![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA - WYNAJEM NA DZIAłALNOść GOSPODARCZą, NIE ZAKUP |
|||||||
![]() Autor: VANAVAN ![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 46 |
To, że food trucka czy przyczepę gastronomiczną można zbudować własnymi rękami czy zlecić jej produkcję wszyscy wiemy.
Wiemy też, że ta branża ciągle w Polsce się rozwija i jeszcze co najmniej przez kilka lat będzie się rozwijać zanim wejdzie w fazę stabilizacji rynku. Ci, którzy marzą o własnej mobilnej gastronomii dotąd co najwyżej mogli rozważać leasing, czy inne formy finansowania, jeśli nie mieli dostatecznego budżetu, żeby kupić... ...a gdyby tak móc wynająć przyczepę gastronomiczną wynająć na próbę? Ot tak, żeby sprawdzić, czy biznes się powiedzie i czy rzeczywiście chcę się w tym realizować? Potem dopiero zależnie od powodzenia biznesu albo wykupić użytkowaną przyczepę na własność, albo zwrócić, rozliczyć się i tym samym ograniczyć wydatki i mieć drogę wyjścia. Takie pytanie pojawiło się w naszym gronie w firmie i postanowiliśmy spróbować wyjść naprzeciw osobom, które chcą właśnie wynająć, a nie koniecznie od razu kupić przyczepę gastronomiczną. Zostawiam link z info na ten temat tutaj: http://vanavan.com/uslugi.html#na-probe Myślimy, że jesteśmy jedyni w Polsce :) ...jedyni, którzy proponują taki układ. Jestem ciekaw, jak oceniacie samą ideę? Czy to sensowna propozycja? Czy wynajem jest atrakcyjny? Co myślicie o naszej inicjatywie? Nie chcemy być tylko firmą producencką, my żyjemy mobilną gastronomią i stale szukamy nowych pomysłów do wdrożenia.
Vanavan Sp. z o. o.
Męczenników Oświęcimskich 113, 43-229 Ćwiklice 32 307 30 31 office@vanavan.com www.vanavan.com Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach. Nasza specjalność to zabudowy sprzedażowe, sklepowe i gastronomiczne, a zwłaszcza food trucki. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: -Grzegorz- Wypowiedzi: 17 |
Wchodzę na waszą stronę ale nie widzę ani zdjęć oferowanego produktu ani jakichkolwiek cen orientacyjnych .
|
||||||
Na naszej stronie w dziale "wynajem na próbę" nie ma zdjęć, ani cen dlatego, że to propozycja biznesowa, gdzie do naszego klienta podchodzimy jak do partnera i zakładamy, że musimy wymienić informacje między sobą, a zwykła usługa promowana do anonimowego klienta.
Tą wymianę informacji traktujemy bardzo prosto: Ty musisz powiedzieć nam, co chcesz zrobić, to znaczy jaki jest twój pomysł na biznes, a my wtedy zaproponujemy Ci konkretną przyczepę dopasowaną do tego, co chcesz robić i twoich potrzeb. W przeciwnym razie oferta byłaby bezsensowna, bo musiałaby być bardzo ogólna. Innymi słowy, projekt i cena będą zależały od tego, jaka to będzie przyczepa i jak wyposażona, bo trzeba wziąć pod uwagę np.: - jaką ma mieć długość (3,5m/4m/4,5m/5m/5,5m/6m) - jaką ładowność (do 750kg, więcej?) - ile ma mieć osi i jakie koła - jakie oświetlenie (czy idziemy w proste minimalne oświetlenie, czy w oświetlenia LED, ciekawsze lampy i np. hologram z logotypem twojej działalności) - czy ma być wykonana na podstawowym poziomie z materiałów jak wszystkie, czy np. życzysz sobie lepszych materiałów wykończeniowych, czy specjalnych związanych już z brandingiem - czy przyczepa ma być de facto pustym kontenerem i sam chcesz go zagospodarować, czy ma być umeblowana, czy poza meblami ma być też wyposażona w sprzęt gastronomiczny... Zmiennych jest wiele, dlatego każdą osobę zainteresowaną skorzystaniem z "wynajmu na próbę" zapraszamy do indywidualnego kontaktu, bo możemy oddać do Waszych rąk albo pustą prostą przyczepę, którą sami zaaranżujecie i wyposażycie, albo kompletny produkt z pełnym wyposażeniem meblowym i gastro a nawet brandingiem (lakierowanie, oklejanie itp.). To już zależy od Was. Tutaj na forum jestem w stanie w ogólny sposób opisać elementy tego pomysłu z wynajmem i odpowiedzieć na część pytań, ale co do konkretnego biznesu wypadałoby już rozmawiać bezpośrednio. Mój kontakt to: kom. 664 033 307 + mail office@vanavan.com (czytam wiadomości przychodzące na ten adres) . Taki kontakt jest zupełnie nie zobowiązujący, więc zachęcam.
