FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FOOD TRUCK
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FOOD TRUCK

Autor: yogi


Tematy: 3
Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2015-08-24 o godzinie 10:30:42.
Hej,

mam kilka pytań a zarazem próśb dotyczących zjawiska Food Truck:

-mianowicie czy można sprzedawać piwo z Food Trucka?

-czy kasa fiskalna jest obowiązkowa?

-czy znacie jakieś dobre piekarnie i masaży u których mona zamawiać dobre, smaczne produkty aby nie karmić ludzi jakimś szitem??okolice WROCŁAWIA tylko

-czy i ile płaci się za udział w festiwalach, zlotach Food Trucków?

Z góry dzięki za pomoc.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2015-08-26 o godzinie 08:31:57.
Witam sprzedaż z food trucka  jest sprawą trudną do ogarnięcia przez pracowników urzędów gmin, którzy nie wydają koncesji na sprzedaż napojów alkoholowych z pojazdów. Jak temu zaradzić?  Food truck z alkoholem musi stać w jednej lub kilku stałych lokalizacjach. Lokalizacje te nalezy zgłosić do urzędu gminy jako ogródki piwne - tzn nie zgłaszasz sprzedaży alkoholu z samochodu tylko w ogródku.  Oprócz paru stolików  musisz zapewnić toaletę dla gości (w przypadku sprzedaży alkoholu jest wymóg prawny) no i oczywiście dla personelu.  Opłata związna z koncesją naliczana jest dla konkretnego miejsca postoju

Na takie i inne pytania związane z organizacją pracy w food truckach i  lokalach gastronomicznych odpowiemy podczas szkolenia organizowanego w Warszawie 08.09.2015 serdecznie zapraszamy - informacje udzielane są mailowo: poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 92
Post 3 napisany 2015-09-09 o godzinie 16:12:59.
Zakładając, że chcesz prowadzić swój biznes legalnie to owszem, potrzebna będzie kasa fiskalna. Do sprzedawania alkoholu tradycyjnie bez koncesji się nie obejdzie, ale nie mam pewności czy takowa jest w ogóle przyznawana gastronomii mobilnej. Co do festiwalów i zlotów to poznaj kilka osób, które się tym zajmują i pewnie bez problemu Cię w to wkręcą. Powodzenia!
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 4 napisany 2015-09-11 o godzinie 09:56:03.
Witam serdecznie 25.09.2015 w Warszawie  odbywać się będą warszaty poświęcone zagadnieniom związanym z  przygotowaniem do odbioru SANEPID samochodów gastronomicznych oraz innych rodzajów małej gastronomii (kioski gastronomiczne, namioty, wózki gastronomiczne) Serdecznie na nie zapraszam poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: Olczita


Wypowiedzi: 4
Post 5 napisany 2015-10-09 o godzinie 13:08:56.
Myślę, że teraz jest to bardzo popularne teraz i warto w to zainwestować. Wydaje mi się, że piwo można sprzedawać, a kasa fiskalna jest wymagana.
 
Autor: beticzka


Wypowiedzi: 10
Post 6 napisany 2015-11-30 o godzinie 12:59:41.
Bardzo popularne w Polsce może jeszcze nie jest, ale za kilka lat bardzo możliwe, że będzie ich tyle ile w Stanach :)
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 7 napisany 2015-12-01 o godzinie 09:42:25.
Witam serdecznie z przyczep i food trucków można sprzedawać piwo butelkowane (nie spotkałam się ze sprzedazą piwa z nalewaków). Oprócz zgody SANEPIDU tak jak pisałam wcześniej nalezy uzyskać koncesje, która wydawana jest dla jednego wskazanego miejsca nic się w tym zakresie niestety nie zmieniło. 15.01.2015 wznawiamy nasze szkolenia z tematu Moja gastronomia od czego zacząć. Szkolenia organizowane są w Warszawie. Na styczniowe spotkanie zapraszamy osoby, które  w nadchodzącym sezonie  chcą rozocząć swoją przygodę z mobilną gastronomią. Odpowiemy na pytania odnośnie wyposażenia samochodu/przyczepy oraz  zasad przygotowywania w pojazdach posiłków i napojów. Zapraszam szczegóły dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: KarinaG88


Wypowiedzi: 4
Post 8 napisany 2015-12-02 o godzinie 15:17:46.
Można sprzedawać piwo :)I uważam, że jest to bardzo dobry pomysł na biznes! Jedzenie z food trucków stało się teraz bardzo modne :)
 
