FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / OTWARCIE NOWEGO LOKALU GASTRONOMICZNEMU TYPU GRILL / KONTENTE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

OTWARCIE NOWEGO LOKALU GASTRONOMICZNEMU TYPU GRILL / KONTENTE

Autor: Adam82

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2016-11-15 o godzinie 08:01:33.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i miłośników gastronomii,

na przestrzeni 3-4 miesięcy jestem zainteresowany otwarciem własnego lokalu gastronomicznego, który w swojej ofercie posiadałby jedzenie typu hamburgery, steki, frytki zapiekane, ziemniaczki, bagietki itp. oraz napoje takie jak kawa, herbata piwo. Lokal o powierzchni od 40-60m2 przerobiony z innego lokalu typu np. sklep.

Teraz przejdę do pytań, mianowicie:

mój budżet to ok 60 tys. zł, z wstępnych ustaleń udało by mi się w nim zmieścić. Po podliczeniu kosztów remontu lokalu zakupu sprzętu, rejestracji spółki, zorganizowania zaopatrzenia i opłaceniu 2-3 pracowników zanim wszystko ruszy. Jednak na wszelkiej maści forach dyskusyjnych i innych stronach internetowych czytamy że sama inwestycja nie może wynieść w praktyce mniej niż 90 tys zł. A więc czy wynika to z moich błędnych ustaleń ? może dochodzą jakieś koszty o których nowy właściciel nie zdaje sobie sprawy (dokładne wyliczenia mogę przesłać drogą e-mailową) ?  

Czy w lokalu gastronomicznym serwującym hamburgery oraz napoje alkoholowe do 15% o powierzchni 50m2  muszą znajdować się obligatoryjnie 2 toalety (jedna dla pracowników, jedna dla klientów) ?

Czy koniecznie musi być bieżące przyłączenie do gazu, czy też można korzystać np. z  butli gazowych ?

Prosił bym jeszcze o odpowiedź na dwa pytania o lokalach typu ,,kontener”. Posiadam informacje że jeżeli stoi on w jednym miejscu (np. tydzień) powinien posiadać przyłączenie do wody bieżącej, ciepłej i zimnej. Jednak jest wiele tego typu lokali które znajdują się wdanym miejscu przez ok 7-8 miesięcy lub nawet i dłużej oraz nie posiadają tego typu przyłącza. A wiec z czego to wynika ? braku kontroli czy też może są jakieś inne sposoby aby rozwiązać ten problem ?

Czy tego typu ,,barak” może korzystać z butli gazowej ?

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi !

Zdaję sobie również sprawę, że porady biznesowe mogą kosztować. Jeżeli ktoś posiada odpowiednią wiedzę w tym temacie, jest wstanie udzielić odpowiedzi na powyższe pytania oraz na parę innych, mogę w zamian oczywiście odpowiednio zapłacić. 

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: agejcza

Wypowiedzi: 3
Post 2 napisany 2016-12-05 o godzinie 15:33:53.
Jest coś takiego jak GastroStart. http://gastrostart.pl Naprawdę Ci pomogą.

Autor: Foodsoft - POS dla gastronomii

Tematy: 2
Wypowiedzi: 12
Post 3 napisany 2017-05-04 o godzinie 10:02:58.
Witam,
Oferuję system do zarządzania gastronomią.
Myślę o systemie do rejestracji sprzedaży, zarządzania kosztami magazynowymi, raportami.
FoodSoft jest producentem takiego systemu, a ja mogę doradzić w zakresie doboru sprzętu, wyceny potrzebnych modułów i wdrożenie ze szkoleniem.
Zapraszam do kontaktu.
Foodsoft
Ziemowit Zdanowicz
Konsultant handlowy

zzdanowicz@foodsoft.pl
Kom. : 534 009 040

Autor: wewioora

Wypowiedzi: 11
Post 4 napisany 2017-10-31 o godzinie 12:11:15.
polecam sprawdzonego dostawcę - wysokiej jakości produkty, doskonały serwis, profesjonalna obsługa http://hurtowniabastek.pl/

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.218
Data: 2026-04-15
Czas: 09:34:03
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: OTWARCIE NOWEGO LOKALU GASTRONOMICZNEMU TYPU GRILL / KONTENTE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "otwarcie nowego lokalu gastronomicznemu typu grill / kontente" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.