FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SZKOLENIE Z ZAKRESU WYMAGAń SYSTEMU HACCP
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SZKOLENIE Z ZAKRESU WYMAGAń SYSTEMU HACCP

Autor: Infox


Tematy: 6
Wypowiedzi: 10
Post 1 napisany 2016-03-09 o godzinie 12:24:10.
Centrum Zarządzania Jakością INFOX Sp. z.o.o. zaprasza na szkolenie z zakresu wymagań oraz zasad funkcjonowania systemu HACCP, które odbędzie się 18-19 kwietnia 2016 r. w Krakowie.
 
Celem szkolenia jest przedstawienie wymagań z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności oraz zdobycie przez uczestników wiedzy dotyczącej wdrażania systemu HACCP w swojej organizacji.
 
Podczas szkolenia uczestnicy są w sposób teoretyczny i praktyczny przygotowywani do pełnienia funkcji Pełnomocnika i auditora wewnętrznego systemu HACCP, a zaliczenie testu końcowego pozwala na zdobycie certyfikatu uprawniającego do pełnienia takiej roli w organizacji.
                
Cena szkolenia:  810 zł netto + 23% VAT*
 
*W przypadku finansowania szkolenia w min. 70% ze środków publicznych istnieje możliwość zwolnienia z podatku VAT.
Miejsce szkolenia: Centrum Zarządzania Jakością INFOX Sp. z o.o., ul. Kalwaryjska 69, Kraków
Do kogo skierowane jest szkolenie?
 
Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób posiadających wdrożony system HACCP w swojej organizacji lub planujących jego wdrożenie. Kurs skierowany jest również do kandydatów na Pełnomocników  i auditorów wewnętrznych ds. systemu HACCP.
 
Dlaczego warto wybrać nasze szkolenie?
 
- szczegółowo poznasz wymagania systemu HACCP a także elementy innych systemów takich jak BRC, IFS oraz standard ISO 22000,
- dowiesz się jakie są zasady  i najczęstsze problemy podczas wdrażania systemu HACCP w organizacji,
- zdobędziesz uprawnienia Pełnomocnika i auditora wewnętrznego systemu HACCP potwierdzone dwoma certyfikatami (w tym jeden z jednostki certyfikującej),
 
Zgłoszenia:
Zgłoszenia na szkolenie można dokonać poprzez przesłanie formularza zgłoszeniowego faksem na numer telefonu 12 653 20 13 lub drogą elektroniczną na adres mailowy: szkolenia@czj-infox.pl. Formularz zgłoszeniowy dostępny jest na stronie www.czj-infox.pl.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 2 napisany 2016-03-23 o godzinie 14:46:59.
Witam w kwietniu odbywać się będzie kolejna edycja szkoleń poświęcona przygotowywaniem lokali i pojazdów gastronomicznych do odbioru przez SANEPID. Szkolenie ma charakter warsztatów podczas których uczestnicy mogą zadawać pytania na interesujące ich tematy:

jaki lokal  lub pojazd wybrać w celu urządzenia w nim lokalu gastronomicznego

zasady doboru sprzętu i materiałow wykończeniowych do kuchni lokalu lub pojazdu

Technologia przygotowywania posiłków 

Rejestracja w SANEPID:

projekt technologiczny potrzebny czy nie

dokumentacja HACCP zasady tworzenia dokumentacji dla lokali gastronomicznych

Zapraszamy 08.04.2016
szczegóły na temat szkolenia znajdują się w zakładce ogłoszenia oraz udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl

Zapraszamy firma szkoleniowa HACPASZ
 
Autor: ZarzadzajGIP


Wypowiedzi: 24
Post 3 napisany 2016-04-01 o godzinie 12:07:41.
a takie szkolenie jest wymagane?
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 4 napisany 2016-04-01 o godzinie 13:52:40.
Szkolenia, które oferujemy mają pomóc w rozpoczęciu działalności omawiamy na nich zagadnienia związane z wyborem odpowiedniego lokalu lub wyposażenia samochodu gastronomicznego, pawilonu/kontenera .  Szkolenia takie nie są wymagane prawnie ale  przy staraniu się o dotacje nieraz  przedstawienie zaświadczenia o szkoleniu z wymagań minimum sanitarnego/systemu HACCP jest niezbędne w celu starania się o dotacje.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 5 napisany 2016-04-01 o godzinie 13:56:07.
Szkolenia  obligatoryjne jakie powinien odbyć pracownik (przy każdej formie zatrudnienia)  to szkolenia BHP wstępne oraz okresowe.  Szkolenia dla osób pracujących fizycznie (pracownicy kuchni) powinny odbywać się co trzy lata, pracownicy biurowi takie szkolenie powinni przechodzić raz na 5 lat. Zapraszam do zapoznania się z ofertą naszej  firmy również w tym zakresie. Hanna Półtorak HACPASZ
 
Autor: Infox


Tematy: 6
Wypowiedzi: 10
Post 6 napisany 2016-04-01 o godzinie 14:45:17.
ZarzadzajGIP napisał(a) w dniu 2016-04-01 o godzinie 12:07:41:
a takie szkolenie jest wymagane?


Firmy posiadające wdrożony system HACCP powinny posiadać osobę posiadającą odpowiednią wiedzę dotyczącą zasad funkcjonowania systemu, które powinny być przekazane pozostałym pracownikom pracownikom oraz odpowiedniego zarządzania dokumentacją. Najlepszym sposobem na zdobycie takiej wiedzy jest udział w szkoleniu, które pozwoli na zdobycie wymaganych kompetencji, szczególnie osobom, które nie posiadają dużego doświadczenia w pracy z systemem HACCP.

