![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PYT. DOTYCZACE PRZEWOZU żYWNOśCI |
|||||||
|
Autor:
janz
Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
Dzień dobry,
jak powinno wyglądać wg przepisów przewożenie żywności? Jestem firmą zapewniającą półprodukty do kanapek, gotowe i popakowane półprodukty (w tym usmażony kurczak i inne mięso, warzywa, sery) muszę przewieźć do miejsca docelowego oddalonego o około 30-40 min drogi. Czy w takim wypadku muszę zapewnić do przewozu samochód chłodnię z agregatem? czy wystarczy izoterma? dziękuję |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
wajolak Wypowiedzi: 3 |
Witam,
Warunki w aucie powinny być takie, jak zdefiniowane przez producenta na etykiecie towaru. Pan przewozi rozumiem mięso surowe, jak i gotowane/ smażone, sery itp. Zatem dla transporty mięsa drobiowego według prawa -1 do 4, mięso czerwone 0-7, podroby 0-3, ale zalecam dla surowych mięs temperaturę 0-4 (mniejsze ryzyko zepsucia). Sery transportujemy zwykle 0-8. Teraz pada pytanie, czy izoterma jest w stanie utrzymać taką temperaturę surowców? w zimę przy ujemnej temperaturze otoczenia zapewne tak, w lato przy +30 na pewno nie - zalecam samochód chłodnię. Co to da? zagwarantuje Panu/ Pani jakość towaru i brak reklamacji (brak przerwania łańcucha chłodniczego). Proszę również pamiętać o rejestrze temperatur w przestrzeni zaladunkowej -zapisy. Można ewentualnie zainwestować w termoboksy, które na pewno się przydadzą dla mrożonek. |
||||||
|
Autor:
KoolZone Wypowiedzi: 3 |
Rejestr temperatur zapewni system KoolZone.
Jest mobilny i pasuje do wszystkich środków transportu. Więcej informacji pod emailem andrzej@koolzone.com
https://www.koolzone.com/pl/
andrzej@koolzone.com | www.koolzone.com KoolZone Tracking Systems GmbH Factory Berlin, Brunnenstraße 141A 10115 Berlin |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Każdy towar ma swoją specyfikę więc musisz zapoznać się z normami produktów, które chcesz przewozić.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 05:47:19 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|