![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KAWIARNIA, BRUDNE NACZYNIA A SANEPID |
|||||||
|
Autor:
Radament Wypowiedzi: 1 |
Witam, jestem współwłaścicielem sklepu ze zdrową żywnością chciałbym zacząć podawać w naszym lokalu kawę i gorącą czekoladę na miejscu w filiżankach. Problemem jest to że dla sanepidu brudne naczynia nie mogą " stykać" się z brudnymi.
Pomyślałem że można by było zamontować szafkę dwustronną w drzwiach na zaplecze ( z jednej strony wkładać z drugiej wyciągać ) podzielona na dwie sekcje BRUDNE / CZYSTE. Myślicie że by to przeszło ? Druga sprawa czy ktoś się orientuje jaki rodzaj misy/koryta najlepiej kupić gdy chce się robić kawę po turecku ( z piasku) ? I trzecie : czy w przypadku soków świeżo wyciskanych obowiązują te same zasady co w przypadku czekolad/kawy ? Pozdrawiam :) |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Wszystko zależy od wielkości lokalu bo żeby taką szafę zamontować musisz wydzielić oddzielne pomieszczenie zmywalni (podłączenia wody i odpływu) . Do zmywalni powinno być również oddzielne wejście (nie przez kuchnie). MOgę przygotować odpowiedni projekt technologiczny i pomóc przebrnąć przez wymagania SANEPIDU proszę o kontakt poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
Autor:
Luk.company
Wypowiedzi: 9 |
Innym rozwiązaniem jest skorzystanie z ekologicznych kubków po recyclingu (wpisuje się w Twoją działalność). Wówczas problem znika. A jeśli chcesz filiżanki, to po prostu zapytaj pani inspektor jak to proponuje rozwiązać. Ona wie najlepiej, co Ci "klepnie" :)
Mój blog o prowadzeniu lokalu gastronomicznego: www.niepoddawajsie.pl
|
||||||
![]() Autor: Karolla_Karolina Wypowiedzi: 7 |
Jeśli chodzi o wyciskane soki to podlegają pod te same przepisy co kawa i herbata.
Może jednak warto się zastanowić na kubkami ekologicznymi ;)- kubek papierowy wbrew pozorom jest znacznie ekologiczniejszy niż hektolitry wody zużyte na zmywanie naczyń :) No i w kubkach papierowych można proponować napoje na wynos - to dostarczy również inne grono klientów "Proszę Pana nie mam czasu, a z chęcią napiłabym się Waszej pysznej kawy' ;) I swoją reklamę na kubkach papierowych można umieścić - chodząca reklama z pysznym produktem ... może warto wziąć to pod uwagę :) W razie czego służę pomocą :)
Każdy jest Panem swojego biznesu - każdy może radzić, ale decyzja należy do Ciebie :)
www.karolla.com |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:15:13 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|