FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PYTANIE DLA OSóW PROWADZąCYCH KEBAB W MIEśCIE 5-10 TYś. MIESZKAńCOW |
|||||||
Autor:
Bratwa
Tematy: 4 Wypowiedzi: 6 |
Witam zastanawiam się nad otworzeniem lokalu KEBAB w mieście o populacji 8000, powierzchnia 6km2.
Pytanie dotyczy szacowanego obrotu tj. ilości klientów/ sprzedawanych potraw. Wiem że to zależy od dnia, pory roku i lokalizacji i innych ale chciałbym abyście określili ile to mniej więcej jest, w jakiej porze roku i gdzie zznajduje się wasz lokal. Co do mojego planu, chciałbym aby lokal znajdował się na głównym rynku miasta. Co do konkurencji to na tym RYNKU znajdują się 2 budki, które oferują dania fast food w tym kebab jednak ich jakość określam na bardzo niską (błoniaste, miejscami spalone i odgrzewane mięso z nasączonymi olejem jak gąbka frytami i surówka skladająca się głównie z łodyg kapusty). Ogółem w mieście znajdują się jeszcze 3 pizzerie oddalone o paręset metrów od rynku, które także serfują kebab, gyros itp ale jest to na bazie mięsa smażonego na ruszcie po czym skrojone do naczynia, schowane i odgrzewane podczas zamówienia w mikrofali. Jeżeli ktoś prowadzi lokal, budkę z kebabem w mieście od 5 do 10 tys ludności to proszę o wypowiedź :) |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Bratwa
Tematy: 4 Wypowiedzi: 6 |
PS. Chodzi o ilość dzienna.
|
||||||
Autor: Evelinum Wypowiedzi: 24 |
Kebab to już nie jest dobry pomysł na gastronomię, ja widzę coraz więcej upadających i trzymają się w zasadzie takie sprawdzone miejsca, które funkcjonują z sukcesem od dawna. Teraz na tapecie są burgery i różne kanapki, może idź w tę stronę bo jest na pewno większa szansa na jakiś rozwój.
|
||||||
Autor:
Adrian
Wypowiedzi: 8 |
Kebab to świetny pomysł zresztą jak każdy inny pod warunkiem że ma się doświadczenie. Dane z innych lokali nic ci nie dają obrót zależy przede wszystkim od ciebie i twojej konkurencji. Będziesz lepsza kupią u ciebie. Jeśli nie masz doświadczenie w prowadzeniu lokalu gastronomicznego to zatrudnij się w tej budce, popracuj 3 miesiące i zobaczysz jak to wygląda od środka. To na pewno tańsze rozwiązanie niż otwarcie własnego lokalu i rozczarowanie że nie poszło. Pracuje w gastronomi 15 lat od 10 mam swoją firmę przerabiałem setki takich historii. Chętnie odpowiem na więcej pytań.
|
||||||
Autor:
Bratwa
Tematy: 4 Wypowiedzi: 6 |
Hej Adrian
Dzięki za odpowiedź możesz podać jakis namiar do siebie lub jeśli wolisz napisać to poprostu napisz do mnie na mail szamanvia1@gmail.com Z góry dzięki |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.227.104.229 Data: 2024-03-28 Czas: 09:20:01 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|