![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: CZY WENTYLACJA WSZYSTKICH POMIESZCZEń JEST WYMAGANA? |
|||||||
|
Autor:
Fit-master
Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
Witam. Otwieram mały lokal gastronomiczny (52m3). Sala na max 14 osób. Powierzchnia kuchni to 15m3. Czy w takim lokalu wystarczy mi jedynie wentylacja mechaniczna z okapu ( 170x80cm) + wentylatory wyciągowe w toaletach? W każdym pomieszczeniu są tez klatki wentylacyjne czyli tak zwana wentylacja grawitacyjna. Proszę o pomoc gdyż nie stać mnie na wydatek rzędu 15-20tys na wentylacje. Lokal bedzie serwował zdrowe obiady i sałatki, bedzie tam kuchnia 4 palnikowa, grill elektryczny i piekarnik konwekcyjny. Z góry dziękuje.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 26 Wypowiedzi: 555 |
Witam serdecznie w kuchni musi być wentylacja nawiewowo- wyciągowa tzn wyciąg nad wszystkimi urządzeniami grzejnymi (kuchenka, grill i piekarnik) oprócz tego nawiew świeżego powietrza (proszę o nawiewie nie zapominać jego brak może być powodem problemów z odbiorem) . Niektóre Stacje Sanitarne (np. Gdańsk) wymagają również wentylacji nawiewnej w sali konsumpcyjnej to należałoby wyjaśnić z właściwą stacją sanitarną, której pracownik będzie na odbiorze (w większości przypadków wentylacja grawitacyjna jest wystarczająca) Pozdrawiam Hanna Półtorak - firma doraczo szkoleniowa HACPASZ: poltorak@haccp-gmp.home.pl projekty technologiczne lokali, dokumentacja HACCP
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 26 Wypowiedzi: 555 |
14.09.2016 w Warszawie odbywać będzie się kolejna edycja szkolenia Moja gastronomia od czego zacząć, na którym poruszane będą zagadnienia związane z wyborem odpowiedniego lokalu i organizacją pracy w nim serdecznie zapraszamy. Szczegóły dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.246 Data: 2026-07-27 Czas: 23:04:31 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|