FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KUCHNIA NATURALN
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KUCHNIA NATURALN

Autor: Ignacynka


Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2015-12-28 o godzinie 16:24:19.
Witam serdecznie, proszę o podpowiedź. Czy jest dopuszczalne gotować różne potrawy na wolnym powietrzu na np imprezach historycznych? Chciałabym gotować np zupę z pokrzyw i inne tego typu potrawy z produktów które można zdobyć samemu na łące. Myślę, że potrzebowałabym tylko duży gar by móc ugotować zupę oraz patelnię do pieczenia podpłomyków. Zastanawiam się jak to wszystko urządzić. W jaki sposób zorganizować. Czy są jakieś mobilne piece. W jaki sposób podłączyć taki piec? Od czego w ogóle zacząć? Czy sanepid musi wiedzieć o takim działaniu? 

Pozdrawiam 
Iwona K.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 2 napisany 2016-02-11 o godzinie 22:12:00.
Jeśli sprzedajesz swoje wyroby i/lub dokonujesz żywienia zbiorowego tak musi wiedzieć. W najgorszym wypadku jeśli tego nie zrobisz możesz dostać paragrafy z narażenia na utratę zdrowia lub życia.

Co do półproduktów było wiele lokali które nie potrafiły udokumentować historii pochodzenia półproduktów swoich dań i zostały bardzo szybko zamknięte.

Zacząć od planu: co chcesz sprzedawać, za ile, jak często, następnie ile to potencjalne generuje dochodu i jaką cześć z tego możesz zainwestować [nie więcej niż 50% w pierwszym roku to maksymalna kwota jaką chcesz wyłożyć na start]

Co do urządzeń najpierw określ menu i dzienną przepustowość a później zastanowisz się nad doborem odpowiedniej wielkości maszyn.
 
Autor: MMkosz


Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2016-02-16 o godzinie 14:04:10.
A myśleliście już nad odzieżą? Mi się bardzo podobają
 
Autor: Ignacynka


Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2016-02-16 o godzinie 15:28:20.
MMkosz napisał(a) w dniu 2016-02-16 o godzinie 14:04:10:
A myśleliście już nad odzieżą? Mi się bardzo podobają


To jest akurat drugorzędna sprawa :)
 
Autor: Ignacynka


Wypowiedzi: 3
Post 5 napisany 2016-02-16 o godzinie 16:08:41.
Co do urządzeń najpierw określ menu i dzienną przepustowość a później zastanowisz się nad doborem odpowiedniej wielkości maszyn.[/cytat]

Tak naprawdę to ja myślę o gotowaniu na wolnym powietrzu więc maszyn nie potrzebuję. Zastanawia mnie tylko na czym to gotować. Czy mogłabym np wozić ze sobą butlę gazową i jakąś przenośną kuchenkę gazową? Natomiast jeśli chodzi o dzienną przepustowość to trudno określić bo to będzie raczej tylko w weekendy.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:45:16
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KUCHNIA NATURALN
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kuchnia naturaln" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.