![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: OTWARCIE NOWEGO LOKALU GASTRONOMICZNEMU TYPU GRILL / KONTENTE |
|||||||
|
Autor:
Adam82 Wypowiedzi: 1 |
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i miłośników gastronomii,
na przestrzeni 3-4 miesięcy jestem zainteresowany otwarciem własnego lokalu gastronomicznego, który w swojej ofercie posiadałby jedzenie typu hamburgery, steki, frytki zapiekane, ziemniaczki, bagietki itp. oraz napoje takie jak kawa, herbata piwo. Lokal o powierzchni od 40-60m2 przerobiony z innego lokalu typu np. sklep. Teraz przejdę do pytań, mianowicie: mój budżet to ok 60 tys. zł, z wstępnych ustaleń udało by mi się w nim zmieścić. Po podliczeniu kosztów remontu lokalu zakupu sprzętu, rejestracji spółki, zorganizowania zaopatrzenia i opłaceniu 2-3 pracowników zanim wszystko ruszy. Jednak na wszelkiej maści forach dyskusyjnych i innych stronach internetowych czytamy że sama inwestycja nie może wynieść w praktyce mniej niż 90 tys zł. A więc czy wynika to z moich błędnych ustaleń ? może dochodzą jakieś koszty o których nowy właściciel nie zdaje sobie sprawy (dokładne wyliczenia mogę przesłać drogą e-mailową) ? Czy w lokalu gastronomicznym serwującym hamburgery oraz napoje alkoholowe do 15% o powierzchni 50m2 muszą znajdować się obligatoryjnie 2 toalety (jedna dla pracowników, jedna dla klientów) ? Czy koniecznie musi być bieżące przyłączenie do gazu, czy też można korzystać np. z butli gazowych ? Prosił bym jeszcze o odpowiedź na dwa pytania o lokalach typu ,,kontener”. Posiadam informacje że jeżeli stoi on w jednym miejscu (np. tydzień) powinien posiadać przyłączenie do wody bieżącej, ciepłej i zimnej. Jednak jest wiele tego typu lokali które znajdują się wdanym miejscu przez ok 7-8 miesięcy lub nawet i dłużej oraz nie posiadają tego typu przyłącza. A wiec z czego to wynika ? braku kontroli czy też może są jakieś inne sposoby aby rozwiązać ten problem ? Czy tego typu ,,barak” może korzystać z butli gazowej ? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ! Zdaję sobie również sprawę, że porady biznesowe mogą kosztować. Jeżeli ktoś posiada odpowiednią wiedzę w tym temacie, jest wstanie udzielić odpowiedzi na powyższe pytania oraz na parę innych, mogę w zamian oczywiście odpowiednio zapłacić. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
agejcza Wypowiedzi: 3 |
Jest coś takiego jak GastroStart. http://gastrostart.pl Naprawdę Ci pomogą.
|
||||||
|
Autor:
Foodsoft - POS dla gastronomii
Tematy: 2 Wypowiedzi: 12 |
Witam,
Oferuję system do zarządzania gastronomią. Myślę o systemie do rejestracji sprzedaży, zarządzania kosztami magazynowymi, raportami. FoodSoft jest producentem takiego systemu, a ja mogę doradzić w zakresie doboru sprzętu, wyceny potrzebnych modułów i wdrożenie ze szkoleniem. Zapraszam do kontaktu.
Foodsoft
Ziemowit Zdanowicz Konsultant handlowy zzdanowicz@foodsoft.pl Kom. : 534 009 040 |
||||||
|
Autor:
wewioora Wypowiedzi: 11 |
polecam sprawdzonego dostawcę - wysokiej jakości produkty, doskonały serwis, profesjonalna obsługa http://hurtowniabastek.pl/
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.218 Data: 2026-04-15 Czas: 09:34:03 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|