![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FOOD TRUCK |
|||||||
|
Autor:
yogi
Tematy: 3 Wypowiedzi: 3 |
Hej,
mam kilka pytań a zarazem próśb dotyczących zjawiska Food Truck: -mianowicie czy można sprzedawać piwo z Food Trucka? -czy kasa fiskalna jest obowiązkowa? -czy znacie jakieś dobre piekarnie i masaży u których mona zamawiać dobre, smaczne produkty aby nie karmić ludzi jakimś szitem??okolice WROCŁAWIA tylko -czy i ile płaci się za udział w festiwalach, zlotach Food Trucków? Z góry dzięki za pomoc. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam sprzedaż z food trucka jest sprawą trudną do ogarnięcia przez pracowników urzędów gmin, którzy nie wydają koncesji na sprzedaż napojów alkoholowych z pojazdów. Jak temu zaradzić? Food truck z alkoholem musi stać w jednej lub kilku stałych lokalizacjach. Lokalizacje te nalezy zgłosić do urzędu gminy jako ogródki piwne - tzn nie zgłaszasz sprzedaży alkoholu z samochodu tylko w ogródku. Oprócz paru stolików musisz zapewnić toaletę dla gości (w przypadku sprzedaży alkoholu jest wymóg prawny) no i oczywiście dla personelu. Opłata związna z koncesją naliczana jest dla konkretnego miejsca postoju
Na takie i inne pytania związane z organizacją pracy w food truckach i lokalach gastronomicznych odpowiemy podczas szkolenia organizowanego w Warszawie 08.09.2015 serdecznie zapraszamy - informacje udzielane są mailowo: poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Zakładając, że chcesz prowadzić swój biznes legalnie to owszem, potrzebna będzie kasa fiskalna. Do sprzedawania alkoholu tradycyjnie bez koncesji się nie obejdzie, ale nie mam pewności czy takowa jest w ogóle przyznawana gastronomii mobilnej. Co do festiwalów i zlotów to poznaj kilka osób, które się tym zajmują i pewnie bez problemu Cię w to wkręcą. Powodzenia!
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Witam serdecznie 25.09.2015 w Warszawie odbywać się będą warszaty poświęcone zagadnieniom związanym z przygotowaniem do odbioru SANEPID samochodów gastronomicznych oraz innych rodzajów małej gastronomii (kioski gastronomiczne, namioty, wózki gastronomiczne) Serdecznie na nie zapraszam poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
Autor:
Olczita
Wypowiedzi: 4 |
Myślę, że teraz jest to bardzo popularne teraz i warto w to zainwestować. Wydaje mi się, że piwo można sprzedawać, a kasa fiskalna jest wymagana.
|
||||||
|
Autor:
beticzka
Wypowiedzi: 10 |
Bardzo popularne w Polsce może jeszcze nie jest, ale za kilka lat bardzo możliwe, że będzie ich tyle ile w Stanach :)
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Witam serdecznie z przyczep i food trucków można sprzedawać piwo butelkowane (nie spotkałam się ze sprzedazą piwa z nalewaków). Oprócz zgody SANEPIDU tak jak pisałam wcześniej nalezy uzyskać koncesje, która wydawana jest dla jednego wskazanego miejsca nic się w tym zakresie niestety nie zmieniło. 15.01.2015 wznawiamy nasze szkolenia z tematu Moja gastronomia od czego zacząć. Szkolenia organizowane są w Warszawie. Na styczniowe spotkanie zapraszamy osoby, które w nadchodzącym sezonie chcą rozocząć swoją przygodę z mobilną gastronomią. Odpowiemy na pytania odnośnie wyposażenia samochodu/przyczepy oraz zasad przygotowywania w pojazdach posiłków i napojów. Zapraszam szczegóły dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
Autor:
KarinaG88
Można sprzedawać piwo :)I uważam, że jest to bardzo dobry pomysł na biznes! Jedzenie z food trucków stało się teraz bardzo modne :)
|
||||||
|
Autor:
Portal Gastronomii
Pomysł na biznes rewelacja! Nurtuje nas przyszłość tego zjawiska. Zastanawiamy się czy to jedynie chwilowa moda, która z biegiem czasu zostanie zastąpiona przez coś innego czy może zmierza to w kierunku tak dużego rozpowszechnienia, jak w Stanach?
