FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KAWIARNIA, BRUDNE NACZYNIA A SANEPID
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KAWIARNIA, BRUDNE NACZYNIA A SANEPID

Autor: Radament


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2015-08-28 o godzinie 11:20:54.
Witam, jestem współwłaścicielem sklepu ze zdrową żywnością chciałbym zacząć podawać w naszym lokalu kawę i gorącą czekoladę na miejscu w filiżankach. Problemem jest to że dla sanepidu brudne naczynia nie mogą " stykać" się z brudnymi. 
Pomyślałem że można by było zamontować szafkę dwustronną w drzwiach na zaplecze ( z jednej strony wkładać z drugiej wyciągać ) podzielona na dwie sekcje BRUDNE / CZYSTE. 
Myślicie że by to przeszło ? 

Druga sprawa czy ktoś się orientuje jaki rodzaj misy/koryta najlepiej kupić gdy chce się robić kawę po turecku ( z piasku) ? 
I trzecie : czy w przypadku soków świeżo wyciskanych obowiązują te same zasady co w przypadku czekolad/kawy ? 

Pozdrawiam :)
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2015-09-17 o godzinie 10:51:45.
Wszystko zależy od wielkości lokalu bo żeby taką szafę zamontować musisz wydzielić oddzielne pomieszczenie zmywalni (podłączenia wody i odpływu)  . Do zmywalni powinno być również oddzielne wejście (nie przez kuchnie). MOgę przygotować odpowiedni projekt technologiczny i pomóc przebrnąć przez wymagania SANEPIDU proszę o kontakt poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: Luk.company


Wypowiedzi: 9
Post 3 napisany 2015-09-30 o godzinie 17:16:51.
Innym rozwiązaniem jest skorzystanie z ekologicznych kubków po recyclingu (wpisuje się w Twoją działalność). Wówczas problem znika. A jeśli chcesz filiżanki, to po prostu zapytaj pani inspektor jak to proponuje rozwiązać. Ona wie najlepiej, co Ci "klepnie" :)
Mój blog o prowadzeniu lokalu gastronomicznego: www.niepoddawajsie.pl
 
Kawiarnia, brudne naczynia a sanepid
Autor: Karolla_Karolina


Wypowiedzi: 7
Post 4 napisany 2016-01-02 o godzinie 22:10:24.
Jeśli chodzi o wyciskane soki to podlegają pod te same przepisy co kawa i herbata.

Może jednak warto się zastanowić na kubkami ekologicznymi ;)- kubek papierowy wbrew pozorom jest znacznie ekologiczniejszy niż hektolitry wody zużyte na zmywanie naczyń :)

No i w kubkach papierowych można proponować napoje na wynos - to dostarczy również inne grono klientów "Proszę Pana nie mam czasu, a z chęcią napiłabym się Waszej pysznej kawy' ;)

I swoją reklamę na kubkach papierowych można umieścić - chodząca reklama z pysznym produktem ... może warto wziąć to pod uwagę :)

W razie czego służę pomocą :)
Każdy jest Panem swojego biznesu - każdy może radzić, ale decyzja należy do Ciebie :)

www.karolla.com
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:15:13
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KAWIARNIA, BRUDNE NACZYNIA A SANEPID
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kawiarnia, brudne naczynia a sanepid " w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.