FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAKIE SPRZęTY BęDą MI POTRZEBNE?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAKIE SPRZęTY BęDą MI POTRZEBNE?

Autor: Andrzejwww


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2015-08-27 o godzinie 11:38:48.
Witam,

Postanowiłem spróbować i otworzyć bar z sałatkami, kanapkami i mrożonymi deserami owocowymi. Taka zdrowa szybka żywność. Sałatki mają być fundamentem. W tej kwestii chcę się wzorować na barach typu salad story- świeże sałatki komponowane na bieżąco z odpowiednio wcześniej przygotowanych składników.

Jestem zielony w gastronomi, ale podejmę ryzyko i moje pytanie brzmi, jakie wyposażenie kuchni będzie mi potrzebne, żeby przygotować takie składniki, tak żeby były gotowe do kompozycji i przygotowania sałatki?

Czy do przygotowywania kanapek i mrożonych deserów owocowych potrzebne będą dodatkowe sprzęty?

Będę wdzięczny za podpowiedzi.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Pampam


Wypowiedzi: 3
Post 2 napisany 2015-08-28 o godzinie 13:30:30.
Generalnie jeżeli mają to być sałatki oraz desery to warto pomyśleć nad jakimiś ladami chłodniczymi i tam eksponować swoje produkty. Chłodzenie i odpowiednia temperatura dla warzyw czy deserów to ważny aspekt przy takich przedsięwzięciach. Przede wszystkim zachowujesz świeżość na dłużej. Odsyłam Cię tutaj: http://eladex.com.pl/product-pol-595-Wyposazenie-sklepu-w-urzadzenia-chlodnicze.html Warto przeczytać co nieco o tym. Pozdrawiam i życzę powodzenia w interesie!
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 3 napisany 2015-09-07 o godzinie 03:26:12.
Jesli potrzebne Ci doradztwo w zakresie przygotowania dokumentacji-projekt technologiczny,projekt wentylacyjny, odbiór wentylacji, doradztwo techniczne, chętnie pomogę:  gastromex@wp.pl lub 531 801 101
 
Autor: Luk.company


Wypowiedzi: 9
Post 4 napisany 2015-09-30 o godzinie 17:11:42.
Jeśli jesteś zielony w temacie, to najpierw zatrudnij się w jakimś barze z sałatkami i podłap o co chodzi w tym biznesie. Ewentualnie spróbuj zrobić taką sałatkę w domu - zabaw się w prowadzenie baru. Pomysły same się rzucą :)
Mój blog o prowadzeniu lokalu gastronomicznego: www.niepoddawajsie.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:40:53
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAKIE SPRZęTY BęDą MI POTRZEBNE?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jakie sprzęty będą mi potrzebne?" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.