Vanavan Sp. z o. o.
Męczenników Oświęcimskich 113, 43-229 Ćwiklice 32 307 30 31 office@vanavan.com www.vanavan.com Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach. Nasza specjalność to zabudowy sprzedażowe, sklepowe i gastronomiczne, a zwłaszcza food trucki. |
||||||
Ok będę się kontaktował jak sprawdzę troszkę rynek dzięki pozdrawiam.
|
||||||
I jak idzie sprawdzanie rynku?
Znalazłeś coś ciekawszego? Może powinniśmy zmodyfikować naszą ofertę?
Vanavan Sp. z o. o.
||||||
Zastanawiam sę nad ofertą https://sprzedajemy.pl/przyczepa-gastronomiczna-4m-skrzynia-nowa-od-reki-nr48380787
|
||||||
Jak myślisz ????
|
||||||
To przynęta...
W sensie w oczy bije niska cena za nową przyczepę. OK, wydaje się atrakcyjna, ale ta przyczepa jest wykonana do bólu budżetowo. Nie chcę się czepiać szczegółów i wyliczać tutaj potknięć w wykonaniu, choć jako producenta aż mnie korci, ale do jednej rzeczy się przyczepię. Spójrz na to podwójne okno - to dzielenie, ta poprzeczka pośrodku jest totalnie niepraktyczna i wręcz dysfunkcyjna w kontekście obsługi klientów a poza tym zwróć uwagę jak wysoko jest dolna krawędź tego "okna sprzedażowego". Klient średniego wzrostu, czy niższa osoba będą z pozycji niemalże "klęczącej" odbierać od osoby obsługującej jedzenie. Brakuje też miejsca na ekspozycję a w środku będzie bardzo ciemno. Generalnie niby tania w zakupie, ale tez nie bez powodu. Inna sprawa, że wcale koniec końców taka tania nie będzie jak doliczymy instalacje, wyposażenie, branding itd. Przemyśl to, co napisałem, ale moim zdaniem to wcale nie jest zbyt atrakcyjna oferta. Kusi tym, że wydaje się być tanio, ale tylko na początku...
Vanavan Sp. z o. o.
||||||
Ale przepatrzyłem na przykład ofertę NIEWIADÓW oni zajmują się tym od lat i też mają tą przegrodę w oknie w niektórych oferowanych produktach a co do wysokości okna muszę zadzwonić i spytać na jakiej jest wysokości jak coś napiszę.
|
||||||
Ja chcę otworzyć :zapiekanka,hamburger,kurczak z rożna ewentualnie hod dog jeszcze to ciekaw jestem co mi potrzebne w tej przyczepie i ile mebli pójdzie ile lodówek i tak na prawdę jaka przyczepa wielkościowo myślałem o 4 metry.Ale na razie nikt mi nie odpisał jakie to rozmieszczenie będzie w przyczepie
|
||||||
| PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA - WYNAJEM NA DZIAłALNOść GOSPODARCZą, NIE ZAKUP | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
A kto powiedział, skoro Niewiadów jest baaardzo długo na rynku, to robi tylko i wyłącznie super przemyślane przyczepy?
Niewiadów ma produkcję seryjną na różnych poziomach/wersjach, w tym też wersjach bardzo budżetowych. To, że oferują taką przyczepę, nie oznacza, że nie ma ona wad, tylko że za tę cenę są na nią klienci. Co do pytań, które zadajesz, to są one "dość daleko idące", innymi słowy potrzebujesz realnego projektu, a za taki projekt zwykle się już coś płaci. My jako firma producencka świadczymy takie usługi wsparcia dla naszych klientów nieodpłatnie. Dlatego zapraszam ponownie do kontaktu indywidualnego z nami :)
Vanavan Sp. z o. o.
||||||
|
Autor:
barbarek Wypowiedzi: 3 |
Na olx, otomoto jest wiele ofert, za fajne pieniądze można kupic przyczepę. może nie koniecznie nowa ale niedużym kosztem doprowadzisz ją do perfekcji :)
|
||||||
A założymy się? :)o ten "niewielki koszt"?
