FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / NOWY LOKAL A ILOŚCI ZASTAWY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

NOWY LOKAL A ILOŚCI ZASTAWY

Autor: Sorkiel

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2015-12-20 o godzinie 11:08:42.
Witam wszystkich Forumowiczów,

jestem właśnie na etapie otwierania kawiarni na ok. 30 miejsc i utknęłam trochę na sprawach związanych z zastawą stołową, a konkretniej jej ilościami. Chciałabym prosić o pomoc i opinię osób, które mają doświadczenie w gastronomii jakie ilości filiżanek, imbryków, dzbanków itp. zamawiać na samym początku.

Przy ok. 30 miejscach zakładam ok 15 szt. filiżanek espresso, 25 szt. filiżanek 200 ml i 35 szt. 250 ml (na herbatę). Ponieważ będzie to głównie herbaciarnia wstępnie założyłam by zamówić 30 imbryków z podgrzewaczami - dokładnie tyle ile jest miejsc. I tu pojawia się pytanie czy to nie za dużo?

Widelczyki i łyżeczki zamówiłam z górką po ok. 40-50 szt.

Będę wdzięczna za Waszą pomoc i wszelkie merytoryczne odpowiedzi.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 2 napisany 2016-01-03 o godzinie 16:03:51.
Espresso to nie jest restauracja będzie stanowiło 5-10% więc filiżankę zdecydowanie mniej. pozostałych filiżanek i imbryków 1,5 raza ile masz miejsc siedzących. [wytłuczenia, mniejsze ryzyko puszczania pustych przebiegów zmywarki. Wiec tak by wszystkiego mieś pod dostatkiem powinno być: 5-10 espresso, 30-50 filiżanek 200 ml, 40-70 filiżanek 250 ml, 30 podgrzewaczy ok ale imbryków założył bym parę sztuk więcej.

Autor: Ewa i Waldemar

Wypowiedzi: 13
Post 3 napisany 2016-01-26 o godzinie 09:51:28.
Jeśli masz tylko fundusze, które na to pozwalają proponuję kupić więcej imbryków i filiżanek do nich, swojego czasu w latach młodości zdarzyło mi się pracować w takim lokalu i lepiej wziąć na zapas przy ruchu niestety zdarzają się często niestetyczne obtłuczenia i wstyd podawać z ukręconym dzióbkiem, i odrazu leci nowy ;)

Autor: MARTEL

Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2016-01-29 o godzinie 09:16:04.
Ewa i Waldemar napisał(a) w dniu 2016-01-26 o godzinie 09:51:28:
Jeśli masz tylko fundusze, które na to pozwalają proponuję kupić więcej imbryków i filiżanek do nich, swojego czasu w latach młodości zdarzyło mi się pracować w takim lokalu i lepiej wziąć na zapas przy ruchu niestety zdarzają się często niestetyczne obtłuczenia i wstyd podawać z ukręconym dzióbkiem, i odrazu leci nowy ;)

Witam
Gdyś potrzebował jeszcze filiżanek do espresso - 80ml (komplet ze spodkiem) to zapraszam .Mam takie zestawy z białej porcelany bez grawerów.Posiadam 10000 sztuk , w atrakcyjnych cenach(chyba mi to nie wolno o nich pisać) , więc proszę dzwonić : 513-28-88-88.

Autor: MARTEL

Wypowiedzi: 2
Post 5 napisany 2016-01-29 o godzinie 09:16:50.
Sorkiel napisał(a) w dniu 2015-12-20 o godzinie 11:08:42:
Witam wszystkich Forumowiczów,

jestem właśnie na etapie otwierania kawiarni na ok. 30 miejsc i utknęłam trochę na sprawach związanych z zastawą stołową, a konkretniej jej ilościami. Chciałabym prosić o pomoc i opinię osób, które mają doświadczenie w gastronomii jakie ilości filiżanek, imbryków, dzbanków itp. zamawiać na samym początku.

Przy ok. 30 miejscach zakładam ok 15 szt. filiżanek espresso, 25 szt. filiżanek 200 ml i 35 szt. 250 ml (na herbatę). Ponieważ będzie to głównie herbaciarnia wstępnie założyłam by zamówić 30 imbryków z podgrzewaczami - dokładnie tyle ile jest miejsc. I tu pojawia się pytanie czy to nie za dużo?

Widelczyki i łyżeczki zamówiłam z górką po ok. 40-50 szt.

Będę wdzięczna za Waszą pomoc i wszelkie merytoryczne odpowiedzi.

Witam
Gdyś potrzebowała jeszcze filiżanek do espresso - 80ml (komplet ze spodkiem) to zapraszam .Mam takie zestawy z białej porcelany bez grawerów.Posiadam 10000 sztuk , w atrakcyjnych cenach(chyba mi to nie wolno o nich pisać) , więc proszę dzwonić : 513-28-88-88 - Asia

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:12:52
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: NOWY LOKAL A ILOŚCI ZASTAWY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "nowy lokal a iloŚci zastawy" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.