FORUM     OG£OSZENIA    
 
STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / LOKAL GASTRONOMICZNY, JAK ZACZ±æ?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

LOKAL GASTRONOMICZNY, JAK ZACZ±æ?

Autor: rozakt


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2016-06-11 o godzinie 10:31:26.
Witam bardziej do¶wiadczonych kolegów. Postanowilam otworzyæ lokal z mini gastronomi± tj. tortille, salatki, hot-dog itd. Znalaz³am lokal do wynajecia ktory dawniej byl second hand. Moje pytanie brzmi od czego zacz±æ? prawdopodobnie bêdzie trzeba zmienic przeznaczenie lokalu tylko kto to robi? wynajmuj±cy czy w³a¶ciciel? Sk±d mam wiedzieæ czy lokal wg wzystkich norm i standardow siê nadajê? 
Kolejne moje pytanie, lokal ma jedn± toaletê?
Nie przewidujê w lokalu miejsc siedz±cych raczej wszystko na wynos. 
Czy ewentualnie wykonanie projektu technologicznego mo¿e rozwi±zaæ czê¶æ problemów? I czy kto¶ zna projektanta na terenie Tarnów, Debica Krakow woj. malopolskie
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 2 napisany 2016-06-13 o godzinie 15:21:38.
Zacznij od oceny lokalu z projektantem i projektu. Jedna toaleta nie powinna byæ problemem je¶li to m±drze opisaæ i bez konsumpcji na miejscu. W okolicy do polecenia:



Barbara Kowieska Tel: +48 601 573 230 Mail:barbara@kowieska.pl
 
Autor: SmartGast.pl


Wypowiedzi: 24
Post 3 napisany 2016-06-21 o godzinie 12:34:49.
Warto na tym etapie skonsultowaæ siê z firm±, która realizuje projekty technologiczne lub wstêpne koncepcje. My dzia³amy na terenie ca³ego kraju i mo¿emy zaoferowaæ konsultacjê w zakresie wymogów wzglêdem lokalu, wykonaæ projekt techologiczny, poinstruowaæ krok po kroku oraz wyposa¿yæ lokal w niezbêdne urz±dzenia gastronomiczne oraz akcesoria.

Je¿eli zdecydujesz siê rozpocz±æ z nami wspó³pracê na tym etapie mo¿esz sporo zaoszczêdziæ, gdy¿ korzystaj±c z naszych us³ug kompleksowo (projekt technologiczny, konsultacje, wyposa¿enie, szkolenie etc) oferujemy konkurencyjne warunki.
smartgast.pl - sklep internetowy dla gastronomii, tel. 880 30 11 30, pracujemy: 9-16 (pn-pt)
W naszej ofercie produkty renomowanych firm w konkurencyjnych cenach.
Zapewniamy fachowe doradztwo przy zakupie. Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny na terenie ca³ego kraju.
 
Autor: is


Wypowiedzi: 8
Post 4 napisany 2016-07-14 o godzinie 20:46:59.
Ja skorzysta³em z us³ug firmy któr± znalaz³em na stronie www.projekttechnologiczny.pl
Trochê trawa³o wykonanie przez nich projektu mojego lokalu, ale w Sanepidzie posz³o bez problemów.
 
Autor: Tymoteusz1


Wypowiedzi: 7
Post 5 napisany 2016-07-18 o godzinie 19:55:11.
Wiele osób robi taki b³±d, ¿e bardzo skupiaj± siê na wystroju, a zapominaj± o skutecznym marketingu. Fakty s± takie, ¿e je¶li odpowiednio nie zadba siê o wizerunek, to mog± pojawiæ siê problemy. Jak ju¿ bêdziecie mieli gotowe projekty, to zadbajcie o wizerunek lokalu w sieci.
 
Autor: Conrad-Company


Wypowiedzi: 8
Post 6 napisany 2016-09-06 o godzinie 09:39:58.
Zapraszam na... http://conrad-company.pl/ oraz https://www.facebook.com/urzadzeniagastro/?fref=ts a na pewno pomo¿emy - od Pañskiego pomys³u do otwarcia lokalu. Pomo¿emy tak¿e, przej¶æ wszystkie podpunkty sanepidu.

Pozdrawiam
 
Autor: MasterLu


Wypowiedzi: 2
Post 7 napisany 2016-11-17 o godzinie 11:36:00.
Kiedy¶ mia³em podobny problem, znalaz³em w internecie og³oszenie z bardzo tanim "lokalem gastronomicznym". W³a¶ciciel dzier¿awi³ lokal od gminy, od 4 lat lokal s³u¿ mu jako magazyn wcze¶niej prowadzi³ tam pizzerie z dowozem. Po wnikliwym przebadaniu sprawy okaza³o siê ¿e lokal nigdy nie mia³ odbioru sanepidu, nie by³ zmieniony sposób u¿ytkowania lokalu (kiedy¶ by³ tam sklep warzywny potem fryzjer). W UM na wydziale AiB dowiedzia³em siê ¿e zmiana sposobu u¿ytkowania trwa oko³o 2 miesi±ce, wymaga sporo dokumentacji i kosztuje oko³o 6 tysiêcy z³. Je¿eli taka zmiana nie nast±pi to przy wizytacji Inspekcji Nadzoru Budowlanego kara zaczyna siê od 70tys z³.
 
Autor: agejcza


Wypowiedzi: 3
Post 8 napisany 2016-12-05 o godzinie 15:35:13.
Jest co¶ takiego jak GastroStart. http://gastrostart.pl Naprawdê Ci pomog±.
 
Autor: Adam_


Wypowiedzi: 17
Post 9 napisany 2017-01-25 o godzinie 09:24:37.
Warto te¿ zainwestowaæ w system POS. Na samym pocz±tku wystarczaj± darmowe, ale je¶li chcesz, aby Twoja firma siê prê¿nie rozwija³a, to polecam http://www.gastro.pl/poznaj-gastro/gastro-pos Mi ich system POS bardzo u³atwi³ ¿ycie.
http://gastro.pl/gastro-pos/
 
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:09:38
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: LOKAL GASTRONOMICZNY, JAK ZACZ±æ?
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "lokal gastronomiczny, jak zacz±æ?" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiêksz zamówienia online i widoczno¶æ swojej restauracji – do³±cz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.