FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SZKOLENIE Z ZAKRESU WYMAGAń SYSTEMU HACCP |
|||||||
Autor:
Infox
Tematy: 6 Wypowiedzi: 10 |
Centrum Zarządzania Jakością INFOX Sp. z.o.o. zaprasza na szkolenie z zakresu wymagań oraz zasad funkcjonowania systemu HACCP, które odbędzie się 18-19 kwietnia 2016 r. w Krakowie.
Celem szkolenia jest przedstawienie wymagań z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności oraz zdobycie przez uczestników wiedzy dotyczącej wdrażania systemu HACCP w swojej organizacji. Podczas szkolenia uczestnicy są w sposób teoretyczny i praktyczny przygotowywani do pełnienia funkcji Pełnomocnika i auditora wewnętrznego systemu HACCP, a zaliczenie testu końcowego pozwala na zdobycie certyfikatu uprawniającego do pełnienia takiej roli w organizacji. Cena szkolenia: 810 zł netto + 23% VAT* *W przypadku finansowania szkolenia w min. 70% ze środków publicznych istnieje możliwość zwolnienia z podatku VAT. Miejsce szkolenia: Centrum Zarządzania Jakością INFOX Sp. z o.o., ul. Kalwaryjska 69, Kraków Do kogo skierowane jest szkolenie? Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób posiadających wdrożony system HACCP w swojej organizacji lub planujących jego wdrożenie. Kurs skierowany jest również do kandydatów na Pełnomocników i auditorów wewnętrznych ds. systemu HACCP. Dlaczego warto wybrać nasze szkolenie? - szczegółowo poznasz wymagania systemu HACCP a także elementy innych systemów takich jak BRC, IFS oraz standard ISO 22000, - dowiesz się jakie są zasady i najczęstsze problemy podczas wdrażania systemu HACCP w organizacji, - zdobędziesz uprawnienia Pełnomocnika i auditora wewnętrznego systemu HACCP potwierdzone dwoma certyfikatami (w tym jeden z jednostki certyfikującej), Zgłoszenia: Zgłoszenia na szkolenie można dokonać poprzez przesłanie formularza zgłoszeniowego faksem na numer telefonu 12 653 20 13 lub drogą elektroniczną na adres mailowy: szkolenia@czj-infox.pl. Formularz zgłoszeniowy dostępny jest na stronie www.czj-infox.pl. |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Witam w kwietniu odbywać się będzie kolejna edycja szkoleń poświęcona przygotowywaniem lokali i pojazdów gastronomicznych do odbioru przez SANEPID. Szkolenie ma charakter warsztatów podczas których uczestnicy mogą zadawać pytania na interesujące ich tematy:
jaki lokal lub pojazd wybrać w celu urządzenia w nim lokalu gastronomicznego zasady doboru sprzętu i materiałow wykończeniowych do kuchni lokalu lub pojazdu Technologia przygotowywania posiłków Rejestracja w SANEPID: projekt technologiczny potrzebny czy nie dokumentacja HACCP zasady tworzenia dokumentacji dla lokali gastronomicznych Zapraszamy 08.04.2016 szczegóły na temat szkolenia znajdują się w zakładce ogłoszenia oraz udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl Zapraszamy firma szkoleniowa HACPASZ |
||||||
Autor:
ZarzadzajGIP
Wypowiedzi: 24 |
a takie szkolenie jest wymagane?
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Szkolenia, które oferujemy mają pomóc w rozpoczęciu działalności omawiamy na nich zagadnienia związane z wyborem odpowiedniego lokalu lub wyposażenia samochodu gastronomicznego, pawilonu/kontenera . Szkolenia takie nie są wymagane prawnie ale przy staraniu się o dotacje nieraz przedstawienie zaświadczenia o szkoleniu z wymagań minimum sanitarnego/systemu HACCP jest niezbędne w celu starania się o dotacje.
