![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KUCHNIA NATURALN |
|||||||
|
Autor:
Ignacynka Wypowiedzi: 3 |
Witam serdecznie, proszę o podpowiedź. Czy jest dopuszczalne gotować różne potrawy na wolnym powietrzu na np imprezach historycznych? Chciałabym gotować np zupę z pokrzyw i inne tego typu potrawy z produktów które można zdobyć samemu na łące. Myślę, że potrzebowałabym tylko duży gar by móc ugotować zupę oraz patelnię do pieczenia podpłomyków. Zastanawiam się jak to wszystko urządzić. W jaki sposób zorganizować. Czy są jakieś mobilne piece. W jaki sposób podłączyć taki piec? Od czego w ogóle zacząć? Czy sanepid musi wiedzieć o takim działaniu?
Pozdrawiam Iwona K. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
Jeśli sprzedajesz swoje wyroby i/lub dokonujesz żywienia zbiorowego tak musi wiedzieć. W najgorszym wypadku jeśli tego nie zrobisz możesz dostać paragrafy z narażenia na utratę zdrowia lub życia.
Co do półproduktów było wiele lokali które nie potrafiły udokumentować historii pochodzenia półproduktów swoich dań i zostały bardzo szybko zamknięte. Zacząć od planu: co chcesz sprzedawać, za ile, jak często, następnie ile to potencjalne generuje dochodu i jaką cześć z tego możesz zainwestować [nie więcej niż 50% w pierwszym roku to maksymalna kwota jaką chcesz wyłożyć na start] Co do urządzeń najpierw określ menu i dzienną przepustowość a później zastanowisz się nad doborem odpowiedniej wielkości maszyn. |
||||||
|
Autor:
MMkosz Wypowiedzi: 2 |
A myśleliście już nad odzieżą? Mi się bardzo podobają
|
||||||
|
Autor:
MMkosz napisał(a) w dniu 2016-02-16 o godzinie 14:04:10: A myśleliście już nad odzieżą? Mi się bardzo podobają To jest akurat drugorzędna sprawa :) |
||||||
|
Autor:
Co do urządzeń najpierw określ menu i dzienną przepustowość a później zastanowisz się nad doborem odpowiedniej wielkości maszyn.[/cytat]
Tak naprawdę to ja myślę o gotowaniu na wolnym powietrzu więc maszyn nie potrzebuję. Zastanawia mnie tylko na czym to gotować. Czy mogłabym np wozić ze sobą butlę gazową i jakąś przenośną kuchenkę gazową? Natomiast jeśli chodzi o dzienną przepustowość to trudno określić bo to będzie raczej tylko w weekendy. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:45:16 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|