![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: NOWY LOKAL A ILOŚCI ZASTAWY |
|||||||
|
Autor:
Sorkiel Wypowiedzi: 1 |
Witam wszystkich Forumowiczów,
jestem właśnie na etapie otwierania kawiarni na ok. 30 miejsc i utknęłam trochę na sprawach związanych z zastawą stołową, a konkretniej jej ilościami. Chciałabym prosić o pomoc i opinię osób, które mają doświadczenie w gastronomii jakie ilości filiżanek, imbryków, dzbanków itp. zamawiać na samym początku. Przy ok. 30 miejscach zakładam ok 15 szt. filiżanek espresso, 25 szt. filiżanek 200 ml i 35 szt. 250 ml (na herbatę). Ponieważ będzie to głównie herbaciarnia wstępnie założyłam by zamówić 30 imbryków z podgrzewaczami - dokładnie tyle ile jest miejsc. I tu pojawia się pytanie czy to nie za dużo? Widelczyki i łyżeczki zamówiłam z górką po ok. 40-50 szt. Będę wdzięczna za Waszą pomoc i wszelkie merytoryczne odpowiedzi. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
Espresso to nie jest restauracja będzie stanowiło 5-10% więc filiżankę zdecydowanie mniej. pozostałych filiżanek i imbryków 1,5 raza ile masz miejsc siedzących. [wytłuczenia, mniejsze ryzyko puszczania pustych przebiegów zmywarki. Wiec tak by wszystkiego mieś pod dostatkiem powinno być: 5-10 espresso, 30-50 filiżanek 200 ml, 40-70 filiżanek 250 ml, 30 podgrzewaczy ok ale imbryków założył bym parę sztuk więcej.
|
||||||
|
Autor:
Ewa i Waldemar
Wypowiedzi: 13 |
Jeśli masz tylko fundusze, które na to pozwalają proponuję kupić więcej imbryków i filiżanek do nich, swojego czasu w latach młodości zdarzyło mi się pracować w takim lokalu i lepiej wziąć na zapas przy ruchu niestety zdarzają się często niestetyczne obtłuczenia i wstyd podawać z ukręconym dzióbkiem, i odrazu leci nowy ;)
|
||||||
|
Autor:
MARTEL
Wypowiedzi: 2 |
Ewa i Waldemar napisał(a) w dniu 2016-01-26 o godzinie 09:51:28: Jeśli masz tylko fundusze, które na to pozwalają proponuję kupić więcej imbryków i filiżanek do nich, swojego czasu w latach młodości zdarzyło mi się pracować w takim lokalu i lepiej wziąć na zapas przy ruchu niestety zdarzają się często niestetyczne obtłuczenia i wstyd podawać z ukręconym dzióbkiem, i odrazu leci nowy ;) Witam Gdyś potrzebował jeszcze filiżanek do espresso - 80ml (komplet ze spodkiem) to zapraszam .Mam takie zestawy z białej porcelany bez grawerów.Posiadam 10000 sztuk , w atrakcyjnych cenach(chyba mi to nie wolno o nich pisać) , więc proszę dzwonić : 513-28-88-88. |
||||||
|
Autor:
MARTEL
Wypowiedzi: 2 |
Sorkiel napisał(a) w dniu 2015-12-20 o godzinie 11:08:42: Witam wszystkich Forumowiczów, jestem właśnie na etapie otwierania kawiarni na ok. 30 miejsc i utknęłam trochę na sprawach związanych z zastawą stołową, a konkretniej jej ilościami. Chciałabym prosić o pomoc i opinię osób, które mają doświadczenie w gastronomii jakie ilości filiżanek, imbryków, dzbanków itp. zamawiać na samym początku. Przy ok. 30 miejscach zakładam ok 15 szt. filiżanek espresso, 25 szt. filiżanek 200 ml i 35 szt. 250 ml (na herbatę). Ponieważ będzie to głównie herbaciarnia wstępnie założyłam by zamówić 30 imbryków z podgrzewaczami - dokładnie tyle ile jest miejsc. I tu pojawia się pytanie czy to nie za dużo? Widelczyki i łyżeczki zamówiłam z górką po ok. 40-50 szt. Będę wdzięczna za Waszą pomoc i wszelkie merytoryczne odpowiedzi. Witam Gdyś potrzebowała jeszcze filiżanek do espresso - 80ml (komplet ze spodkiem) to zapraszam .Mam takie zestawy z białej porcelany bez grawerów.Posiadam 10000 sztuk , w atrakcyjnych cenach(chyba mi to nie wolno o nich pisać) , więc proszę dzwonić : 513-28-88-88 - Asia |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:12:52 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|