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Szkolenia obligatoryjne jakie powinien odbyć pracownik (przy każdej formie zatrudnienia) to szkolenia BHP wstępne oraz okresowe. Szkolenia dla osób pracujących fizycznie (pracownicy kuchni) powinny odbywać się co trzy lata, pracownicy biurowi takie szkolenie powinni przechodzić raz na 5 lat. Zapraszam do zapoznania się z ofertą naszej firmy również w tym zakresie. Hanna Półtorak HACPASZ
|
||||||
Autor:
Infox
Tematy: 6 Wypowiedzi: 10 |
ZarzadzajGIP napisał(a) w dniu 2016-04-01 o godzinie 12:07:41: a takie szkolenie jest wymagane? Firmy posiadające wdrożony system HACCP powinny posiadać osobę posiadającą odpowiednią wiedzę dotyczącą zasad funkcjonowania systemu, które powinny być przekazane pozostałym pracownikom pracownikom oraz odpowiedniego zarządzania dokumentacją. Najlepszym sposobem na zdobycie takiej wiedzy jest udział w szkoleniu, które pozwoli na zdobycie wymaganych kompetencji, szczególnie osobom, które nie posiadają dużego doświadczenia w pracy z systemem HACCP. Jeżeli w firma posiada certyfikowany system HACCP, wówczas powołanie osoby odpowiedzialnej za funkcjonowanie systemu (tzw. pełnomocnika) jest wymagane. Kompetencje takiej osoby będą sprawdzane przez auditora, który może zażądać dowodu posiadanych kwalifikacji, np. certyfikatu ukończenia szkolenia dla pełnomocników systemu HACCP. |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
100% prawdy ale nie w gastronomii gdzie SANEPID nie stawia takich wymagań lokalom, firmom cateringowym, food truckom, kontenerom gastronomicznym , wyspom gastronomicznym itp Dla gastronomii przygotowuje się zgodnie z wytycznymi SANEPIDU dokumentację w oparciu o system HACCP - to uproszczona wersja inna niż ta która obowiązuje w zakładach produkcyjnych. W lokalach nie mamy Pełnomocników ds Jakości , nie ma również konieczności powoływania Zespołu ds HACCP. Sanepid przyjął taką interpretacje HACCAp-u żeby wszyscy nawet ci, którzy pracują sami w swoich lokalach i nie zatrudniają w nich pracowników mogli sprostać wymaganiom minimum sanitarnego zgodnego z wytycznymi Rozporządzeń Unii Europejskiej. Pisze to jako wieloletni konsultant pomagający przejść przez odbiór SANEPIDU i małym i dużym lokalom przygotowując dla nich dokumentację HACCP i uczestnicząc w miarę możliwości w odbiorach lokali )
|
||||||
Autor:
renegatt48
Wypowiedzi: 2 |
Droga Pani Półtorak, to nie SANEPID przyjął taką interpretację HACCP-u, tylko takie stanowisko jest wynika wprost z rozporządzenia WE 852/2004. A dokładniej z pkt. 15 preambuły tego rozporządzenia, co zresztą zostało potwierdzone e judykaturze sądów. Jak na specjalistę HACCP sporo błędów droga Pani.
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Moja wypowiedź dotyczyła konieczności wyznaczania Pełnomocnika ds Jakości w lokalach gastronomicznych i kształtu dokumentacji, która akceptuje Sanepid a nie aktów prawa na podstawie których wymagany jest System HACCP. Warto jest zapoznać się z całym wątkiem zanim się w nim zabierze głos, ale ciesze się, że dołączył do nas ktoś tak oczytany w przepisach prawa jak renegat
|
||||||
Autor:
renegatt48
Wypowiedzi: 2 |
A mi chodziło o to, że to nie Sanepid interpretuje przepisy dotyczące Haccp, tylko jego interpretacja wynika z przepisów. A konieczność powoływanie zespołu ds Haccp wynika z 7 zasady systemu Haccp oraz ustawy o warunkach żywienia. Jednocześnie nadrzędne jest tu rozporządzenie WE 852/2004 które zwalnia male zakłady z tego obowiązku. Więc to nie interpretacja Sanepidu tylko prawo.
|
||||||
SZKOLENIE Z ZAKRESU WYMAGAń SYSTEMU HACCP | |||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Infox
Tematy: 6 Wypowiedzi: 10 |
Zapraszamy do udziału w szkoleniu z zakresu wymagań systemu HACCP w terminie 30 czerwca do 1 lipca 2016 r. Dane kontaktowe jak w ogłoszeniu powyżej.
|
||||||
Autor:
Infox
Tematy: 6 Wypowiedzi: 10 |
Zapraszamy do udziału w szkoleniu z zakresu wymagań HACCP, które odbędzie się od 30 czerwca do 1 lipca 2016 roku w Krakowie. Termin szkolenia jest gwarantowany.
Zapisy oraz dodatkowe informacje pod adresem: szkolenia@czj-infox.pl lub pod numerem telefonu (12) 653 20 13. |
||||||
Autor:
Infox
Tematy: 6 Wypowiedzi: 10 |
Zapraszamy na kolejną edycję szkolenia z systemu HACCP. Najbliższe szkolenie odbędzie się 19-20 września w Krakowie. Więcej informacji i zgłoszenia pod adresem: szkolenia@czj-infox.pl
|
||||||
Autor:
kielania1v Wypowiedzi: 3 |
Polecam firmę organizującą tego typu imprezy na terenie Gdańska i warszawy http://eventconcept.pl/pl/ Firma ma ponad 30 letnie doświadczenie jeśli chodzi o imprezy firmowe, wszystko organizuje na naprawdę wysokim poziomie naprawdę polecam.
|
||||||
Autor:
adrian80waw Wypowiedzi: 1 |
Znalazłem sporo ofert szkoleń z HACCP na https://eventis.pl/szkolenia/haccp, czy możecie polecić jakieś wybrane z nich? ktoś korzystał? jest sporo firm szkoleniowych w tym temacie, ale wiadomo, są na pewno lepsze i gorsze. Tutaj jest przynajmniej kilka firm do wyboru i nie wiem na jaką się zdecydować.
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.219.236.62 Data: 2024-04-19 Czas: 02:40:12 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|