![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: JAKIE SPRZęTY BęDą MI POTRZEBNE? |
|||||||
|
Autor:
Andrzejwww Wypowiedzi: 1 |
Witam,
Postanowiłem spróbować i otworzyć bar z sałatkami, kanapkami i mrożonymi deserami owocowymi. Taka zdrowa szybka żywność. Sałatki mają być fundamentem. W tej kwestii chcę się wzorować na barach typu salad story- świeże sałatki komponowane na bieżąco z odpowiednio wcześniej przygotowanych składników. Jestem zielony w gastronomi, ale podejmę ryzyko i moje pytanie brzmi, jakie wyposażenie kuchni będzie mi potrzebne, żeby przygotować takie składniki, tak żeby były gotowe do kompozycji i przygotowania sałatki? Czy do przygotowywania kanapek i mrożonych deserów owocowych potrzebne będą dodatkowe sprzęty? Będę wdzięczny za podpowiedzi. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Pampam
Wypowiedzi: 3 |
Generalnie jeżeli mają to być sałatki oraz desery to warto pomyśleć nad jakimiś ladami chłodniczymi i tam eksponować swoje produkty. Chłodzenie i odpowiednia temperatura dla warzyw czy deserów to ważny aspekt przy takich przedsięwzięciach. Przede wszystkim zachowujesz świeżość na dłużej. Odsyłam Cię tutaj: http://eladex.com.pl/product-pol-595-Wyposazenie-sklepu-w-urzadzenia-chlodnicze.html Warto przeczytać co nieco o tym. Pozdrawiam i życzę powodzenia w interesie!
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Jesli potrzebne Ci doradztwo w zakresie przygotowania dokumentacji-projekt technologiczny,projekt wentylacyjny, odbiór wentylacji, doradztwo techniczne, chętnie pomogę: gastromex@wp.pl lub 531 801 101
|
||||||
|
Autor:
Luk.company
Wypowiedzi: 9 |
Jeśli jesteś zielony w temacie, to najpierw zatrudnij się w jakimś barze z sałatkami i podłap o co chodzi w tym biznesie. Ewentualnie spróbuj zrobić taką sałatkę w domu - zabaw się w prowadzenie baru. Pomysły same się rzucą :)
Mój blog o prowadzeniu lokalu gastronomicznego: www.niepoddawajsie.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:40:53 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|