![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: BUDOWA GRILA NA PRZYCZEPIE , PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA |
|||||||
|
Autor:
alan142 Wypowiedzi: 1 |
Witam od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad otwarciem przyczepy gastronomicznej . Miałby to być duży grill na podwoziu przyczepy gastronomicznej , cos w stylu grili route66pl.com . Na poczatku myślałem nad zakupem takiej przyczepy , ale ceny sa wysokie i tutaj pojawia sie pytanie . Czy mogę taki hril zbudowac samodzielnie , czy potrzebne sa jakies atesty , certyfikaty na gotowy produkt , czy wystarczy , ze będzie to zbudowane np. ze stali nierdzewnej , a może mogę to zbudować ze stali czarnej . Jak wygląda sprawa odbioru takiej przyczepy przez sanepid .
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Co do grilla to wątpię żebyś sam mógł go zbudować bo jak to ma być część mobilnego punktu sprzedaży gastronomii to jednak musi to spełniać pewne wymogi bezpieczeństwa żeby uniknąć sytuacji gdzie rozpalony grill spada na klientów.
|
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
Odbiór to jedno a odpowiedzialność za konstrukcie to drugie. Pamiętaj że jest to element poruszający się po drogach więc jeśli wydąży się cokolwiek niepożądanego odpowiedzialność spada na producenta. Ceny takich rzeczy z reguły są wysokie bo zawierają atesty dopuszczenia i certyfikaty.
Sanepid w przypadku poruszających się konstrukcji otwartych jest najmniejszym problemem. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:46:42 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|