![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZYCZEPA VS SAMOCHóD |
|||||||
|
Autor:
Krissuss88 Wypowiedzi: 5 |
Witam wszystkich forumowieczów, nazywam się Krzysiek i planuję rozpoczęcie przygody z mobilną gastronomią. Wybaczcie jeżeli moje pytanie jest banalne, jednakże nie znalazłem nigdzie na nie konkretnej odpowiedzi.
Stoję przed podjęciem decyzji dotyczącej zakupu miejscówki do produkcji i handlu żywnością. Przeszukałem tematy na forum jednakże nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie: co lepiej zakupić - przyczepę czy samochód. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i opinie co jest wygodniejsze, praktyczniejsze oraz tańsze do prowadzenia tego typu gastronomii. Czy w przypadku zakupu przyczepy nie ma problemu z uczestnictwem np. w zlotach foodtrucków (niejednokrotnie spotykałem na takich eventach tylko samochody, dlatego zastanawiam się czy nie ma jakichś ograniczeń)? |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
SmartGast.pl
Wypowiedzi: 24 |
Według mnie obecnie jest moda na foodtrucki ale lepszym rozwiązaniem jest przyczepa gastronomiczna.
Dlaczego lepsza przyczepa? 1) nowe przyczepy są dostępne w rozsądnych cenach, gdzie nowy foodtruck to kosmiczny wydatek 2) używane przyczepy są bardzo tanie i często nie wymagają większych inwestycji w poprawę stanu technicznego zabudowy, używany foodtruck w dobrej cenie to często trup 3) przyczepa może zostać podłączona do dowolnego pojazdu, posiadającego hak i możliwości aby z taką przyczepą przemieścić się, w przypadku foodtrucka jeżeli dochodzi do awarii mechanicznej pojazdu jesteś uziemiony. 4) nowe przyczepy mogą być przygotowane wg indywidualnych potrzeb (zabudowa) co w przypadku foodtrucka już takie proste nie jest, bo trzeba by najpierw znaleźć odpowiedni samochód i ewentualnie zmieniać jego zabudowę Ja polecam zdecydowanie przyczepę, jeżeli finanse pozwalają to nową indywidualną dostosowaną do potrzeb przyszłej gastronomii, pozwoli to uniknąć wielu problemów. Przed zakupem warto przygotować wstępną koncepcję aby określić wymagany rozmiar zabudowy.
smartgast.pl - sklep internetowy dla gastronomii, tel. 880 30 11 30, pracujemy: 9-16 (pn-pt)
W naszej ofercie produkty renomowanych firm w konkurencyjnych cenach. Zapewniamy fachowe doradztwo przy zakupie. Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny na terenie całego kraju. |
||||||
|
Autor:
Krissuss88 Wypowiedzi: 5 |
Dzięki bardzo za opinię. A jak wygląda sprawa z wjazdem przyczepą na zloty foodtrucków? Bywają ograniczenia/problemy iż nie jest to samochód?
|
||||||
|
Autor:
SmartGast.pl
Wypowiedzi: 24 |
To raczej uzależnione jest od konkretnej imprezy i organizatorów. Polecam skontaktować się z kilkoma organizatorami i podpytać.
smartgast.pl - sklep internetowy dla gastronomii, tel. 880 30 11 30, pracujemy: 9-16 (pn-pt)
W naszej ofercie produkty renomowanych firm w konkurencyjnych cenach. Zapewniamy fachowe doradztwo przy zakupie. Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny na terenie całego kraju. |
||||||
![]() Autor: VANAVAN ![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 46 |
Może i odgrzeję kotleta, ale w końcu na forum gastronomicznym odgrzewanie kotleta to nie taka straszna zbrodnia ;)
Ja bym zwrócił uwagę na jeszcze jedną sprawę - sama zabudowa w zasadzie może być identyczna na samochodzie i na przyczepie, więc wybór pomiędzy jednym i drugim, to wybór wg czynników spoza cech samej pracy przy jedzeniu, w zasadzie wybór w kwestii mobilności. Bardziej uniwersalny wydaje się zaprzęg, czyli przyczepa + pojazd, często okazuje się to także tańszym rozwiązaniem, a jednak statystyka pokazuje, że to właśnie food truck'i napędzają produkcję. Poza przemyśleniem sprawy w kontekście mobilności, a więc w kontekście własnej wygody prowadzenia biznesu, trzeba ją przemyśleć w kontekście marketingowym - jaki wpływ ma na klienta food truck, a jaki przyczepa...
Vanavan Sp. z o. o.
Męczenników Oświęcimskich 113, 43-229 Ćwiklice 32 307 30 31 office@vanavan.com www.vanavan.com Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach. Nasza specjalność to zabudowy sprzedażowe, sklepowe i gastronomiczne, a zwłaszcza food trucki. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:13:32 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|