Autor: Portal Gastronomii


Wypowiedzi: 4
Post 9 napisany 2015-12-18 o godzinie 11:30:45.
Pomysł na biznes rewelacja! Nurtuje nas przyszłość tego zjawiska. Zastanawiamy się czy to jedynie chwilowa moda, która z biegiem czasu zostanie zastąpiona przez coś innego czy może zmierza to w kierunku tak dużego rozpowszechnienia, jak w Stanach?
Zastanawialiście się dlaczego właśnie tam jest ich tak dużo? Wiele źródeł mówi o tym, że food trucki miały swój początek na Dzikim Zachodzie, kiedy to podczas Wojny Secesyjnej wielu mieszkańców Nowego Świata przemieszczało się :)

Jeśli ktoś chciałby zgłębić trochę temat, zapraszamy do przeczytania naszego artykułu - właśnie o food truckach :)
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 10 napisany 2016-01-25 o godzinie 10:28:29.
Wszystkie osoby zainteresowane posiadaniem własnego food trucka lub przyczepy zapraszamy na szkolenie organizowane w Warszawie 19.02.2016. Na szkoleniu poruszymy zagadnienia związane z wyposażeniem  food trucków oraz przyczep gastronomicznych, oraz zasadom organizacji pracy związanej z wydawaniem posiłków w gastronomii na kółkach. Osoby zainteresowane szkoleniem prosimy o kontakt mail poltorak@haccp-gmp.home.pl (szczegóły w zakładce ogłoszenia)
FOOD TRUCK
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 11 napisany 2016-02-24 o godzinie 16:07:56.
18.03.2015 w Warszawie organizowana będzie kolejna edycja warsztatów poświęconych zagadnieniom związanym z rozpoczęciem działalności gastronomicznej omawiane będą:
- wymagania stawiane lokalom oraz pojazdom gastronomicznym przeznaczonym pod działalność gastronomiczną
- zasady urządzania i wyposażania kuchni lokali i wnętrza pojazdów
- technologia przygotowywania posiłków
- wytyczne odnośnie przygotowania dokumentacji HACCP dla lokali gastronomicznych oraz pojazdów gastronomicznych
- rejestracja w SANEPID dokumenty, które trzeba dostarczyć
Warsztaty prowadzimy od trzech lat pomogliśmy zrealizować wielu osobom swoje plany serdecznie zapraszamy. Szczegóły poltorak@haccp-gmp.home.pl.
 
Autor: Kazik
forum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 26
Post 12 napisany 2016-10-12 o godzinie 20:50:21.
ostatnio zauważyłem w jednym food trucku, że przyjmują płatność kartą i to nie tylko przy  okienku, ale też dalej od budki. Mają terminale  bezprzewodowe, jeden widziałem z Paymax, podobno firma nie płaci za to żadnego abonamentu, bardzo praktyczne rozwiązanie dla takich działalności
https://www.raven.com.pl/oferta/odziez-gastronomiczna
 
Autor: Ania_HACCP


Wypowiedzi: 13
Post 13 napisany 2017-05-15 o godzinie 19:59:50.
Na moim blogu cały wpis dotyczący dostosowania samochodu do wymogów Sanepidu. http://haccpdlaciebie.pl/2017/05/haccp-dla-food-trucka-jak-dostosowac-samochod-zgodnie-z-wymaganiami-sanepidu/
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 14 napisany 2017-05-25 o godzinie 10:16:44.
Nigdy dosyć wiedzy i ich źródeł powinno być jak najwięcej.  Ja osobiście polecam jednak do korzystania z forum gastronomicznego gdyż wśród wypowiedzi znajdziecie odpowiedzi ekspertów, technologów i konstruktorów samochodów i przyczep gastronomicznych. Nasze forum to kopalnia wiedzy dla nie jednego z początkujących w gastronomii
Dla chętnych uzyskania wiedzy w kontakcie bezpośrednim polecam udział w szkoleniu  z cyklu Moja gastronomia od czego zacząć  organizowanym 06.06.2017 w Warszawie.
- Omówimy na szkoleniu aspekty związane z wyborem lokalu lub pojazdu do prowadzenia działalności
- Organizacja pracy w lokalu pojeździe, czyli jak wyposażyć kuchnie
-   Imprezy plenerowe co  powinien zaoferować organizator imprezy
- Technologia przygotowywania potraw czyli jak przygotować menu w zależności od wielkości kuchni w lokalu/ pojeździe gastronomicznym
-  Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna, HACCP czylil dokumentacja wymagana na starcie..........
- Odbiór Sanepid
Informacje na temat kosztów szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:15:14
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FOOD TRUCK
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "food truck" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: samochód gastronomiczny (25)    samochody gastronomiczne (21)    foodtruck (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.