FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / NURTUJąCE PYTANIE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

NURTUJąCE PYTANIE

Autor: dejricz


Tematy: 2
Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2011-06-27 o godzinie 10:02:37.
Witam! Obecnie studiuję inżynierię materiałową, więc kierunek nie mający nic wspólnego z gotowaniem, ale chciałbym się dowiedzieć czy ja nie mając żadnej szkoły mam jeszcze szansę zostać chociażby pomocą kuchenną? Bardzo lubię gotować, to moja pasja w domu praktycznie tylko ja gotuję...Wiem, że są szkoły policealne w tym kierunku to się nazywa studium gastronomiczne, planuję się tam wybrać ale czy później będę miał szansę pracować no nie wiem np. w jakiejś pizzerii chociaż? Pozdrawiam, Patryk.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: darful
forum

Wypowiedzi: 48
Post 2 napisany 2011-06-27 o godzinie 10:09:10.
Nikt Ci gwarancji zatrudnienia nie da,ale jeśli rzeczywiście to jest twoje hobby to możesz w okresie wakacji załapać się gdzieś do pracy w gastronomii,a później szukać lepszej możliwości
 
Autor: mastal23


Wypowiedzi: 10
Post 3 napisany 2011-07-03 o godzinie 22:07:40.
inżynieria materiałowa.... no nieźle. ja w zawodzie pracuję 6 lat nie licząc szkoły. oj spotykało się w pracy różnych specjalistów obracających patelnią. skoro mechanicy samochodowi lub zawodowi huligani potrafią gotować to czemu nie ty. gotowanie to sztuka, która może być twoją własną filozofią. musisz się znaleźć w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. powodzenia. a w jakim mieście szukasz pracy?
 
Autor: dejricz


Tematy: 2
Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2011-07-11 o godzinie 16:57:00.
jeszcze nie szukam, narazie studiuję, mam zamiar isc do studium gastronomicznego ale pewnie lepiej było isc ongiś do technikum miałbym większe szanse, nie wiem jaka mnie czeka przyszłosc gotować kocham w innej pracy się nie odnajduję gotować kocham a pochodzę i mieszkam w Bydgoszczy
 
Autor: mastal23


Wypowiedzi: 10
Post 5 napisany 2011-07-14 o godzinie 22:36:15.
moje zdanie jest takie że będąc pracodawcą i zatrudniając kucharza nie patrzyłbym na skończone szkoły czy lata praktyki. w tym zawodzie to mało ważne i mówię to każdemu. można mieć 20 lat w zawodzie kucharza w najlepszych restauracjach i nie umieć nic oprócz wyklepanych przepisów, można też być żółtodziobem który tworzy sztukę kulinarna i śmiało mógłby być szefem kuchni. nie twiedzę jednak, że doświadczenie nie jest ważne bo pewne rzeczy trzeba koniecznie doskonalić na kuchni, z załogą i po pewnym czasie dopiero ma się świadomość tego co się robi. praktyka czyni mistrza, ale nie sama praktyka czyni mistrza patelni.
 
Autor: malkol45


Wypowiedzi: 1
Post 6 napisany 2011-08-23 o godzinie 10:22:35.
kucharz musi umieć gotować i tyle nieważne po jakiej szkole(http://sites.google.com/site/news048)
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:25:30
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: NURTUJąCE PYTANIE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "nurtujące pytanie" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.