![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: JAK ROZPOCZ±æ NISKIMI NAK³ADAMI? |
|||||||
|
Autor:
Nihilista Wypowiedzi: 1 |
Cze¶æ,
Noszê siê z zamiarem uruchomienia biznesu w bran¿y spo¿ywczej (II ¶niadanie / lunch w wersji "box", zdrowsza alternatywa dla fast foodu; miêso w¶ród sk³adników). Nie mam do¶wiadczenia w biznesie gastronomicznym, mo¿na rzec jestem raczej hobbyst± w tej dziedzinie, dlatego proszê mnie nie niszczyæ na wstêpie :) Chcia³bym przetestowaæ koncepcjê, pomys³ i produkt na mniejszej skali, nie anga¿uj±c na razie zbyt du¿ych ¶rodków finansowych (w slangu start-upowym tzw. MVP - Minimum Viable Product), aby w dalszym kroku poszukaæ partnera/inwestora do szerzej zakrojonych dzia³añ. Muszê jednak jako¶ zacz±æ. Chcia³bym to zrobiæ zgodnie z prawem, normami sanitarnymi, wymaganiami specyficznymi dla bran¿y produkcji spo¿ywczej. Pytanie jak to zrobiæ "low-cost", nawet nieco partyzancko, ale jednak "po bo¿emu"? Je¶li to ma znaczenie - interesuje mnie teren Górnego ¦l±ska. Co mi przysz³o do g³owy: 1) Podnajem kuchni z wyposa¿eniem, z odbiorem sanepidu "na godziny" (na podstawie umowy). Szukam, ale trudno tu znale¼æ chêtnych na udostêpnienie kuchni z wyposa¿eniem w takiej formule. 2) Wynajem food-trucka z wyposa¿eniem i odbiorem sanepidu - ale tutaj chyba typowa produkcja ¿ywno¶ci nie wchodzi w grê? 3) Inkubator kuchenny - wiem, ¿e taki projekt powsta³ chyba tylko gdzie¶ w Ma³opolsce i chyba w Trójmie¶cie, a to niestety za daleko dla mnie... Inne inkubatory przedsiêbiorczo¶ci kuchni raczej nie maj± - chyba ¿e spotkali¶cie siê z tym gdzie¶ (¦l±sk) Bardzo bêdê wdziêczny za inne pomys³y. Zakup lokalu kuchennego czy wynajem wyposa¿onej kuchni w pe³nym wymiarze czasu na tym etapie nie wchodzi w grê. Z pewno¶ci± nie tylko ja mam tego typu problem i my¶lê, ¿e wiele osób jako¶ sobie z tym poradzi³o. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: Evelinum Wypowiedzi: 24 |
Food trucki teraz prze¿ywaj± zdecydowanie swoje 5 minut, ale szczerze mówi±c nie wiem jak to jest dok³adnie z produkcj± ¿ywno¶ci. W sensie hamburgery, kebaby, zapiekanki i ró¿ne takie szybkie dania robi±, ale gdyby robiæ na przyk³ad sa³atkê to ciê¿ko powiedzieæ. Ale przy niskich nak³adach to wydaje mi siê ten pomys³ najrozs±dniejszy.
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
ja bym raczej by³ za swoja kuchnia,niz wynajmem, wiele razy spotka³em sie z taka sytuacja ze kiedy wynajmujacy mia³ dobre obroty to zaczela sie psuc wspolpraca z wlascicielem kuchni z powodu zazdrosci i ciagle cos nie pasowalo do momentu szukania rozwiazania z wynajeciem innej kuchni lub na szybko budowania swojej, gdyby pan chcia³ jakies rady, zapraszam: 531 801 101
|
||||||
|
Autor:
ZarzadzajGIP
Wypowiedzi: 24 |
Radzê od razu wprowadziæ dobre oprogramowanie, które u³atwi ci zarz±dzanie biznesem. My mamy restauracjê i u nas sprawdzi³o siê oprogramowanie od http://gip.com.pl/. I mamy rejestr czasu pracy i bezgotówkowy system p³atno¶ci. Widzimy stan magazynu, przez co zamawianie towaru to jest dos³ownie piêæ minut.
|
||||||
![]() Autor: Evelinum Wypowiedzi: 24 |
Nie warto oszczêdzaæ na sprzêcie lepiej kupiæ mniej ale porz±dnie bo potem przy naprawach i wymianach s± podwójne koszty najlepszy sprzêt ma https://www.hybryda-gastro.pl/
|
||||||
|
Autor:
Dani Wypowiedzi: 6 |
Polecam oprogramowanie dla gastronomii Poster POS na tabletach. Bêdzie idealnie pasowaæ do twojego typu biznesa. Zajmuje ma³o miejsca i ma rozbudowany funkcjonal. Wiêcej na https://joinposter.pl
|
||||||
|
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:22:21 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|