stacji chce żebyś do celów technologicznych i porządkowych stosować  wodę butelkowaną kupowaną w sklepach czy hurtowniach spożywczych (wtedy nie musisz mieć wyników badania wody). POzdrawiam Hanna Półtorak

06.06.2017 Warszawa szkolenie Moja gastronomia od czego zacząć Serdecznie zapraszamy. Na szkoleniu poruszane będą zagadnienia związane z rozpoczęciem działalności gastronomicznej food tracki, przyczepy, lokale serdecznie zapraszmy. Informacje na temat szkolenia pod adresem mail poltorak@haccp-gmp.home.pl

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:14:13
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ODBIóR TłUSZCZY, śMIECI, WODY??? SANEPID !!! PROSZę O PODPOWIEDZI
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "odbiór tłuszczy, śmieci, wody??? sanepid !!! proszę o podpowiedzi" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.