Zastanawialiście się dlaczego właśnie tam jest ich tak dużo? Wiele źródeł mówi o tym, że food trucki miały swój początek na Dzikim Zachodzie, kiedy to podczas Wojny Secesyjnej wielu mieszkańców Nowego Świata przemieszczało się :) Jeśli ktoś chciałby zgłębić trochę temat, zapraszamy do przeczytania naszego artykułu - właśnie o food truckach :) |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Wszystkie osoby zainteresowane posiadaniem własnego food trucka lub przyczepy zapraszamy na szkolenie organizowane w Warszawie 19.02.2016. Na szkoleniu poruszymy zagadnienia związane z wyposażeniem food trucków oraz przyczep gastronomicznych, oraz zasadom organizacji pracy związanej z wydawaniem posiłków w gastronomii na kółkach. Osoby zainteresowane szkoleniem prosimy o kontakt mail poltorak@haccp-gmp.home.pl (szczegóły w zakładce ogłoszenia)
|
||||||
| FOOD TRUCK | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
18.03.2015 w Warszawie organizowana będzie kolejna edycja warsztatów poświęconych zagadnieniom związanym z rozpoczęciem działalności gastronomicznej omawiane będą:
- wymagania stawiane lokalom oraz pojazdom gastronomicznym przeznaczonym pod działalność gastronomiczną - zasady urządzania i wyposażania kuchni lokali i wnętrza pojazdów - technologia przygotowywania posiłków - wytyczne odnośnie przygotowania dokumentacji HACCP dla lokali gastronomicznych oraz pojazdów gastronomicznych - rejestracja w SANEPID dokumenty, które trzeba dostarczyć Warsztaty prowadzimy od trzech lat pomogliśmy zrealizować wielu osobom swoje plany serdecznie zapraszamy. Szczegóły poltorak@haccp-gmp.home.pl. |
||||||
Autor:
Kazik
![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 26 |
ostatnio zauważyłem w jednym food trucku, że przyjmują płatność kartą i to nie tylko przy okienku, ale też dalej od budki. Mają terminale bezprzewodowe, jeden widziałem z Paymax, podobno firma nie płaci za to żadnego abonamentu, bardzo praktyczne rozwiązanie dla takich działalności
https://www.raven.com.pl/oferta/odziez-gastronomiczna
|
||||||
|
Autor:
Ania_HACCP Wypowiedzi: 13 |
Na moim blogu cały wpis dotyczący dostosowania samochodu do wymogów Sanepidu. http://haccpdlaciebie.pl/2017/05/haccp-dla-food-trucka-jak-dostosowac-samochod-zgodnie-z-wymaganiami-sanepidu/
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Nigdy dosyć wiedzy i ich źródeł powinno być jak najwięcej. Ja osobiście polecam jednak do korzystania z forum gastronomicznego gdyż wśród wypowiedzi znajdziecie odpowiedzi ekspertów, technologów i konstruktorów samochodów i przyczep gastronomicznych. Nasze forum to kopalnia wiedzy dla nie jednego z początkujących w gastronomii
Dla chętnych uzyskania wiedzy w kontakcie bezpośrednim polecam udział w szkoleniu z cyklu Moja gastronomia od czego zacząć organizowanym 06.06.2017 w Warszawie. - Omówimy na szkoleniu aspekty związane z wyborem lokalu lub pojazdu do prowadzenia działalności - Organizacja pracy w lokalu pojeździe, czyli jak wyposażyć kuchnie - Imprezy plenerowe co powinien zaoferować organizator imprezy - Technologia przygotowywania potraw czyli jak przygotować menu w zależności od wielkości kuchni w lokalu/ pojeździe gastronomicznym - Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna, HACCP czylil dokumentacja wymagana na starcie.......... - Odbiór Sanepid Informacje na temat kosztów szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:15:14 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|