Otóż akurat tę sytuację znamy z własnego doświadczenia i zwykle wygląda ona następująco: 1. klient szuka przyczepy - najpierw nowej, 2. klient dostaje wycenę i uważa, że jest drogo, 3. klient "odkrywa" otomoto, olx i inne portale aukcyjne, gdzie są używane przyczepy krajowe i ściągane z zagranicy za bardzo nieduże kwoty... ...tutaj następuję decyzja i dalej losy są już różne. Często zgłaszają się do nas, jako do producenta food trucków i przyczep gastronomicznych, klienci, którzy chcą "tylko odświeżyć", "lekko odnowić", czy "zmodernizować" przyczepę, którą już posiadają i to nigdy tak nie wygląda. Otóż przyczepy na rynku wtórny są zwykle bardzo wyeksploatowane a przyczyna jest prosta - stanowią instrument zarabiania pieniędzy, więc tak długo jak zarabiają, tak długo są w użytku, czy inaczej aż same nie odmówią posłuszeństwa i ich stan techniczny ich nie wyklucza... Wtedy trafiają na aukcje jako "perełki", ale "perełek" tak naprawdę nie ma ;)To tak jakbyście chcieli kupić 10-letniego Passata 1.8 TDi z Niemiec z przebiegiem poniżej 200 tys. km ;) Praktyka pokazuje, że jeśli jest tanio na początku, to jest drogo na końcu. Taka przyczepa do "odświeżenia" z reguły kosztowo przy remoncie dogania niemalże nową. W takiej sytuacji klienci decyduję się na metody partyzanckie, ale to z kolei już widać gołym okiem i to też ocenia klient końcowy... Mimo wszystko uczciwie ostrzegam, żeby to, co wydaje się być okazją, dokładnie przeanalizować, bo zwykle są to tzw. "miny", a przynajmniej początek długotrwałych wydatków. Nowa przyczepa nie musi być droga. Można ją wykonać budżetowo. Tym niemniej nowa z pewnością będzie się lepiej prezentowała, lepiej funkcjonowała i bardziej sprawdzi się w prowadzeniu biznesy niż przyczepa "z odzysku".
Vanavan Sp. z o. o.
||||||
W moim przypadku używana odpada ,oglądałem kilka przyczep używanych i powiem tak na zdjęciach wyglądają słabo a na żywo to jest tragedia totalna ,w większości przypadków całe wnętrze do wymiany,smród i syf około 10 procent jest w niezłym stanie ale biorąc pod uwagę rocznik i cenę to jednak nowa się bardziej opłaca :)
|
||||||
-Grzegorz- napisał(a) w dniu 2017-03-01 o godzinie 12:44:12: W moim przypadku używana odpada ,oglądałem kilka przyczep używanych i powiem tak na zdjęciach wyglądają słabo a na żywo to jest tragedia totalna ,w większości przypadków całe wnętrze do wymiany,smród i syf około 10 procent jest w niezłym stanie ale biorąc pod uwagę rocznik i cenę to jednak nowa się bardziej opłaca :) Dziękuję za głos rozsądku :) Już miałem obawy, że moje zdanie zostanie potraktowane nieobiektywnie, że jako producent chwalę swoje... Oczywiście, że chwalę, bo jestem pewny jakości wyrobu, ale akurat w tym wątku wypowiadam się ogólnie. Cieszę się, że pojawił się głos zbieżny z moim z perspektywy kogoś, kto przyczepy szuka. Jak pisałem. Przyczepy trafiają na handel wyeksploatowane do końca lub niemal do końca. Wyjątkiem są przyczepy od bankrutujących firm, ale takich ze świecą szukać... Ten rynek cały czas jest w fazie wzrostu i bankrutują nieliczni, popełniający kardynalne błędy w swojej działalności. Generalnie wciąż gastronomii mobilnej przybywa a i tak rynek się jeszcze nie nasycił i jest miejsce dla kolejnych firm. Dlatego też produkujemy i w tym widzimy swój biznes.
Vanavan Sp. z o. o.
||||||
|
Autor:
izaxx Wypowiedzi: 8 |
W tym biznesie na pewno świetnie sprawdzi się również aplikacja do zamawiania jedzenia. Ja na przykład korzystam z http://www.mojegastro.pl/aplikacja-do-zamawiania-jedzenia/ i sprawdza się świetnie.
|
||||||
|
Autor:
Paweł1407 Wypowiedzi: 2 |
a może zamiast przyczepy postawić coś takiego https://mobilnekontenery.pl/kontener/kontener-gastronomiczny-2-2/ można spróbować wynająć a jak się sprawdzi to odkupić.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 10:39:16 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|