Jeżeli w firma posiada certyfikowany system HACCP, wówczas powołanie osoby odpowiedzialnej za funkcjonowanie systemu (tzw. pełnomocnika) jest wymagane. Kompetencje takiej osoby będą sprawdzane przez auditora, który może zażądać dowodu posiadanych kwalifikacji, np. certyfikatu ukończenia szkolenia dla pełnomocników systemu HACCP.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 7 napisany 2016-04-01 o godzinie 17:16:09.
100% prawdy ale nie w gastronomii  gdzie SANEPID nie stawia takich wymagań lokalom, firmom cateringowym,  food truckom, kontenerom gastronomicznym , wyspom gastronomicznym itp  Dla gastronomii przygotowuje się zgodnie z wytycznymi SANEPIDU dokumentację w oparciu o system HACCP - to uproszczona wersja inna niż ta która obowiązuje w zakładach produkcyjnych.   W lokalach nie mamy Pełnomocników ds Jakości ,  nie ma również konieczności powoływania Zespołu ds HACCP. Sanepid przyjął taką interpretacje HACCAp-u żeby wszyscy nawet ci, którzy pracują sami w swoich lokalach i nie zatrudniają w nich pracowników mogli sprostać wymaganiom minimum sanitarnego zgodnego z wytycznymi Rozporządzeń  Unii Europejskiej. Pisze to jako wieloletni konsultant pomagający przejść przez odbiór SANEPIDU i małym i dużym lokalom przygotowując dla nich dokumentację HACCP i uczestnicząc w miarę możliwości w odbiorach lokali )
 
Autor: renegatt48


Wypowiedzi: 2
Post 8 napisany 2016-04-13 o godzinie 22:41:08.
Droga Pani Półtorak, to nie SANEPID przyjął taką interpretację HACCP-u, tylko takie stanowisko jest wynika wprost z rozporządzenia WE 852/2004. A dokładniej z pkt. 15 preambuły tego rozporządzenia, co zresztą zostało potwierdzone e judykaturze sądów. Jak na specjalistę HACCP sporo błędów droga Pani.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 9 napisany 2016-04-14 o godzinie 15:40:03.
Moja wypowiedź dotyczyła  konieczności  wyznaczania Pełnomocnika  ds Jakości w lokalach gastronomicznych i kształtu dokumentacji, która akceptuje Sanepid a nie aktów prawa na podstawie których  wymagany jest System HACCP. Warto jest zapoznać się z  całym wątkiem zanim się w nim  zabierze głos, ale ciesze się, że dołączył do nas ktoś tak oczytany w przepisach prawa jak renegat
 
Autor: renegatt48


Wypowiedzi: 2
Post 10 napisany 2016-04-14 o godzinie 16:23:45.
A mi chodziło o to, że to nie Sanepid interpretuje przepisy dotyczące Haccp, tylko jego interpretacja wynika z przepisów. A konieczność powoływanie zespołu ds Haccp wynika z 7 zasady systemu Haccp oraz ustawy o warunkach żywienia. Jednocześnie nadrzędne jest tu rozporządzenie WE 852/2004 które zwalnia male zakłady z tego obowiązku. Więc to nie interpretacja Sanepidu tylko prawo.
SZKOLENIE Z ZAKRESU WYMAGAń SYSTEMU HACCP
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Infox


Tematy: 6
Wypowiedzi: 10
Post 11 napisany 2016-06-03 o godzinie 10:30:23.
Zapraszamy do udziału w szkoleniu z zakresu wymagań systemu HACCP w terminie 30 czerwca do 1 lipca 2016 r. Dane kontaktowe jak w ogłoszeniu powyżej.
 
Autor: Infox


Tematy: 6
Wypowiedzi: 10
Post 12 napisany 2016-06-21 o godzinie 12:15:54.
Zapraszamy do udziału w szkoleniu z zakresu wymagań HACCP, które odbędzie się od 30 czerwca do 1 lipca 2016 roku w Krakowie. Termin szkolenia jest gwarantowany.
Zapisy oraz dodatkowe informacje pod adresem: szkolenia@czj-infox.pl lub pod numerem telefonu (12) 653 20 13.
 
Autor: Infox


Tematy: 6
Wypowiedzi: 10
Post 13 napisany 2016-08-18 o godzinie 09:08:52.
Zapraszamy na kolejną edycję szkolenia z systemu HACCP. Najbliższe szkolenie odbędzie się 19-20 września w Krakowie. Więcej informacji i zgłoszenia pod adresem: szkolenia@czj-infox.pl
 
Autor: kielania1v


Wypowiedzi: 3
Post 14 napisany 2018-06-29 o godzinie 21:22:40.
Polecam firmę organizującą tego typu imprezy na terenie Gdańska i warszawy http://eventconcept.pl/pl/ Firma ma ponad 30 letnie doświadczenie jeśli chodzi o imprezy firmowe, wszystko organizuje na naprawdę wysokim poziomie naprawdę polecam.
 
Autor: adrian80waw


Wypowiedzi: 1
Post 15 napisany 2021-05-02 o godzinie 14:09:23.
Znalazłem sporo ofert szkoleń z HACCP na https://eventis.pl/szkolenia/haccp, czy możecie polecić jakieś wybrane z nich? ktoś korzystał? jest sporo firm szkoleniowych w tym temacie, ale wiadomo, są na pewno lepsze i gorsze. Tutaj jest przynajmniej kilka firm do wyboru i nie wiem na jaką się zdecydować.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.219.236.62
Data: 2024-04-19
Czas: 02:40:12
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SZKOLENIE Z ZAKRESU WYMAGAń SYSTEMU HACCP
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "szkolenie z zakresu wymagań systemu haccp " w grupie "haccp gmp ghp"
OSTATNIO DODANE TEMATY: samochód gastronomiczny    HoReCa dofinansowanie dotacje   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.