![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: NURTUJąCE PYTANIE |
|||||||
|
Autor:
dejricz
Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
Witam! Obecnie studiuję inżynierię materiałową, więc kierunek nie mający nic wspólnego z gotowaniem, ale chciałbym się dowiedzieć czy ja nie mając żadnej szkoły mam jeszcze szansę zostać chociażby pomocą kuchenną? Bardzo lubię gotować, to moja pasja w domu praktycznie tylko ja gotuję...Wiem, że są szkoły policealne w tym kierunku to się nazywa studium gastronomiczne, planuję się tam wybrać ale czy później będę miał szansę pracować no nie wiem np. w jakiejś pizzerii chociaż? Pozdrawiam, Patryk.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
darful
![]() Wypowiedzi: 48 |
Nikt Ci gwarancji zatrudnienia nie da,ale jeśli rzeczywiście to jest twoje hobby to możesz w okresie wakacji załapać się gdzieś do pracy w gastronomii,a później szukać lepszej możliwości
|
||||||
|
Autor:
mastal23
Wypowiedzi: 10 |
inżynieria materiałowa.... no nieźle. ja w zawodzie pracuję 6 lat nie licząc szkoły. oj spotykało się w pracy różnych specjalistów obracających patelnią. skoro mechanicy samochodowi lub zawodowi huligani potrafią gotować to czemu nie ty. gotowanie to sztuka, która może być twoją własną filozofią. musisz się znaleźć w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. powodzenia. a w jakim mieście szukasz pracy?
|
||||||
|
Autor:
dejricz
Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
jeszcze nie szukam, narazie studiuję, mam zamiar isc do studium gastronomicznego ale pewnie lepiej było isc ongiś do technikum miałbym większe szanse, nie wiem jaka mnie czeka przyszłosc gotować kocham w innej pracy się nie odnajduję gotować kocham a pochodzę i mieszkam w Bydgoszczy
|
||||||
|
Autor:
mastal23
Wypowiedzi: 10 |
moje zdanie jest takie że będąc pracodawcą i zatrudniając kucharza nie patrzyłbym na skończone szkoły czy lata praktyki. w tym zawodzie to mało ważne i mówię to każdemu. można mieć 20 lat w zawodzie kucharza w najlepszych restauracjach i nie umieć nic oprócz wyklepanych przepisów, można też być żółtodziobem który tworzy sztukę kulinarna i śmiało mógłby być szefem kuchni. nie twiedzę jednak, że doświadczenie nie jest ważne bo pewne rzeczy trzeba koniecznie doskonalić na kuchni, z załogą i po pewnym czasie dopiero ma się świadomość tego co się robi. praktyka czyni mistrza, ale nie sama praktyka czyni mistrza patelni.
|
||||||
|
Autor:
malkol45
Wypowiedzi: 1 |
kucharz musi umieć gotować i tyle nieważne po jakiej szkole(http://sites.google.com/site/news048)
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:25:30 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|